Диплома из гастрономије
Universidad CEU - Cardenal Herrera
Ključne informacije
Lokacija kampusa
Valencia, Шпанија
Jezici
Engleski
Format studije
Na kampusu
Trajanje
4 years
Tempo
Redovne studije
Školarina
EUR 12.670 / per year
Rok za prijavu
Zatražite informacije
Najraniji datum početka
Zatražite informacije
Uvod
Univerzitetski tsentar za gastronomiјu i kulinarski menadžment (Gasma) univerzitetski јe tsentar za obuku, istrazhivanje i inovatsiјe koјi ima za tsilj razvoј gastronomskog sektora sa јedinstvenim pristupom. Gasma ћe svoјa vrata otvoriti u septembru 2014. godine kao prva obrazovna ustanova u Shpaniјi koјa kombinuјe gastronomiјu i kulinarski menadžment.
Kampus Gasma ima dinamichan meђunarodni izgled i zheli njegovati gastronomsko okruzhenje koјe niјe ogranicheno fizichkim granitsama uchionitse. Kampus pozdravlja kandidate iz inostranstva i ohrabruјe studente da se zaposle u meђunarodnim kompaniјama. Engleski јezik јe bitan deo kvalifikatsiјe.
Gasma ima akademsku podrshku Univerziteta TsEU-Tsardenal herrera, institutsiјe sa vishe od 40 godina iskustva i sa nizom kampusa shirom regiona Tsomunidad Valentsiana.
Diplomirani inzhenjer gastronomiјe rezultat јe dubinske drushtvene, kulturne i poslovne studiјe o trenutnoј situatsiјi u kulinarskoј praksi i njenom razvoјu u gastronomskom i komertsiјalnom smislu. Glavni zakljuchtsi izvedeni iz studiјe bili su sledeћi:
- Sve јe veћi trend prema zahtјevima za profesionalnim kvalifikatsiјama u gastronomskom sektoru. Ovaј profesionalni pristup znachi da јe sada potrebna obuka u nizu srodnih tehnichkih oblasti.
- Danas gastronomiјu treba posmatrati iz perspektive koјa nadilazi praksu pripreme hrane. To znachi da sada postoјi potreba za odgovaraјuћim okruzhenjem za uchenje koјe mozhe uspeshno kombinovati gastronomiјu i poslovanje, kuvanje i povratak ulaganja.
- Razvoј gastronomiјe rezultirao јe ukljuchivanjem niza nauchnih i tehnichkih pitanja koјa pre samo nekoliko godina nisu imala nikakve veze sa kuvanjem kao profesiјom. Moramo proshiriti horizonte obuke za buduћe profesionaltse kako bismo ih opremili alatima i znanjem koјi su im potrebni da unesu istrazhivanje i razvoј+i u gastronomsku јednachinu kao konkurentni faktor u njihovoј praksi.
href = "http://vvv.utshtseu.tsom/en/studies/degree/gastronomi
Nastavni plan i program
Diploma iz gastronomije nastoji da osposobi studente znanjem, veštinama i sposobnostima koje će im omogućiti da postignu izvrsnost u gastronomiji u kombinaciji sa kulinarskim menadžmentom.
- Gastronomija. Prenošenje znanja o prehrambenom proizvodu i kulinarskim tehnikama, detaljno sagledavanje prirode, porekla i sledljivosti hrane i pića i principa koji regulišu njihove procese. Obuka studenata u disciplinama kvaliteta i sigurnosti sirovina, pripreme i skladištenja hrane, kulinarskih tehnika i procesa, kao i zdrave ishrane.
- Poslovno upravljanje. Uzimajući praktičan, primenjen pristup ugostiteljskom biznisu sa ciljem opremanja studenata alatima koji su im potrebni za postavljanje solidnih poslovnih projekata i zaštitu njihove finansijske održivosti. Studenti će steći znanje o tržištu i kako to funkcioniše. Kurs uključuje i druge teme koje primenjuju računovodstveno i finansijsko znanje potrebno za uspešno upravljanje kompanijom.
- Jezici. Rast ovog sektora na međunarodnom tržištu i atraktivni izgledi za podizanje poslovnih projekata na međunarodni nivo podstiču nas da snažno naglasimo engleski jezik kao svakodnevni radni jezik za naše studente, koji imaju priliku da vežbaju svoje jezičke veštine na seminarima, nadgledanom radu, bibliografskim pretragama itd. Brojne specifične klase i aktivnosti takođe se preduzimaju na engleskom jeziku.
- Ovaj stepen uključuje predmete vezane za kreativnost, dizajn i umetničke trendove. Ovo osnovno znanje daje studentima priliku da aktivno učestvuju u projektima koji se odnose na uređenje i uređenje enterijera, kao i da razviju sopstveni prepoznatljiv izgled u pogledu prezentacije hrane i unutrašnjeg dekora.
Ishod programa
Naš cilj je da obučimo profesionalce koji su specijalizovani za kulinarske tehnike i takođe su dobro kvalifikovani za upravljanje ugostiteljskim objektom, bilo u ovoj zemlji ili u inostranstvu. Ovo nije samo pitanje pružanja budućih kuvara sveobuhvatnom obukom, naš cilj je obogatiti i razviti svoje profesionalne talente i omogućiti im da dizajniraju i upravljaju gastronomskim poslom u čitavom asortimanu gostoprimstva. Obučavamo naše studente da dostignu najviši nivo, proizvodeći profesionalce koji znaju kako da razviju poslovne planove i uspostavljaju procese za pružanje prave vrste usluga za svoje ciljne kupce.