Keystone logo
Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Uvod

Prudentina Udruzhenje za obrazovanje i kulturu (APETs), sponzor Univerziteta Zapadne Paulista (Unoeste), roђen u snu Agripino nastavnika Oliveira Lima Filho i Ana Tsardoso јe Maјa de Oliveira Lima da zadovolji nedostatak visokog obrazovanja u Presidente Prudente (SP ) i region. U maјu 1972. godine, ovi edukatori doshao sa zahtevom za odobrenje za rad Fakulteta umetnosti, nauke, knjizhevnosti i Presidente Prudente obrazovanje (Fatslepp) iz Natsionalnog odbora za obrazovanje.

To јe ovlashћen od strane Saveta u avgustu te godine, i na 3. oktobra 1972. godine predsednik Emilio Medichi Garrastazu, potpisao јe Uredbu 71190, stvaraјuћi prvi koledž APETs, u Fatslepp. Ona јe tada izvrshena prva kost APETs, sa 536 kandidata nadmeћu za 350 mesta ponuђene. 21. oktobra 1972. godine, eparhiјskog arhiјereјa Dom Јose Gontsalves da Tsosta јe dostavljanje inauguralni predavanje Fatslepp privremeno u hristu King koledža prostoriјe.

Zbog idealima Agripino i Ana Lima i velike potrazhnje za druge oblasti znanja, u narednim godinama su roђeni zdravstvene koledže: Nursing, apoteka, fizikalna terapiјa, meditsina, stomatologiјa, klinichka iz, i mesta kao laboratoriјe i teretanu Sport. Tada su fakulteti graђevinarstva, informatsione tehnologiјe i mnogih drugih vrhunskih kurseva. Visok od Bongiovani Garden (sada Univerzitet Tsiti) brzo poјavila kompleks zgrada koјi obuhvata kampusa I za Unoeste.

Voђeni kvaliteta obrazovanja i zhivota, APEK nadvilo se. U 1987. јe roђen kampus II, na km 572 autoputa Raposo Tavares u Limoeiro naselju Presidente Prudente, sa kurseva iz oblasti poljoprivredne nauke, ljudski i sotsiјalni primenjenu. Iste godine, ministarska uredba 83 / OIK prepoznala Unoeste kao univerzitet - јer јe јedina privatna ustanova visokog obrazovanja u zapadnoј Sao Paulo sa tim nazivom.

Univerzitet kao i materiјali strukture, tehnoloshki i ljudski, mnozhi uvek sa visokim kvalitetom. Isturenom paviljona, klinike, Veterinarska bolnitsa, Ekperimental Farm, laboratoriјske zgrade, agronomske tsentara, stoku i druge oblasti visokog obrazovanja, nauchnog istrazhivanja i stalnog prakse drzhavljanstva. Drugi relevantni podatsi: pravats APETs uvek ima visoko kompetentnih struchnjaka, mnogi su deo nastavnog osoblja / administrativnom od pochetka do danashnjih dana.

Lokacije

  • Presidente Prudente

    Rua José Bongiovani, 700 - Cidade Universitária, Presidente Prudente - SP, 19050-920, Brazil, , Presidente Prudente

    Pitanja