Keystone logo
© Cary Edmonson
California State University, Fresno

California State University, Fresno

California State University, Fresno

Uvod

Centralno smešten u Kaliforniji

Država Fresno je u srcu Kalifornije, inače poznata kao Centralna dolina. Kampus države Fresno je oko 1,400 hektara, sa preko 4,000 stabala i puno zelenih otvorenih površina, pružajući okruženje nalik parku za proučavanje. Imamo radnu farmu, kremu, prodavnicu, najveću biblioteku između Los Anđelesa i Sakramenta, Starbucksa, bioskop, centar za događaje, kuglanu, planetarijum i još mnogo toga. Fresno State je čak i dom centra Save Mart, najveće univerzitetske zatvorene arene na zapadnoj obali SAD-a.

Kao peti najveći grad u Kaliforniji, Fresno pruža studentima lak pristup velikom broju sportskih timova, organizacija, objekata, mesta i mogućnosti stažiranja. Država Fresno nalazi se na tri sata vožnje do Los Anđelesa i San Franciska.

Okrug Fresno je dom nekih od najtraženijih destinacija za rekreaciju i zabavu na svetu. Tri nacionalna parka, Iosemite, Sekuoia i Kings Canion, nalaze se u našem dvorištu. Prekrasni pejzaž, spektakularni kanjoni, kaskadne reke i vodopadi, najveće svetsko drveće i beskrajne staze mogu se naći na kratkoj vožnji.

Naša misija je da obezbedi kvalitetne usluge međunarodnim studentima i služe kao međunarodni resurs obrazovanja univerzitetskoj zajednici uCalifornia State University, Fresno.

Posvećeni smo:

 • Pružanje toplu i informativnu dobrodošlicu međunarodnim studentima i prepoznavanje njihovog značaja i njihovog doprinosa kampusu i zajednici Fresno.
 • Pružanje odgovarajućih usluga i pomoć međunarodnim studentima kako se ne bi sami suočili sa izazovima.
 • Rad sa međunarodnim studentima kako bi pomogli u njihovom prilagođavanju i razumevanju njihovog novog okruženja u udobnom ambijentu gde imaju mogućnosti i ohrabrenje da nastave svoje snove, biti uključeni u univerzitetskoj zajednici, i imaju svoje napore priznat.
 • Podsticanje međunarodnih studenata da postavljaju pitanja i nude sugestije dok se trudimo da se pozabavimo njihovim zabrinutostima sa poštovanjem, uveravanjem i razumevanjem.
 • Služi kao resurs fakultetu i osoblju kako bi se olakšala međunarodna razmena, poboljšala međukulturna komunikacija i podržala međunarodne poduhvate.
 • Pružanje informacija potencijalnim studentima i roditeljima o univerzitetu i kvalitetu dostupnih obrazovnih iskustava poboljšava i promoviše kontinuirani protok studenata iz zemalja širom sveta.
 • Nudeći naše prijateljstvo danas i sutra dok zajedno radimo na sanjanju i izgradnji boljeg sveta.

Pristupačan

Fresno Država je nacionalno rangirani univerzitet, sa misijom da obezbedi kvalitetno obrazovanje po veoma pristupačnoj ceni.

Sistem Kalifornijskog državnog univerziteta ulaže sve napore da troškovi studenata budu minimalni. Nastojimo da zadržimo školarinu i naknade po konkurentnim cenama, jer shvatamo da je pristupačnost važan faktor kada studenti razmatraju studiranje u inostranstvu.

Kalifornija ima mnogo toga za ponuditi, uključujući sjajno vreme, aktivnosti i ikonične gradove, ali život u Kaliforniji može postati skup. Srećom, Fresno nudi pristupačne troškove života u srcu Kalifornije sa lakim pristupom Los Anđelesu, San Francisku i Silikonskoj dolini. U Fresnu možete sebi priuštiti da živite i učite, dok još uvek posećujete ili stažirate na mestima poput San Franciska bez dodatnih troškova.

Nemojte samo uzeti našu reč za to, mnogi međunarodni studenti komentarišu pristupačnost kao deo razloga što su izabrali Fresno State.

Mogućnosti zapošljavanja

Alumni države Fresno postaju profesionalci koji rade u prestižnim kompanijama kao što su Amazon, Apple, Boeing, Google, Intel i Microsoft. Pogodno smešten u srcu Kalifornije, Fresno nudi lak pristup mogućnostima zapošljavanja u Los Anđelesu, San Francisku i Silikonskoj dolini.

Iako je vaš glavni cilj za dolazak u SAD je da studira u Fresno State, postoje mnoge mogućnosti zapošljavanja i profesionalnog iskustva koje su vam dostupne, kako dok ste student i nakon što diplomirate.

 • Zapošljavanje na kampusu. Zapošljavanje u kampusu mora se obavljati u prostorijama škole (uključujući komercijalne firme na lokaciji koje pružaju usluge studentima u kampusu, poput školske knjižare ili kafeterije). Studenti imaju pravo da se prijave za poslove u kampusu tokom prvog semestra studija u Fresno State, čekajući odobrenje Međunarodne kancelarije.
 • Kurikularna praktična obuka (CPT) je opcija zapošljavanja dostupna studentima F-1 pre završetka programa gde se zapošljavanje smatra sastavnim delom nastavnog plana ili akademskog programa, kao što je stažiranje.
 • Teška ekonomska teškoća. Student Fresno State mora biti u F-1 statusu za jednu punu akademsku godinu pre nego što on ili ona ima pravo da podnese zahtev za teške ekonomske teškoće odobrenja. Ako mogućnosti zapošljavanja u kampusu nisu dostupne ili su na neki drugi način nedovoljne, kvalifikovani student F-1 može zatražiti odobrenje za rad van kampusa na osnovu ozbiljnih ekonomskih teškoća.
 • Opciona praktična obuka (OPT) je prilika za studente da rade 12 meseci u svojoj oblasti, nakon završetka programa u Fresno State.
 • STEM opciona praktična obuka: Studenti F-1 koji primaju stepene nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) koji su uključeni na STEM listi programa za određeni stepen, zaposleni su kod poslodavaca upisanih u E-Verifiku i koji su dobili početni grant OPT nakon završetka OPT u vezi sa takvom diplomom, mogu se prijaviti za 24-mesečno produženje koje produžava OPT za još 24 meseca, čineći ukupno 3 godine OPT perioda.

Prijem

Lokacije

 • Fresno

  5241 N. Maple Ave., 93740, Fresno

Pitanja