Keystone logo
Binghamton University, State University of New York Математичке науке (БС, БА, Минор)
Binghamton University, State University of New York

Математичке науке (БС, БА, Минор)

Binghamton, Сједињене Америчке Државе

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Aug 2024

USD 7.070 *

Na kampusu

* за становнике државе Њујорк | за становнике ван државе и међународне становнике - 26.160 долара

Uvod

Одељење за математику и статистику на Универзитету Бингхамтон нуди курсеве и програме из математике, статистике и актуарске науке. Главне области концентрације на одсеку су алгебра, анализа, комбинаторика, геометрија/топологија и статистика.

Одељење нуди и флексибилан наставни план и програм који омогућава студентима да конструишу курс који је у складу са њиховим интересовањима и циљевима, као и интензивнији теоријски наставни план и програм осмишљен да буде посебно користан за студенте који желе да наставе постдипломске студије из математике. Одељење такође нуди стазе из актуарске науке које пружају снажну припрему за актуарску каријеру.

Стажирање, могућности истраживања и још много тога

Департман за математику и статистику нуди студентима потенцијал да се укључе у истраживање са професорима чији истраживачки интереси покривају низ тема. У одељењу постоји додипломски математички клуб и одељење за студенте МАА. Студенти актуарства учествују у Ундерградуате Ацтуариал Ассоциатион.

Убрзано/4+1 степени

Можда ће вас занимати и наши убрзани/4+1 програми који омогућавају студентима да заврше диплому и мастер за само 5 година!

Stipendije i finansiranje

Program Školarina

O školi

Pitanja