Keystone logo
University of Latvia Дипломирао културну и социјалну антропологију
University of Latvia

Дипломирао културну и социјалну антропологију

Riga, Летонија

3 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2.420 / per year *

Na kampusu

* 2.200 евра годишње за држављане ЕУ/ЕЕП/Швајцарске, носиоце дозвола сталног боравка и чланове њихових породица.

Uvod

  • Факултет хуманистичких наука.
  • Награде: дипломирани хуманистички факултет из антропологије.
  • Износ кредита: 120 кредитних бодова или 180 ЕСПБ.
  • Акредитација: Студијски програм је акредитован (ревидирати 2024. године).

Студијски програм студентима пружа солидну основу антрополошког знања и истраживачких вештина на којима ће градити своју каснију академску или професионалну каријеру. Покрива главне теме у антрополошкој теорији, економској и политичкој антропологији, као и антропологији пола и религије, и на тај начин помаже студентима да развију критичко мишљење и вештине интердисциплинарне анализе. Програм је углавном оријентисан на јавну антропологију и балтички регион, али се студенти подстичу да развијају и истражују сопствене истраживачке теме уз подршку искусних супервизора у оквиру нашег одељења.

Наш виши програмски кадар поседује докторске дипломе на најбољим светским универзитетима и активан је у јавној сфери, подстичући и своје студенте да изразе своја мишљења и резултате истраживања у масовним медијима.

Програм користи своје ЕРАСМУС споразуме о размени за слање студената на друге европске универзитете и поздравља студенте из иностранства који посећују Летонију.

Живи у Летонији

Летонија је држава чланица Европске уније и шенгенског простора. Њен главни град, Рига, је метропола балтичког региона. Рига је на листи најбољих студентских градова на свету. То је безбедан град. Живот у Летонији није скуп у поређењу са западноевропским земљама. Летонија нуди приступачно образовање. Више информација можете пронаћи у практичном приручнику за међународне студенте.

Prijem

Nastavni plan i program

Stipendije i finansiranje

Mogućnosti za karijeru

Program Školarina

O školi

Pitanja