Keystone logo
University of Wroclaw Diplomirani u kulturi, misli i čovečanstvu
University of Wroclaw

Diplomirani u kulturi, misli i čovečanstvu

Wrocław, Пољска

3 Years

Engleski

Redovne studije

31 Aug 2024

01 Oct 2024

EUR 2.400 / per year *

Na kampusu

* za kandidate za EU | €3550/godišnje za kandidate koji nisu iz EU

Uvod

Studije na engleskom jeziku Kultura, misao i humanost prvostupnika programa uvode dubinsko filozofsko razmišljanje o kulturi, otkrivajući i osnovne osnovne strukture i srodne različite dimenzije i aspekte kulture. Ova priroda studijskog programa čini ga delom misije i strategije razvoja Univerziteta u Vroclavu naglašavajući " potragu za istinom, prenos znanja i negovanje kulture", formiranje " otvorenih umova... prihvatanje različitosti. " Proučavanje kulture, misli i čovečanstva posebno sledi oblast otvorenosti i spremnosti za izazove, ostajući proces učenja koji značajno i prirodno razvija razumevanje kulturne raznolikosti i stoga formira stavove tolerancije i poštovanja dostojanstva. Na dva načina, oni takođe ostaju " mesto okupljanja različitih pogleda i kultura": kako zbog predmeta samih studija, tako i zbog toga što su, kao studije na engleskom jeziku, namenjene kandidatima iz različitih kulturnih oblasti.

Studije sprovedene na osnovu međunarodne saradnje, koje nude paletu kurseva koje predaju nastavnici sa Univerziteta u Vroclavu i stranih centara (SAD, Carbondale), karakteriše visok standard kvaliteta obrazovanja i omogućavaju sticanje stručnih kompetencija ne samo u razumevanju socio-kulturnog okruženja, već i u aktivnom uticaju i oblikovanju ovog okruženja. Oni shvataju opseg vrednosti koje čine efekat sinergije. oni poseduju, međutim, zbog specifičnosti same discipline i karakteristika ovog konkretnog programa, vrednost interdisciplinarnosti karakteristika. Studija kulture, misli i humanosti na engleskom jeziku sprovodi didaktički proces u kontekstu međunarodne saradnje i okružen didaktičarima iz različitih delova sveta. Omogućava izbor među najboljima i usmeravanje studija kandidatima iz celog sveta. Jedan od najvažnijih aspekata kulture, misli i humanosti studija ostaje moderno i međunarodno obrazovanje.

Svrha kulture, misli i čovečanstva je da prenese napredno znanje o idejama humanističkih nauka i njihov uticaj na proces kulturnog formiranja, njihove međusobne odnose, njihovo prisustvo u različitim kulturama, njihovu dinamiku u procesima kulturnog razvoja. I takođe da prenese znanje o upotrebi ovih ideja za dijalog između kultura. Znanje treba da bude široko, pokrivajući razvoj glavnih ideja, koncepata i struja u humanističkim naukama i filozofiji i njenim poddisciplinama, posebno filozofije kulture, socijalne, kulturne i filozofske antropologije i socijalne i političke misli - naročito filozofskih i psiholoških koncepcija čoveka, mesta " osobe između prirode i kulture, " načina razumevanja i definisanja kulture i kritike kulture. Oni bi trebali biti u stanju kritički razmišljati, uključiti se u promišljenu raspravu, koristiti interdisciplinarne pristupe (kulturna antropologija, kulturna psihologija, sociologija kulture). Glavne prednosti ove vrste obrazovanja je stvaranje, na osnovu specifičnosti načina njegovog istraživanja karakterističnog za filozofiju, organizovane, sveobuhvatne i interdisciplinarne slike proučavanja kulture, osetljive na promene unutar kulture, problem interkulturalnog dijaloga, specifičnosti kulturnog nasleđa, kao i vrednostne konflikte i društvene procese uslovljene njima. Rezultat ovog znanja treba da bude formiranje kompetentnog kritičkog razumevanja, kritičkog mišljenja i kritičkog pristupa savremenim civilizacijskim procesima, kao i sposobnost da se ovo znanje promoviše u institucijama kulture i neguje u njima konstruktivne veštine zajedničkog stvaranja, dijaloga i rešavanja sukoba.

Ovo bi se moglo koristiti za zapošljavanje u institucijama vezanim za obrazovanje, medije i umetnost, ali i u nevladinim organizacijama koje rade na raskrsnici kultura, kao što su one koje pružaju pomoć izbeglicama ili rešavaju sukobe između etničkih i verskih manjina. Moto bi tako bio: „razmišljanje za promenu“. Ideja je, dakle, oblikovati osobu koja razume svoje kulturno i civilizacijsko okruženje i orijentisana je ka stvaranju i ko-kreiranju procesa dijaloga, međusobnog priznavanja i razumevanja radi poboljšanja uslova za komunikaciju među ljudima.

Prijem

Ishod programa

Mogućnosti za karijeru

O školi

Pitanja