Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Uvod

Fresenius University of Applied Sciences

Из свог главног кампуса у Идштајну у близини Висбадена, Fresenius University of Applied Sciences може да се осврне на више од 167 година традиције у настави наука. Године 1848. Царл Ремигиус Фресениус је основао Фресениус Цхемицал Лаборатори, која се од самог почетка посветила практичном лабораторијском раду као и образовању. Цертификација као приватно спонзорисан, државно одобрен универзитет примењених наука уследила је 1971. године.

Данас универзитет нуди редовне и ванредне дипломске и магистарске дипломе, као и стручну обуку и даље образовање у свом седишту у Идштајну и својим кампусима у Келну, Хамбургу, Минхену, Диселдорфу, Франкфурту, Берлину и Њујорку. Курсеви су распоређени на различите факултете: хемију и биологију, здравство и социјално, економију и медије и дизајн.

Међутим, ова чисто тржишно оријентисана комуникациона мера нема апсолутно никакав утицај на правни оквир Fresenius University of Applied Sciences . Школе нису замена за факултете, већ омогућавају маркетиншком одељењу универзитета не само да на транспарентнији и фокусиранији начин представи на тржишту студијске курсеве, чији је број у значајном порасту последњих година, већ и да боље одговори на потребе будућих и постојећих студената. У том смислу, све универзитетске законски предвиђене комисије и њихова организација на различитим факултетима наставиће да задрже своју релевантност и валидност у будућности.

Lokacije

 • Idstein

  Fresenius University of Applied Sciences Limburger Straße 2

 • Berlin

  Jägerstraße 32, 10117 Berlin, , Berlin

  • Munich

   Infanteriestraße 11A, 80797 München, , Munich

   • Wiesbaden

    Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden, , Wiesbaden

    • Hamburg

     Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg, , Hamburg

     • Düsseldorf

      Platz der Ideen 2 40476 Düsseldorf, , Düsseldorf

      • Heidelberg

       Sickingenstraße 63-65 69126 Heidelberg, , Heidelberg

       • Idstein

        Limburger Straße, 2, 65510, Idstein

        Pitanja