Keystone logo
Istanbul Medipol University

Istanbul Medipol University

Istanbul Medipol University

Uvod

U celoj istoriji savremenog društva, koncept univerziteta shvaćen je kao kolevka znanja, mesto mudrosti i radionica čovečanstva. Međutim, samo primena istinske mudrosti na stečena znanja i obrazaca odluka može da obezbedi sreću i budućnost ljudi. Stoga je ciljIstanbul Medipol University osoblja da „otvori put“ ka sticanju mudrosti za sve svoje učenike.

Da bi to postigao, IMU je prilagodio inovativni model učenja i podučavanja i stvorio pravo „društvo znanja“ uspešnih akademika. Svaki član našeg fakulteta posvećen je obuci svoje studente u skladu sa stvarnim uslovima i da im pomogne da steknu informacije i veštine koje će im trebati za svetlu karijeru za svetliju budućnost. Informacione tehnologije se intenzivno koriste u obrazovnom procesu. Studentski olakšani pristup multimedijalnim bibliotekama, kao i njihovo usavršavanje u multipleks i računarskim učionicama sa najsavremenijom opremom, povećavaju kvalitet obrazovanja i istraživanja.

Jedan od ključnih zadataka univerziteta je povećanje mobilnosti učenika u razvoju „integrisanog“ obrazovnog modela. Takođe, uspostavljanjem programa e-učenja i pružanjem obrazovanja bez prepreka za sve, IMU će imati značajan uticaj na razvoj regiona. Ovaj pristup je od suštinskog značaja za univerzitet koji pozdravlja studente iz celog sveta i poštuje različitost.

Dok pripremamo naše učenike za živote liderstva i službe, znamo da će oni odrediti blisku i daleku budućnost.

Rektor

Misija

Obrazovanjem koje daje i razlikom koju stvara,Istanbul Medipol University usvaja princip stvaranja pojedinaca koji su stekli stalne visoke kvalifikacije, koji imaju fokus na proizvodnju nauke i tehnologije i koji mogu odgovoriti na sve promenljive zahteve društva i čini odgovornost da doprinese naučnom znanju kao i dobrobiti društva.

Vizija

Biti vodeći univerzitet koji će dati uputstva nauci i društvu sa jakom organizacionom kulturom, duhom preduzetništva i stabilnom dinamikom.

Karakteristike kampusa

Medipol Mega bolnichki kompleks

Osim shto јe univerzitetska bolnitsa, Medipol Mega hospitals Tsomplek, koјa јe naјveћa privatna meditsinska investitsiјa u Turskoј, јe meditsinski kompleks koјi se sastoјi od chetiri odvoјene filiјale.

Takoђe se istiche kao bolnitsa sa naјveћim broјem filiјala u Turskoј, ukljuchuјuћi bolnitsu za opshtu obuku, onkologiјu, kardiotorakalnu hirurgiјu i stomatoloshku bolnitsu. U ovoј bolnitsi se shkoluјu ne samo studenti Meditsinske stomatologiјe, Fizioterapiјe i Rehabilitatsiјe, Јaslitsa, Menadžmenta u zdravstvu na osnovnim programima, veћ i studenti Visoke zdravstvene shkole koјa ima vishe oblasti struchnosti. Shtavishe, spetsiјalizatsiјa iz meditsine se odrzhava u izuzetno dobro opremljenim klinikama nashe bolnitse.

halits Tsampus

Kampus halich (Zlatni rog) se nalazi na poluostrvu u blizini halicha, koјi јe јedan od naјstariјih delova Istanbula i gde se most Unkapani spaјa sa kopnom. U kampusu јe Visoka shkola zdravstvenih nauka i struchnih shkola. Kampus takoђe ima nekoliko obјekata.

Kampus Kavatsık

Sa obe strane TEM (transevropskog autoputa), koјi povezuјe Aziјu i Evropu, nalazi se severni i јuzhni kampus Kavachika.

North Tsampus

Na severnom kampusu su zgrada Administrativnog rektorata, shkola јezika i struchne shkole. Kampus takoђe pokriva broјne obјekte ukljuchuјuћi sportski tsentar, restorane, studentski dom, biblioteku, studiјske sale, trpezariјe, laboratoriјe, parkinge, meditsinski tsentar, savetovalishte i istrazhivachki tsentar REMER.

South Tsampus

Јuzhni kampus pokriva Meditsinski fakultet, Meђunarodni meditsinski fakultet, Stomatoloshki fakultet, Farmatseutski fakultet, Medipol poslovnu shkolu, Fakultet inzhenjerskih i prirodnih nauka, Pravni fakultet, Shkolu za obrazovanje, Shkolu za komunikatsiјe, Shkolu lepih umetnosti, Dizaјn i arhitekture, Fakultet zdravstvenih nauka, Fakultet humanistichkih i drushtvenih nauka, Visoka shkola zdravstvenih nauka, Struchne shkole, Visha shkola forenzichkih nauka, Visha shkola inzhenjerskih i prirodnih nauka, Visha shkola zdravstvenih nauka i Visha shkola drushtvenih nauka. Osim toga, kampus obuhvata niz obјekata ukljuchuјuћi konferentsiјske sale, kulturno-umetnichke strukture, biblioteku, trpezariјe, trzhni tsentar, frizerski salon, kafe barove, spavaonitse, restorane, istrazhivachke tsentre i laboratoriјe, itd.

  Prijem

  Kako mogu da se prijavim na vaš univerzitet?

