Keystone logo
University of Groningen Дипломирала уметност, културу и медије
University of Groningen

Дипломирала уметност, културу и медије

Groningen, Холандија

3 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2.314 / per year *

Na kampusu

* Студенти ЕУ/ЕЕА: 2209 € | Студенти који нису из ЕУ/ЕЕА: 10189 €

Uvod

Да ли сте фасцинирани филмовима, музиком или позориштем? Да ли волите да разговарате о томе шта је уметност, како да тумачите одређени филм, поп песму и наступ и да проучавате ефекте које медији могу имати на наша друштва? Тада би уметност, култура и медији требало да постану ваш дипломски програм.

У нашем Бацхелор програму студенти стичу продубљено аналитичко, историјско и теоријско разумевање (а) два уметничка облика изабрана из филма, музике, позоришта/перформанса, визуелне уметности или књижевности; и (б) специјализовано научно знање у једном од два оквира: „Уметност, политика и културно предузетништво“ или „Анализа и критика“. Ова широка мулти- и интердисциплинарна комбинација чини га јединственим.

Проучавање уметничких дела попут музичких спотова, романа или компјутерских игрица на научни начин – како се производе, дистрибуирају, користе, перципирају, цене и како функционишу у друштву – је оно о чему се бави наш Бацхелор програм. Тиме се отвара пут различитим професионалним путевима у области уметности и медија. Наши студенти су нашли посао као критичари, научници, кустоси, организатори уметничких манифестација, чланови уметничких савета и многи други.

У нашем програму студенти се уписују у једну или две од уметничких дисциплина које нуди наш сопствени одсек: филм, позориште, музика. Књижевност и визуелне уметности могу се изабрати само као друге уметничке дисциплине.

Зашто студирати овај програм у Гронингену?

Програм Уметничка култура и медији је јединствен јер нуди

  • Интердисциплинарни студиј у оквиру модула који испитују међусобну међузависност уметности
  • Дубинско проучавање једне уметничке форме
  • Друштвено релевантна студија која испитује друштвене, етичке и идеолошке димензије светова савремене уметности како би се изградили мостови између академских институција и живих уметника, заједница и уметничких организација за њихово заједничко и здраво ширење у друштву.

Prijem

Nastavni plan i program

Program Školarina

Mogućnosti za karijeru

O školi

Chat with students

Pitanja