Keystone logo
Vytautas Magnus University Diplomirani sociologija i antropologija: specijalizacija društva, kulture i komunikacija
Vytautas Magnus University

Diplomirani sociologija i antropologija: specijalizacija društva, kulture i komunikacija

Kaunas, Литванија

4 Years

Engleski

Redovne studije

01 May 2024

Request earliest startdate

Request tuition fees

Na kampusu

Uvod

Cilj programa specijalizacije Društvo, Kultura i komunikacija su da obučavaju visokokvalifikovane diplomce iz sociologije i komunikacije koji će biti u stanju da identifikuju i analiziraju društvene probleme i kulturne procese, da stručno sprovode sociološka i komunikaciona istraživanja, da objasni, uporedi i procenjuje društvene procese i da kreativno primenjuju svoje istraživačke veštine u oblastima komunikacije i informacionih nauka.

Zašto specijalizacija programa društva, kulture i komunikacija?

  • Međunarodno studijsko okruženje i međunarodna uporedna perspektiva.
  • Poznavanje inovativnih savremenih metoda društvenih istraživanja i analitičkih veština podataka.
  • Kreativno razmišljanje i veštine komunikacije.
  • Diplomirani društveni nauka sa interdisciplinarnim pristupom: kombinacija kurseva sociologije i komunikacionih studija.
  • Mogućnosti učešća u različitim programima razmene (Erasmus+ studije u različitim evropskim državama i VMU bilateralna razmena van Evrope) za semestralni studij i/ili stažiranje u EU i drugim zemljama.

Povratne informacije predavača

Savremenom svetu su potrebni promišljeni, inovativni i kreativni pojedinci koji bi doprineli njegovom poboljšanju. Studijski program „Društvo, kultura i komunikacija“ omogućiće studentima da kombinuju teorijska i empirijska znanja o društvu i kulturi sa praktičnim alatima spoznaje i komunikacije.

Prof. dr Artūras Tereškinas, profesor Programa, Odeljenje za sociologiju Fakulteta društvenih nauka, Vytautas Magnus University

Akreditacije

Ocenjen kao veoma dobar i akreditovan na najduži mogući period od sedam godina od strane međunarodnog stručnog panela Centra za procenu kvaliteta u visokom obrazovanju.

Prijem

Ishod programa

Mogućnosti za karijeru

Stipendije i finansiranje

Program Školarina

Izjave studenata

O školi

Chat with students

Pitanja