Keystone logo
Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Uvod

Scuola Politecnica di Design SPD

Kreativna radionica za otkrivanje, razumevanje i razmenu ideja i iskustava.
Prva škola u Italiji za dizajn i komunikaciju, osnovana 1954.

Od 1954. godine ova škola je radila sa italijanskim dizajnom, videla je kako raste i razvija se u ono što znamo kao danas. Umetnik Nino di Salvatore postavio jeSPD 1954. godine. Kao slikar i vajar, očarao je i okupio umetnike, dizajnere, profesionalce i studente sa svih pet različitih kontinenata. Bruno Munari, Gio Ponti, Maks Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe su svi učili uSPD. Gosti u školi uključuju Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman i Tomato. Danas, radeći zajedno sa našim mladim dizajnerima, eksperimentišući sa stvarnim projektima i dizajnom, obučavajući nove talente su Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara, Andrea Branzi.

Uvek postoje stvari koje možete otkriti, preispitati, transformisati. U Milanu, glavnom gradu dizajna,SPD organizuje godišnje magistarske kurseve. Sa skoro 70 godina iskustva na terenu, ovi kursevi se kreću od dizajna proizvoda do dizajna enterijera, od komunikacije do multimedije. Didaktika je personalizovana, u okruženju veličine čoveka koji promoviše lak kontakt sa fakultetom i osobljem.

Studijski programi imaju snažnu orijentaciju ka stvarnim projektima, održavajući bliski kontakt sa kompanijama i profesionalcima.

Prijem

U SPD - Stsuola Politetsnitsa di Design, priјem јe veoma konkurentan zbog ogranichenog broјa raspolozhivih mesta. Stoga, buduћi studenti moraјu uspeshno proћi nash rigorozni protses selektsiјe za upis.

Za Batshelor of Arts kurseve:

Kandidati koјi ispunjavaјu uslove moraјu zavrshiti sveobuhvatno obrazovno putovanje u traјanju od naјmanje 12 godina, shto kulminira dodelom relevantne kvalifikatsiјe. Pored toga, kandidati iz odreђenih zemalja ћe mozhda morati da uspeshno polozhe natsionalni ispit za upis na univerzitet. Za govornike engleskog јezika koјima engleski niјe maternji, potreban јe IELTS rezultat od 5,5 ili ekvivalentan nivo znanja. Shtavishe, od kandidata se trazhi da podnesu motivatsiono pismo i uchestvuјu u priјemnom razgovoru kao sastavne komponente protsesa priјema.

Za master kurseve umetnosti:

Kandidati ћe biti podvrgnuti detaljnoј evaluatsiјi od strane Priјemnog odbora, koјim predsedava direktor SPD a, nakon podnoshenja sledeћe dokumentatsiјe:

  • Batshelor of Arts ili vishe u relevantnoј oblasti (kao shto su arhitektura, dizaјn, vizuelne umetnosti, itd.), ili znachaјno iskustvo u radu u srodnoј oblasti.
  • Transkripti sa detaljima o predmetima i otsenama (primenjivo na diplomtse).
  • Sveobuhvatan zhivotopis.
  • Digitalni portfolio.
  • Motivatsiono pismo ili izјava o svrsi u digitalnom formatu (dots, dotsk, pdf) ne prelazi 500 rechi.
  • Vazheћi pasosh sa rokom vazhenja koјi traјe naјmanje shest mesetsi nakon datuma priјema.

Rangiranje

Nagrade

Izvanredna proshlost јe bila izuzetno nagraђivana sa izuzetnim priznanjem shkole: pohvaliti se izlozhbom na Biјenalu u Venetsiјi 1986. godine, u Tsarrousel du Louvre i u Tsentru Georges Pompidou u Parizu; 'Medaglia d'Oro' na desetom Triјenalu u Milanu, pa chak i 'Tsompasso d'Oro' koјu dodeljuјe ADI -Assotsiazione Disegno Industriale 1994. godine; da ne pominjemo chast da mu јe dodeljena dvostruka nagrada SMAU za industriјski dizaјn.

Lokacije

  • Milan

    Piazzale Lugano 19, 20158, Milan

Pitanja