Keystone logo
Carroll University Бацхелор ин Марине Сциенцес
Carroll University

Бацхелор ин Марине Сциенцес

Waukesha, Сједињене Америчке Државе

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 36.400 / per year *

Na kampusu

* могу се применити додатне накнаде

Uvod

Океани су највећи екосистеми наше планете. Прекривају више од 70 одсто Земљине површине и садрже 97 одсто Земљине воде. Океани су одговорни за више од половине кисеоника који удишемо и апсорбују највише угљеника из наше атмосфере. Они помажу у смањењу утицаја климатских промена и дом су стотинама хиљада врста животињског и биљног света. Проучавање поморских наука припрема вас да радите на заштити овог невероватног ресурса.

Наша будућност зависи од будућности океана. Ваш рад ће направити разлику.

Здрави океани су важни за све. Они служе као важан извор хране, потенцијално снабдевање пијаћом водом у областима у којима недостаје адекватна свежа вода и нова граница за откривање лекова који се боре против рака и других болести. Они су такође дом великог дела светске биодиверзитета.

Као поморски научник, бићете на челу истраживања и открића. Океанографи посматрају ширу слику, као што је то како се струје и обрасци арктичког морског леда односе на шира питања климатских промена. Као морски биолог, можете проучавати утицај људског понашања на биљни и животињски свет у коралним гребенима. Можете директно да радите са морским светом у јавном акваријуму или да постанете пионир у индустрији аквакултуре, тражећи иновативне начине за смањење глади кроз узгој у мору.

Учите две године овде, две године на Хавајима

Carroll UniversityЈединствени програм науке о мору нуди се у сарадњи са Хавајским Пацифичким универзитетом (ХПУ). Провешћете две године у Керолу, учећи основне принципе из биологије, хемије и математике, као и испуњавајући услове општег образовања. Многи студенти бирају наш програм јер им омогућава да остану близу куће док се уроне у биологију мора као додипломски.

Завршићете услове за диплому са предношћу која се не може наћи у другим програмима—две године на Хавајима Пацифичком универзитету, где ћете имати Тихи океан на свом прагу да бисте дубље проучавали науку о мору. Напредни курсеви у распону од молекуларне биологије до екологије пружиће знање које ће вам требати у читавом спектру модерне биологије и њених морских примена. И биће много могућности да се укључите у истраживачке пројекте у ХПУ.

Дипломираћете са научним разумевањем светских океана и живота у њима, као и осећањем захвалности за њихову лепоту и крхкост. Бићете припремљени са основама у основним и примењеним наукама које ће допунити практично искуство у обављању лабораторијских и теренских посматрања и експеримената.

Хавајски Лоа кампус ХПУ-а је само двадесетак минута вожње од залива Канеохе, велике природне увале заштићене од отвореног океана јединим правим коралним гребеном на Хавајским острвима. Овај залив служи као једна од најбољих природних лабораторија на свету за проучавање морских наука, а његова заштићена природа омогућава студентима ХПУ-а да раде теренски рад у скоро свим временским условима. Студенти такође имају приступ истраживачким и образовним објектима Океанског института, центра за истраживање аквакултуре и образовног партнера ХПУ-а.

Мајорс

Carroll UniversityПрограм наука о мору нуди два смера, оба у сарадњи са Хавајски Пацифички универзитет (ХПУ).

  • смер биологија мора
  • Океанографија Мајор

Nastavni plan i program

Prijem

Program Školarina

Stipendije i finansiranje

Izjave studenata

O školi

Pitanja