Keystone logo
Loras College Дипломирани инжењер математике
Loras College

Дипломирани инжењер математике

Dubuque, Сједињене Америчке Државе

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Aug 2024

USD 33.500 / per year *

Na kampusu

* годишња стопа са пуним радним временом

Uvod

Да ли тражите користан, изазован и практичан предмет? Да ли бисте желели активну заједницу ментора факултета која вас подржава током студија? Програм математике у Лорасу припрема студенте за ригорозну расправу, апстрактно размишљање и креативно решавање проблема. Ове вештине пружају предност у широком спектру каријера, као и на пријемним испитима за дипломиране студенте.

Студентско искуство

Студија Националног института за образовање показала је да су математички предмети у просеку постигли боље резултате од било ког другог предмета на ЛСАТ -у и ГМАТ -у. Ако желите један од прва три „смера који вам враћају новац“, према ПаиСцале.цом, математика би могла бити одличан избор за вас.

Математички клуб Loras College

Лорас има активан математички клуб који угошћује разне догађаје, укључујући вечери игара, такмичења Судоку, такмичење Пи Даи „Пие Иоур Профессор“ и средњошколско такмичење из математике.

Математички клуб Лорас састаје се месечно и одржава неколико догађаја током целе године, укључујући такмичења Судоку, вечери друштвених игара, представе игара у стилу породичне свађе и злогласно такмичење „Пие Иоур Профессор“ на Дан Пи. Протеклих неколико година клуб је спонзорисао студентска путовања на додипломске истраживачке конференције, путујући на јесен у Пи Му Епсилон на колеџу Ст. Норберт и на пролеће на Симпозијуму за средњошколску додипломску математику на Симпсон колеџу.

Клуб такође помаже у промоцији Би-Стате Матх Цоллокуиум-а, низа информативних предавања факултета, дипломаца и студената са колеџа и универзитета у Ајови и Висконсину. Осим тога, чланови математичког клуба учествују на разним математичким такмичењима, укључујући Академско математичко такмичење у Ајови, Математичко такмичење у моделовању, Ајовско такмичење у математичком моделовању и Путнам испит.

Математички клуб такође ужива у окупљању са професорима на одсеку ради дружења и служења. Ученици свих часова математике позивају се на Укусне уторке, недељно вече грицкалица, дружења и помоћ професора у изради математичких задатака. Клуб охрабрује бивше студенте да се враћају годишње резервисањем места на вратима врата за повратак кући. Клуб такође учествује у разним пројектима услуга. Прошле године су помогли у вођењу математичке гимназије Греат Плаинс Матх Леагуе у Лорасу.

Зашто математика на Loras College ?

Конференције и такмичења, Државни математички колоквијум, Математички клуб, Подршка факултета

 • Конференције и такмичења: Студенти могу путовати на конференције како би упознали нове људе и поделили своја открића. Наши математички факултети редовно представљају свој рад на регионалној додипломској математичкој конференцији Пи Му Епсилон на јесен и на симпозијуму за средњошколску додипломску математику на пролеће. Наши ученици се такође такмиче на разним регионалним и државним такмичењима из математике на нивоу факултета, укључујући Такмичење из математике у Колеџу у Ајови и Такмичење у математичком моделовању у Ајови.
 • Би-Стате Матх Цоллокуиум: Студенти чују за развој на пољу тако што ће боравити у кампусу. Loras College је су-домаћин недељног Би-Стате математичког колоквијума са УВ-Платтевилле. Говорници серијала колоквијума укључују професоре, дипломиране студенте и студенте са факултета и универзитета у региону који представљају предавања у распону од потпуно нових истраживања до древне историје математике.
 • Математички клуб: Лорас има активан Математички клуб, који угошћује разне догађаје, укључујући вечери игара, такмичења у судокуу, Пи дан такмичења „Пие Иоур Профессор“ и средњошколско математичко такмичење.
 • Подршка факултета: Студенти математике у Лорасу добијају велику подршку. Поред редовног радног времена, математички факултет држи математичку лабораторију у библиотеци 12 сати недељно. На факултету се такође одржавају вечерње сесије помоћи на факултету и ван њега за домаће задатке и помоћ у стипендирању.

Loras College Математичка диплома

Студенти заинтересовани за напредне студије из математике или сродних области могу изабрати предмете који ће их припремити за постдипломске студије.

Студенти који желе да користе математику у индустрији или желе да допуне смјерове у областима као што су инжењерство, рачунарство, економија или хемија могу изабрати предмете који ће им помоћи у другим областима.

Ученици који планирају да предају математику у средњој школи могу похађати оне курсеве који су потребни за добијање лиценце за предавање математике, као и друге предмете за припрему наставе на средњем нивоу.

Поред стандардних курсева, сваки предмет завршава или једносеместрални основни час, у којем студенти раде у групама ради заједничког истраживачког искуства, или семестар од три семестра, у којем студенти раде на индивидуалним додипломским истраживачким пројектима са саветницима факултета.

Исходи учења ученика - Математика

 1. Студенти ће показати способност усмене математичке комуникације
 2. Студенти ће показати знање писмене математичке комуникације
 3. Студенти ће се укључити у математичке процесе креативног решавања проблема, препознавања образаца и формирања претпоставки
 4. Ученици ће размишљати о свом процесу продуктивне борбе у математици
 5. Студенти ће произвести и оценити квалитет математичких аргумената
 6. Студенти ће применити аналитичке и процедуралне вештине у различитим контекстима
 7. Ученици ће синтетизовати различите математичке стратегије за решавање аутентичних проблема у новим окружењима

Каријера могућности

"Шта можете учинити са дипломом математике?"

Као математичар, бићете спремни за разне занимљиве каријере:

 • Наставник математике
 • Биолог
 • Софтверски инжењер
 • Аналитичар рачунарских система
 • Бизнис
 • Рачуновођа
 • Економиста
 • Компјутерски програмер
 • Метеоролог

O školi

Pitanja