Keystone logo
Lewis-Clark State College Diplomirani matematika: Srednje obrazovanje
Lewis-Clark State College

Diplomirani matematika: Srednje obrazovanje

Lewiston, Сједињене Америчке Државе

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 21.836 / per year *

Na kampusu

* + kursevi; 2023 dodiplomski puno radno vreme školarine

Uvod

Program obrazovanja nastavnika priprema kandidate za sertifikaciju u razredima K-12. Program srednjeg obrazovanja zahteva 27 bodova kurseva obrazovanja u profesionalnim fondacijama i studijama i 13 kredita tokom stažiranja. Studenti se prijavljuju za upis u program nakon što su uspešno završili devet kredita obrazovnog kursa u stručnim fondacijama. Tokom ovih studija, od kandidata se može tražiti da se ponovo prijave na program ako njihov prosek padne ispod 3.0.

Oblasti odobravanja nastave priložene su standardnom sertifikatu o nastavu (razredi K-12), u skladu sa standardima sertifikacije nastavnika u Idahu. Sva odobrenja zahtevaju najmanje 45 semestralnih kredita, sa izuzetkom dvostrukih odobrenja gde je potrebno 30 semestralnih kredita za glavno odobrenje i 20 semestralnih kredita za manje odobrenje. Sledeće LC Državne oblasti odobrene su za nastavne oblasti: biologija, hemija, komunikaciona umetnost, nauka o Zemlji, engleski; Kineziologija-fizičko vaspitanje K-12 i zdravlje 6-12; matematika; prirodne nauke; psihologija; i društvene nauke sa naglaskom istorije (vidi zahteve stepena za svaki glavni). Kandidati nastavnika moraju uspešno položiti srodni ispit Praxis II u svojim oblastima nastavnog sadržaja.

Za potrebe tržišnosti, studenti se podstiču da nastave odobrenja i maloletnike u drugoj nastavnoj oblasti; konsultujte se sa savetnikom za pravilan postupak. Majori srednjeg obrazovanja moraju imati savetnika za područje sadržaja i savetnika za srednjoškolsko obrazovanje.

Diplomirani studenti sa drugih koledža ili univerziteta koji traže srednjoškolsku sertifikaciju nastavnika moraju ispunjavati sve zahteve za stručnim kursevima srednjeg obrazovanja, pored ispunjavanja svih akademskih glavnih ili manjih uslova za podučavanje predmetnih oblasti.

Očekuje se da studenti u programu sertifikacije obrazovanja nastavnika pruže dokaze da su ispunili zahteve Idaha za sertifikaciju i postali posvećeni i obrazovani profesionalci, stručnjaci za sadržaj, kompetentni obrazovni dizajneri, sposobni obrazovni facilitatori, pronicljivi evaluatori obrazovanja, reflektivni profesionalci, kulturno odgovorni profesionalci pre nego što se preporuče za sertifikaciju nastavnika.

Mogućnosti za karijeru

Prijem

O školi

Pitanja