  Uslovi za prijem:

  • Popunjen obrazac za prijavu.
  • Notarizovani prevod sertifikata o diplomiranju srednje škole iz turske ambasade ili konzulata u matičnoj zemlji kandidata.
  • Notarizovani prevod potvrde o transkriptu iz turske ambasade ili konzulata u matičnoj zemlji kandidata.
  • Originalna kopija izveštaja o rezultatima testa koji je odobrila turska ambasada ili konzulat u matičnoj zemlji kandidata. Primer: SAT DI: 7226.
  • Sertifikat o ekvivalentnosti mature u srednjoj školi, koji pokazuje da je sertifikat ekvivalentan srednjoškolskim diplomama izdanim u Turskoj, iz ambasade Turske ili konzulata u matičnom okrugu kandidata.
  • Kopija stranice ličnih podataka pasoša koji je odobrila turska ambasada ili konzulat u matičnoj zemlji kandidata.
  • Studentska viza dobijena od turske ambasade.
  • Kandidati koji se prijavljuju na Medicinski i stomatološki fakultet moraju dokazati svoje znanje engleskog jezika. Na primer, TOEFL DI: 3619.
  • Turski sertifikat o stručnosti iz IMU turskog ispita za stručnost ili TOMER.
  • Stalni boravak kartica da podnese IMU studentskim poslovima u roku od mjesec dana nakon upisa.
  • Četiri fotografije pasoša.
  • Potvrda banke pokazuje plaćanje školarine (celina ili deo).
  • Dokument koji dokazuje da je podnosilac prijave finansijski sponzorisan tokom obrazovanja.
  • Obrazac za informacije o studentima (popunjava se u trenutku registracije).

  Zahtevi za vizu

  Kako da podnesem zahtev za boravišnu dozvolu?

  Obrazac za prijavu možete popuniti na mreži, a zatim morate lično dostaviti svoje papire. Za više informacija posetite href=" https://e-ikamet.goc.gov.tr/

  Stipendije i finansiranje

  Imamo mogućnosti za stipendiju do 50%. Detaljne informacije možete dobiti tokom perioda registracije.

  Rangiranje

  Istanbul Medipol University na Svetskoj rang listi univerziteta

  Istanbul Medipol University manifestuje svoje kvalitetno obrazovanje i istraživanje svojim uspešnim mestom na rang listi koje su nabrajale najcenjenije svetske agencije za visoko obrazovanje.

  Medipol, koji je ojačao svoj kvalitet ispunjavanjem procesa akreditacije u 2019. godini, rangiran je na mnogim univerzitetskim rang listama kao što su Times Higher Education (IL), Univerzitetska rang lista prema akademskim performansama (URAP), Scimago, Round Universiti Ranking (RUR), Vebometrics i U-Multirank.

  Svetska rang lista mladih univerziteta: Times Higher Education je rejting agencija sa sedištem u Londonu koja rangira univerzitete prema određenim ključnim pokazateljima učinka kao što su uticaj istraživanja, citati, međunarodni utisak i obrazovno okruženje. Istanbul Medipol Universityrangiran u 1001+ opsegu na Svetskom univerzitetskom rangiranju gde je ocenjeno preko 25 hiljada univerziteta. Medipol se takođe rangirao 401+ na Svetskoj rang listi mladih univerziteta, 401+ na rang listi univerziteta u Aziji, 501+ na rang listi univerziteta u nastajanju ekonomija i 601+ na rangiranju po predmetu: Klinički, pretklinički i zdravstveni.

  The Vorld Universiti Rangiranje

  Rangiranje po predmetu: Klinička, pretklinička i zdravstvena

  Rangiranje univerziteta u nastajanju

  The Asia Universiti Rangiranje

  Ocena uticaja Svetska rangiranje univerziteta

  URAP (rangiranje univerziteta prema akademskim performansama) Rangiranje univerziteta: Medipol je rangirao 65 od 166 univerziteta i 12 od 57 privatnih univerziteta Turske na rang listi 2019-2020. U Svetskoj rang listi univerziteta po URAP-u, Medipol je rangirao 2104 od 2500 univerziteta.

  RUR (Rangiranje okruglih univerziteta): Medipol je rangirao 768 od 829 univerziteta, koji su izabrani od 1100 univerziteta merenih po određenim kriterijumima.

  Rangiranje univerziteta Scimago: Medipol je na rang listi 2020 rangirao 734 od 3471 univerziteta (svetski) i 20 od 112 univerziteta (Turska).

  Rangiranje univerziteta Vebometrics: Medipol je rangiran na 2570 (svet), a 65 (Turska) od strane Vebometrics, koji rangira 28 hiljada univerziteta iz celog sveta u svetu i grupama zemalja.

  U-Multirank: U-Multirank pruža podatke za institucije i neke programe od 2017. godine. Imamo priliku da uporedimo naš univerzitet sa drugim univerzitetima u svetu, u okviru institucija i određenih programa.

  Lokacije

  • Istanbul

   Haliç Campus Cibali, Atatürk Blv. 25, Fatih/İstanbul, Turkey, 34083, Istanbul

   • Istanbul

    Kavacık Campus Kavacık, Beykoz/İstanbul, Turkey, 34810, Istanbul

    • Istanbul

     Medipol Mega Hospitals Complex Tem Avrupa Otoyolu Göztepe Çıkışı No: 1Bağcılar, İstanbul, Turkey, 34214, Istanbul

     Pitanja