Keystone logo
University of Florence

University of Florence

University of Florence

Uvod

University of Florence датира из Студиум Генерале који је основала Фирентинска Република 1321. Имао је веома познате научнике (Галилео Галилеј) и професоре, као и два најновија италијанска премијера (Ђузепе Конте и Марио Драги). Међутим, тек 1923. године Универзитет је добио своје право име и трансформисан је у модеран свеобухватни универзитет, са 21 одељењем и 10 школа.

Унифи нуди 127 дипломских, 57 магистарских, 9 диплома дугог циклуса, 24 докторска програма и преко 50 школа за специјализацију. Међу тим програмима, преко 40 је међународних: 10 на енглеском и 31 са дуплим или заједничким дипломама. У оквиру већине студијских програма, нуде се курсеви на енглеском језику.

Унифи је један од најпопуларнијих универзитета за Еразмус студенте (преко 900 који долазе годишње) и део је ЕУниВелл, европске алијансе универзитета. Мрежа је идентификовала четири кључне области за истраживање и наставу, уско повезане са циљевима одрживог развоја УН.

University of Florence је један од најважнијих италијанских јавних универзитета и има снажан међународни позив. Негује сарадњу са академским и истраживачким институцијама широм света и поздравља страно наставно особље, истраживаче и студенте да промовишу културну и научну интернационализацију. У том циљу, кроз своје одељења и школе, Универзитет промовише гостопримство висококвалификованих гостију из целог света.

Штавише, традиционално посебну пажњу посвећује развоју односа сарадње са иностраним универзитетима и процесу интернационализације, који је постао стратешки и доминантан аспект живота универзитета у истраживању, настави, организацији студијских програма, мобилности универзитета. наставници, истраживачи и студенти.

Из ових разлога, University of Florence се квалификује као једна од привилегованих дестинација за међународне госте.

Услуга добродошлице

Услуга добродошлице помаже међународним студентима, докторантима, стипендистима, истраживачима и професорима које угошћује University of Florence у оквиру специфичних европских или међународних пројеката да пронађу одговарајући смештај у граду.

Услуга добродошлице може резервисати госте у универзитетским резиденцијама и другим локалним смештајним објектима и пружа информације о онлајн платформама за проналажење смештаја.

Студира у Фиренци

Сто четрдесет и шест курсева степена (први и други ниво и једноциклусни) од којих је 15 на енглеском језику, организованих у 10 школа, са укупном популацијом од око педесет хиљаду уписаних, од којих четвртина долази изван региона . University of Florence је велики универзитет, са веома широким спектром курсева који обухватају све предметне области. Сваке године у Фиренци има преко девет хиљада дипломаца. Штавише, проценат фирентинских дипломаца који раде годину дана након дипломирања је изнад националног просека, према подацима Алмалаурее.

Zahtevi za vizu

Protsedure ulaska razlikuјu se u zavisnosti od drzhavljanstva podnosiotsa zahteva, zemlje prebivalishta, svrhe putovanja i duzhine boravka.

Za detaljne i konkretne informatsiјe posetite veb lokatsiјu univerziteta:

 • Meђunarodni studenti
 • Doktoranti
 • Meђunarodni akademitsi

Pre vasheg polaska u Italiјu, toplo predlazhemo da se konsultuјete sa veb stranitsama ili kantselariјama odgovaraјuћih јavnih organa za potpune, zvanichne i azhurirane informatsiјe.

Stipendije i finansiranje

Postoјi nekoliko optsiјa za dobiјanje finansiјske pomoћi za nastavak akademske kariјere na University of Florence .

Podstitsaјi i finansiјska podrshka studentima

 • honorarni posao
  Za radna mesta u bibliotekama, muzeјima i drugim univerzitetskim usluzhnim tsentrima
 • Grantovi za poduchavanje
  Da obezbedi akademsku podrshku studentima
 • Povraћaј poreza i naknada i druge finansiјske benefitsiјe
  Nudi se za posebne programe od posebnog natsionalnog i evropskog interesa za promovisanje upisa
 • Studenti sa meђunarodnom zashtitom:
  Pristup i podrshka studentima koјi trazhe azil i meђunarodnu zashtitu
 • Univerzitetski koridori za izbeglitse – proјekat UNITsORE
 • DSU Tostsana (link do spoljne veb stranitse)
  Јavni pozivi vezani za stipendiјe za studente koјe nudi DSU, regionalna agentsiјa za pravo na fakultetsko obrazovanje. Protsedura za studente koјi nisu iz EU

Izjave studenata

Lokacije

 • Florence

  Piazza di San Marco, 4, 50121, Florence

Pitanja