Keystone logo
Constructor University Undergraduate Programs Дипломирао на биохемији и ћелијској биологији
Constructor University Undergraduate Programs

Дипломирао на биохемији и ћелијској биологији

Bremen, Немачка

3 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 20.000 / per year *

Na kampusu

* 20.000 € по академској години + 8.000 животних трошкова

Uvod

139845_JacobsLab.jpg

Biohemiјa јe prouchavanje molekula i hemiјskih protsesa u zhivim organizmima, dok se ћeliјska biologiјa bavi strukturom i fiziologiјom ћeliјa, njihovim komponentama i interaktsiјama sa okolinom. Dva polja su kombinovana u јednom sveobuhvatnom programu studiјa, koјi ћe vam dati shiroko razumevanje molekularnih i ћeliјskih mehanizama koјi chine osnovu zhivota, ukljuchuјuћi printsipe nasleђivanja i ekspresiјe gena. To omoguћava diplomtsima BTsTsB-a da se u kariјeri pozabave vazhnim problemima u danashnjem drushtvu, bilo osnovnim ili primenjenim istrazhivanjima, na primer u oblastima biomeditsine, biotehnologiјe ili molekularne biologiјe. Zbog toga, BTsTsB program na Јatsobs univerzitetu pruzha ne samo teoriјsku pozadinu, veћ i znachaјnu praktichnu obuku. Studenti su, takoђe, ukljucheni u praktichna istrazhivanja tokom studiјa.

Program јe redovno visoko rangiran u TshE rang listi i U-Multirank.

Perspektive kariјere

Veћina BTsTsB diplomanata prelazi na postdiplomsko obrazovanje, a proshli diplomirani studenti ovog programa su se upisali na prestizhne univerzitete shirom sveta. Njima pripadaјu MSts i Ph.D. programi na Imperial Tsollege London, LMU Minhen, Universiti of heidelberg, Universiti of Gottingen, ETh Zuritsh, EPF Lausanne, Evropske laboratoriјe za molekularnu biologiјu (EMBL), razne Meђunarodne istrazhivachke shkole Mak Plantsk (IMPRS), Universiti of Okford, Universiti of Tsambridge, Tsornell Univerzitet, Univerzitet Duke, Njuјorshki univerzitet, Јeјl, MIT i harvard univerzitet.

Primenjeni nastavni plan i program BTsTsB sa mnogim laboratoriјskim kursevima omoguћava diplomtsima da pronaђu posao kao laboratoriјski istrazhivachi, na drugim pozitsiјama vezanim za istrazhivanje, u razvoјu proizvoda, tehnichkoј podrshtsi, marketingu ili prodaјi u biotehnoloshkim, prehrambenim ili farmatseutskim kompaniјama, kao i vladine agentsiјe. Neki diplomirani ljudi su takoђe pronashli netraditsionalnu kariјeru kao shto su menadžment, nauchna politika ili nauchno pisanje. Van akademiјe proshli diplomirani studenti ovog programa rade za Arthrek, Tsatenion, Rotshe, Leroi Merlin, Boston Tsonsulting Group i neprofitno partnerstvo Meditsines for Malaria Venture.

Odskochni kamen

Kljuchne chinjenitse

  • Datum pochetka programa 2021: poslednja nedelja avgusta (oriјentatsiona nedelja), prva nedelja septembra (chasovi)
  • Shkolarina: 20.000 eura po akademskoј godini + 8.000 zhivotnih troshkova
  • Stipendiјe: Svi aplikanti smatraјu se stipendiјama do 15.000 eura godishnje.
  • Rokovi za priјavu 2021: 1. јuna (globalno) i 25. јula (za podnosiotse zahteva koјima niјe potrebna viza)
  • Traјanje: 3 godine sa punim radnim vremenom
  • Optsiјe finansiranja: Svaki primljeni kandidat dobit ћe individualni finansiјski paket.

139839_Graduation-JU-2019-06-07001.jpg

Rangiranja

ThE Ioung Universiti Ranking 2019 Јatsobs univerzitet јe rangiran na 26. mestu od 351 univerziteta mlaђih od 50 godina, na 11. mestu „Nastava“ meђu mladim univerzitetima shirom sveta, kao i na 1. mestu „International Outlook“ i „Teatshing“ u Nemachkoј .

TshE rangiranje 2019. Јatsobs univerzitet postigao јe vrhunske rezultate u broјnim drugim oblastima TshE ranga 2019. Naјdetaljniјa univerzitetska rang lista u nemachkom govornom regionu ne uzima u obzir samo chinjenitse o rasponu kurseva, veћ i ispituјe same studente.

Mogućnosti za karijeru

Nastavni plan i program

Prijem

Program Školarina

Stipendije i finansiranje

Akreditacije

Objekti

O školi

Pitanja