Keystone logo
University of Groningen дипломирао комуникологију и информатику
University of Groningen

дипломирао комуникологију и информатику

Groningen, Холандија

3 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2.314 / per year *

Na kampusu

* Студенти ЕУ/ЕЕА: 2209 € | Студенти који нису из ЕУ/ЕЕА: 10189 €

Uvod

Комуникација је у средишту људске друштвене акције. Од свакодневног породичног живота до комуникације у организацијама, наши животи се обликују и организују кроз комуникацију.

Комуникација игра кључну улогу у друштву. Како се људи могу убедити да живе здраво? Како наставници могу сазнати шта ученици разумеју? Како лекари могу успешно да комуницирају са нискописменим пацијентима? Ово су сва питања о дизајну комуникација.

На бачелор програму Комуникационе и информационе студије (ЦИС) научићете:

  • да пронађе где комуникација успева или не
  • да осмисли и спроведе интервенције за побољшање комуникације
  • да се измери успех ових интервенција.

ЦИС се фокусира на комуникацију из језичке перспективе у најширем смислу: ЦИС се односи на текст, говор, гестове, слике и дигиталне медије.

Комуникација се не односи само на производе, већ и на процесе који укључују људе, ставове и мишљења. Због тога ћете добити мултидисциплинарну обуку са елементима из лингвистике, психологије, социологије и маркетинга.

ЦИС је међународни студијски програм који се предаје на енглеском језику. Бићете део међународне групе студената. Сарађиваћете са студентима у иностранству. И имаћете гостујуће предаваче са универзитета ван Холандије. Програм такође пружа могућност праћења холандске стазе.

Зашто студирати овај програм у Гронингену?

ЦИС у Гронингену је једини 100% међународни ЦИС програм у Холандији. Предаје се на енглеском језику и има интеркултуралну перспективу комуникације. Има снажан фокус на дизајну комуникације. Наши дипломци су стручњаци у дизајнирању и саветовању о успешној корпоративној комуникацији, интеракцијама на радном месту и комуникацијској обуци. Не фокусирамо се само на писани текст, већ укључујемо и интеракцију између човека, интеракцију између човека и рачунара и ефективну употребу визуелних приказа.

Prijem

Nastavni plan i program

Program Školarina

Mogućnosti za karijeru

O školi

Chat with students

Pitanja