Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities Хонс. Бацхелор оф Артс ин Енглисх Студиес
McMaster University Faculty of Humanities

Хонс. Бацхелор оф Артс ин Енглисх Студиес

Hamilton, Канада

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

05 Sep 2024

Request tuition fees

Na kampusu

Uvod

Студирање енглеског језика и културолошких студија у МцМастер-у упознаће вас са богатом културном складиштем која је настајала вековима, од најранијих старогрчких рукописа до најмодернијих примера популарне културе. Опремиће вас критичним алатима потребним за анализу и интерпретацију различитих медија које користе писци и други ствараоци културних производа, као и повећање сопствених моћи изражавања и критичког размишљања.

Драма, поезија, романи, кратке приче и критичка теорија чине основу књижевног проучавања. Можете да прегледате текстове из различитих националних литературе, као и да истражите културне студије, једно од најбрже растућих подручја интелектуалног истраживања и истраживања у хуманистичким областима. Културне студије истражују виталну улогу коју популарна култура игра у изградњи и циркулацији наше друштвене стварности.

Одељење за енглеске и културне студије такође нуди курсеве креативног писања и домаћин је професионалног пребивалишта, са којим се студенти и чланови заједнице подстичу да разговарају о својим тренутним креативним делима и рукописима.

130339_Shakespeare_English.jpg

Каријера могућности

Већина студената је стекла диплому из енглеског и културних студија, јер су открили да имају интересовање за књижевност и културу, све већу могућност језика и снажну способност критичког размишљања. Многи од наших дипломираних људи настављају се са професијама које захтевају знање у анализирању текстова и комуницирању идеја, као што су издаваштво, право, новинарство, библиотечка наука и нарочито предавање. Као основа било за наставничку каријеру или за постдипломска истраживања, наши програми части имају доказану академску репутацију. Али многи дипломанти из Енглеске такође улазе у пословни свет - маркетинг, односи са јавношћу, оглашавање и односи са запосленима, а сви захтевају јасан, убедљив језик - а неки чак и обучавају да би постали лекари и трговци обвезницама.

Универзитетске дипломе из хуманистичких наука дизајниране су да подстакну интелектуални раст и развију свеобухватне способности расуђивања и аргументације. Они нису намијењени пружању уске стручне обуке. Ваш степен дипломе је важно средство, али само је део вашег сталног образовања; већина матураната пролази додатну обуку пре него што изађу на тржиште рада или на самом радном месту. Ваш евентуални избор каријере делом ће зависити од вештина и знања које стекнете на универзитету, али и од ваше личности, интереса и потреба тржишта.

Центар за планирање и запошљавање каријере у Гилмоур Халлу, соба ГХ110, има мноштво информација о каријери за дипломиране студенте на енглеском језику и пружа смернице које ће вам помоћи да планирате своју будућност.

Шта кажу наши студенти

Сазнајте шта наши студенти кажу о програму енглеског и културног студија.

Mogućnosti za karijeru

Izjave studenata

O školi

Pitanja