Keystone logo
AUM American University of Malta

AUM American University of Malta

AUM American University of Malta

Uvod

137230_16k4.5uniimage1-vithtekt.jpg

Zašto AUM?

Američki univerzitet na Malti (AUM) je univerzitet u američkom stilu posvećen visokom obrazovanju i istraživanju za međunarodnu zajednicu po najvišem standardu. Studijski programi, istraživačke aktivnosti, i usluga zajednici transformišu živote i služe društvu obrazovanjem etički obrazovanih građana, stvaranje znanja, i stavljanje znanja za rad u globalnom okruženju.

AUM obrazuje raznoliko studentsko telo da postanu etički odgovorni globalni građani, kritički mislioci i budući lideri u akademski izazovnom okruženju za učenje. Stalno teži inovacijama i poboljšanju kvaliteta u nastavi, istraživanju, javnom servisu i ekonomskom razvoju.

Način na koji AUM isporučuje studijske programe čini ključni gradivni blok u osnovi svog identiteta. Svaki program vodi studente da grade svoje znanje iz temelja i strukturiraju znanje na koherentan i kogentan način. Potrebno je studentima sve od osnovnih principa do praktične prakse sa najnovijim industrijskim tehnologijama relevantnim za njihove oblasti.

Zašto studirati na Malti?

Smeštena u centru Mediterana, između Evrope i severne Afrike, Malta je najmanja država članica Evropske unije. Poznata po svojoj 7.000 godišnjoj istoriji i 300 sunčanih dana, Malta se pojavila kao jedna od najznačajnijih priča o uspehu u evrozoni. Prepoznat po svom pro-poslovnom stavu, najsavremenijoj infrastrukturi i skromnim troškovima poslovanja, postao je zemlja za preduzetnike koji razmišljaju o rastu i multinacionalnim kompanijama.

137231_16x4.5StudentSimage3.jpg

Akreditacija

Američki univerzitet na Malti (AUM) spaja najbolje iz oba sveta u pogledu akademskih standarda i akreditacije. Svi programi su dizajnirani od strane stručnog fakulteta odbora tako da u skladu sa američkim standardima obrazovanja na tercijarnom nivou. Svaki stepen je dobio akreditaciju, nakon nadzora od strane Nacionalne komisije za dalje i visoko obrazovanje (NCFHE) Malte. Zauzvrat, to znači da su svi stepeni ponuđeni na AUM takođe u potpunosti prepoznati širom Evrope i šire. Način na koji isporučujemo svoje studijske programe čini ključnu osnovu našeg identiteta u AUM. Obrazovanje u američkom stilu u kombinaciji sa evropskim okruženjem i multikulturalnim studentskim telom pruža savršeno okruženje i dodatnu vrednost za vaše učenje.

Naši programi

Dodiplomski programi

Bez obzira da li želite da uspostavite inovativan i finansijski uspešan startup, dizajnirate sledeću generaciju video igara ili planirate izgled futurističkog grada, došli ste na pravo mesto.

Nudimo 10 osnovnih programa:

 • BS u Poslovna administracija
 • BS u biznisu i finansije
 • BS u računovodstvu
 • BS u razvoju igara
 • BS u Elektronika i komunikaciono inženjerstvo
 • BS u industrijskom inženjerstvu
 • B.S. u Mašinstvo
 • BS u građevinarstvu
 • Diplomirao grafički dizajn i animaciju
 • BA u kineskom jeziku i kulturi

Diplomirani programi

Izaberite jednu od naša tri diplomska programa u oblasti biznisa i inženjerstva. Nastavni plan i program bavi se mnoštvom savremenih i gorućih pitanja, a teorija i praksa zaslužuju jednaku pažnju. Nadgledani od strane iskusnog fakulteta sa vodećih univerziteta širom sveta, program zadovoljava najviše međunarodne standarde.

Nudimo tri diplomska programa:

 • Master of Business Administration
 • MS u inženjerskom menadžmentu
 • MS u Ciber Securiti

Program engleskog jezika za akademske svrhe

Program EAP na Američkom univerzitetu na Malti osmišljen je da pomogne studentima koji ispunjavaju sve uslove za prijem osim znanja jezika i moraju da poboljšaju svoje veštine engleskog jezika kako bi započeli svoj diplomski program. Ovaj program će pomoći studentima da poboljšaju svoje veštine slušanja, govora, čitanja i pisanja kako bi im pomogao da uspeju nakon što započnu diplomu.

137232_16x4.5Studentsimage2.jpg

Stipendije

Malteška i EU stipendija

AUM nudi pune stipendije kandidatima za dodiplomske studije koji su malteški ili građani EU koji borave na Malti poslednjih 5 godina. Kandidati moraju popuniti prijavu za prijem da bi se razmotrili.

Studentski život u AUM

Nemojte samo ići na uni— dobiti najviše iz toga. U AUM-u ohrabrujemo naše studente da učestvuju u dugoj listi aktivnosti koje sponzorišu univerzitet. Od izleta na plažu do kulturnih ekspedicija širom ostrva, posvećeni smo osiguravanju da naši učenici imaju puno mogućnosti za zabavu. Naš cilj ne samo da imamo pozitivno iskustvo u učionici, već imamo i puno mogućnosti za razvoj dugotrajnih prijateljstava.

Naš kampus

AUM se nalazi u Bormli, poznatoj i kao Cospicua, jednom od legendarnih Tri grada Malte. Područje je bogato kulturom, raznovrsnom istorijom i restoranima i kafićima uz prelepu rivu. Naš kampus, prvobitno dizajniran od strane Villiam Scamp, korišćen je tokom Drugog svetskog rata kao britanska pomorska baza. Jako bombardovana tokom ovog perioda, zgrada je ostavljena u ruševinama dugi niz godina. Proces restauracije uključivao je napore da se zadrži istorijsko očuvanje artefakata unutar zgrade.

137233_16x4.5Studentsimage1.jpg

Uslovi za prijem u program

Pokazhite svoјu posveћenost i spremnost da uspete u poslovnoј shkoli polaganjem GMAT ispita – naјcheshћe korishћenog ispita za priјem koјi meri vashe veshtine kritichkog razmishljanja i rasuђivanja.

Preuzmite GMAT mini kviz da biste razumeli pitanja koјa ћete naћi na ispitu.

Lokacije

 • Cospicua

  Cospicua, Малта

Pitanja