Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona Диплома из модног дизајна
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona

Диплома из модног дизајна

Barcelona, Шпанија

3 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

01 Sep 2024

EUR 16.800 *

Na kampusu

* Укупна накнада УЕ студената: 15.400 € - Укупна накнада Ектра УЕ ученика: 16.400 €

Uvod

ИЕД Барцелона је једини центар у Шпанији који је доделио првоступницу (хонс) модног дизајна коју је потврдио Универзитет у Вестминстеру. Од 2010. године нуди прилику за комбиновање студија овог престижног универзитета, који се у потпуности предаје на енглеском језику, и ИЕД искуства у граду Барселони.

БА (одликовања) из модног дизајна припрема стручњаке са широким техничким и културним знањем кроз учење концепата из модног поља, заснованог на креативности и анализи потреба тржишта. Његова филозофија је да развије студенте као појединце, да постану иновативни и креативни дизајнери и изазове их да развију естетски стил релевантан за међународну модну индустрију.


Фото: Медиалаб ИЕД Барцелона

147811_147731_bahonsFashionDesignIEDBarcelona.jpg

Циљеви

БА (одликовања) из модног дизајна нуди академски пут који студентима омогућава стварање сопственог бренда или рад за друге фирме. Пружа потребна знања за рад у одељењу за дизајн или за повезивање са различитим одељењима у производној компанији.

Прва година курса фокусирана је на стицање главних компетенција заједно са јаком културом и пројектном методологијом. Развој личног стила сваког ученика почиње мотивисати и у њега се убацују специфичне модне технике: израда узорака, моделирање, илустрација, прибор, историја итд., Основно за свакога ко ради на пољу моде. Традиционалне и модерне технике се увек комбинују током предавања, како би се у потпуности суочиле са тренутном индустријом и охрабриле сваког ученика да открије технике за даљи развој сопствене креативности.

Током друге године студенти проширују знање стечено у претходним семестрима , уче напредне технике моделирања и израде узорака, илустрације, специфичне технике попут плетења или прибора и развијају неколико колекција (за мушкарца и жену). Различити пројекти се истичу због својих размишљања и напретка.

Трећа година наглашава побољшање практичних способности у складу са потребама професионалног света . Између осталог ће се развити пројекат о стилу и одрживости. Током последњег семестра, студенти ће изводити завршни пројекат, што је њихово службено представљање у професионалном свету. Година је кулминирала модном ревијом, на којој су приказане креације замишљене за њихов коначни пројекат.

Методологија

Дидактика је фокусирана на практичну методологију експерименталних пројеката и пословних симулација изведених заједно са професионалцима из овог сектора. Подељен је на предметне модуле тако да студенти могу да развијају један пројекат за другим, а не истовремено. Ефикаснији поступак који омогућава побољшање и у развоју концепата и у процесу производње сваког пројекта.

Могућности за запошљавање

Модни дизајнер, стилиста, трендсетер, дизајнер модних додатака, визуелни трговачки агент, модна комуникација и имиџ марке, илустратор, консултант, дизајнер узорака, дизајнер текстила, цоолхунтер, менаџер производа итд.

Алумни ИЕД МОДА раде на:

3.1 Пхиллип Лим, А.Кнацкфусс, Агатха Руиз де ла Прада, Алекис Реина, Антонио Миро, Арманд Басси, Баленциага, Балмаин, Бассолс, Бибиан Блуе, Блесс, Борис Бидјан Сабери, Цампер, Цардон, Царолина Херрера, Цханел, Цортана, Цруциани Цасхмере, Цусто Барцелона, Десигуал, Еден Парк, Елие Сааб, Емме Аццесориос, Есприт, обућа Формуле 1, Галлостра, СА, Гентз & Суарез, Групо Цортефиел, Г-Стар, Халлотек, Хуит, Индитек, Ивана Фоллова, Јереми Сцотт, Јохн Рицхмонд, Јосе Цастро, Јуан Педро Лопез, Јустициа Руано, ЈВ Андерсон, Камла, Лоеве, Лупо, Манго, Мариса Босцх, Мартин Ламотхе, Массцоб, Массимо Дутти, Мак Мара, Медиасет (Теле5), Ми & Цо, Музза, Натори, Папер Магазине , Пепе Јеанс Лондон, Пимкие, Проновиас, Вуче и медвед, Реебок, Схиатзи Цхен, Смасх Барцелона, Страдивариус, Стиле.цом, Сунцоо, ТЦН, Темпе Дисено СЛ, Тесс Гиберсон, Том Сцотт, Валентино, Ванеса Лорензо, Вицоста СЛ, жене Тајна, Зара, итд.

ИЕД МОДА алумни са сопственим брендом:

О Арианне, Аизури би Хиске Тер Велд, Аљосцха Куоосс, Ангела Банг, Бинвигнат Стреетер, Бруум Книтс, Бипхос, Цлосет БЦН, Цинтхиа Буттенклеппер, Ева вс. Мариа, Гералдине Гарциа, Ида Јоханнсон, Иви Даи, Иконе Елзо, Колбрун, Мариел Ројо , Нордијски Ормар, Синнерс Лондон СЦП, Твин и Васиа од Саше, итд.

Координатори

Фабрицио Перез

Након што је завршио студије на Институту за моду у Барселони, 1995. г. Перез је завршио обуку дизајна и индустријског обликовања у америчкој Митцхелл Десигн Сцхоол у Барселони.

1997. године заједно са партнером створили су лламазарес и де делгадо и од тада произвели две колекције мушке и женске одеће сваке године.

2006. године придружио се ИЕД-у као предавач и предавао часове мушкараца за израду узорака за курсеве модног дизајна. Од 2011. предаје на курсу Мушка колекција, 2012. године на пројекту Мушка колекција и сада је координатор ИЕД БА из Модног дизајна.

Idealni studenti

Stipendije i finansiranje

Nastavni plan i program

Program Školarina

Mogućnosti za karijeru

O školi

Pitanja