Keystone logo
Fontys University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Sciences

Uvod

Фонтис је један од највећих универзитета примењених наука у Холандији и нуди разне бацхелорс и мастер програме на енглеском језику. Имамо највећи број страних студената него било који други универзитет у Холандији, са студентима из више од 80 националности из целог света.

Упркос великом броју студената, образовање у Фонтису је организовано у малом обиму. У Фонтису је интернационализација кључно питање. Нудимо едукацију на енглеском језику страним студентима који желе да прате комплетне програме курса и / или страним студентима који нас посећују као студенти размене. Квалитет је кључна карактеристика Фонтис визије. Настојимо да постигнемо ниво квалитета који ће одговарати било којој високошколској установи у европском контексту.

Фонтис посебну пажњу усмјерава на параметре потребне за осигуравање несметаног напредовања студија, као што су надзор каријере у истраживању, менторство и систем „пријатеља“, распореди образовања и испитивања, повратне информације о процјенама и задацима, регистрација студијског напретка, пружање информација и доступност наставног особља.

Настојимо да будемо образовна институција која „надахњује раст кроз подршку и изазове“. То је такође нешто што ћете приметити током читавог Фонтис-а, односно на програмима курсева, у наставном особљу, у личном надзору који ћете добити и у расположивим објектима. У Фонтис-у ћете учити заједно са другима, а ми ћемо вам пружати интензиван надзор током овог процеса.

Ко смо ми

Фонтис пружа образовање и истраживање. Као универзитет на широкој основи, ми смо највећи јавни институт за знање на југу Холандије. Фонтис жели да буде мотор иновација повезујући своје образовање и истраживање са иновационим процесима унутар и изван региона. Фонтис има велики утицај захваљујући свом образовању и истраживању у готово свим секторима друштва. Због наше заступљености на кључним позицијама у скоро сваком сектору, сватко тко живи и ради у јужној Холандији долази у контакт са Фонтисом, било директно или индиректно. Ми образујемо велике групе талентованих младих људи у великом броју занимања. Након њихове обуке, сусрећемо их као колеге, као тренери тренера, као партнери у сарадњи и / или истраживању или као професионалци који желе да обогате или продубе своје знање.

Наша организација је у добром стању. Студенти и запослени су задовољни и дају нам „седам минус“, односно „седам плус“. Фонтис је финансијски здрав, а квалитет нашег образовања је такође у добром стању. Основни квалитети које тражимо од себе одрживо су усидрени у контролном и пратећем циклусу оцењивања. Сматрамо се партнером у знању и иновацијама у регионима и професионалним областима.

Образовна визија

Технолошки, друштвени и економски развој утичу и мењају свет око нас, сада и убудуће. Фонтис доставља важан допринос овим потребним променама задовољавајући више од потреба студената и света будућности. Наш значај такође лежи у нашем утицају на спровођење промена у друштву - регионалном, националном и међународном. Наша додатна вриједност лежи у нашој проактивној улози - у заједничком пројектовању и развоју одрживог и правичног друштва.

Пружамо ову додатну вриједност повезујући развој талената са променама у друштвеним секторима и областима рада. Наша функција као институт отвореног знања је да обезбедимо форму повезивањем образовања и истраживања са актуелним друштвеним проблемима. Овако доприносимо иновацијама у области рада, професионалном контексту и социјалном сектору. Ми формирамо регионалне, националне и међународне агенде у сарадњи са нашим социјалним партнерима. Ми смо проактивни и усмерени ка будућности, како бисмо могли имати потребан утицај на друштво, данас и у будућности.

Пружамо ову додатну вриједност улагањем у таленте. За нас је талент лична природна способност или карактеристика која вам омогућава да допринесете друштву. Талент омогућава људима да користе своје снаге. Фонтис постоји за све који желе открити и развити своје таленте на вишем стручном нивоу и свима који желе наставити свој професионални развој. Нудимо простор за све културне и друштвене позадине.

Наша амбиција

Срж задатка који дамо и обећања које то подразумијева студентима, стручном пољу и друштву састоји се од два елемента:

 1. Нудимо ученицима могућност да открију своје таленте и развијају се у почетнике који прихватају друштвену одговорност, доприносе иновацијама у својој стручној области и настављају се оптимално развијати на свој начин.
 2. Радимо на иновацијама у стручној области на темама које су релевантне за регионе. Овде радимо заједно са владом, институтима и компанијама на истраживању и развоју за иновације у региону и улажемо у екосистем у којем студенти и запослени могу (наставити) професионализирати.

Фонтис има јасан друштвени задатак: нуди инспиративно, изазовно и високо квалитетно вишо стручно образовање и извођење практичних истраживања која имају значај за друштво. Образовање и истраживање су одговарајуће за тренутна и будућа питања и потребе студената, професионалног поља и (регионалног) друштва. Желимо да формулишемо, одредимо приоритете, истражимо и, ако је могуће, заједно са нашим партнерима решимо питања будућности.

Наша мисија

Квалитет је кључна карактеристика

Фонтис има за циљ да буде образовна институција која „инспирише раст кроз подршку и изазове“ и да буде образовна организација у којој ученици могу да расту и уче да размишљају бочније, тј. Да „размишљају веће“. Фонтис жели да ове циљеве постигне пружањем подршке и изазова својим студентима, особљу и свим релевантним заинтересованим странама.

Основни циљ је промовисање менталитета унутар организације, што ће резултирати континуираном пажњом за побољшање квалитета у смислу образовања, садржаја и процеса. Фонтис се фокусира на Бацхелор едукацију и Мастер студије које финансира холандска влада. Образовање је добро организовано и обезбеђено у срединама стручног образовања. Фонтис стреми ка постизању високог квалитета, чврстим активностима у друштву, док истовремено постиже водећу позицију као институција знања, како на националном, тако иу регионалном окружењу.

Квалитет је кључна карактеристика Фонтис визије. Фонтис настоји да достигне ниво квалитета који ће одговарати било којој високошколској установи у европском контексту.

Lokacije

 • Eindhoven

  Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven Postbus 347, 5600 AH, , Eindhoven

 • Tilburg

  Bs. Zwijsenstraat 11, , Tilburg

  • Venlo

   Tegelseweg 255, 5912 BG Venlo, Venlo

  Pitanja