Keystone logo
Saint Martin’s University Bachelor of Arts u ženskim, rodnim i etničkim studijama
Saint Martin’s University

Bachelor of Arts u ženskim, rodnim i etničkim studijama

Lacey, Сједињене Америчке Државе

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Na kampusu

Uvod

Major ženskih, rodnih i etničkih studija pruža studentima istorijske i teorijske okvire roda, rase, klase, seksualnog identiteta, statusa, kolonijalizma naseljenika i rada protiv ugnjetavanja.

Zašto Univerzitet Svetog Martina?

Studenti Univerziteta Saint Martin će koristiti disciplinarno i interdisciplinarno znanje, uključujući intersekcijsku feminističku teoriju, kueer teoriju, i kritičku teoriju rase koja dekonstruiše tradicionalnu hijerarhijsku stipendiju i pruža nove načine poznavanja. Svi kursevi unutar glavnih traže od učenika da kritički razmišljaju i suočavaju se sa pitanjima moći, ugnjetavanja, rasizma, homofobije, transfobije, klasizma i seksizma.

  • Kroz feminističke, rodne i kueer teorije, ovi kursevi ispituju zapadnu paradigmu, znanje, vrednosti i pretpostavke o rodu, identitetu, rasi i etničkoj pripadnosti.
  • Glavni centri na pitanja, iskustva, perspektive, narative i glasove koji okružuju žene, pol, LGBTK+zajednice i američke rasne i etničke grupe.
  • Omogućava studentima da istražuju međusobnu povezanost, produbljuju razumevanje sebe i čovečanstva i primene vrednosti restorativne pravde i kompetencije socijalne pravde kako bi se pozabavili seksizmom, rasizmom i ugnjetavanjem.​
  • Vodi fakultet sa posvećenošću ličnoj i profesionalnoj socijalnoj pravdi, anti-ugnjetavanju i pravednom radu.
  • Koristi inkluzivne prakse podučavanja i učenja kao što je Univerzalni dizajn za učenje.​

Nastavni plan i program

O školi

Pitanja