Keystone logo

Filteri

 • Osnovne studije
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Žurnalistika i Masovne komunikacije
 • Novinarstvo
 • Međunarodno novinarstvo
Polja studija
 • Žurnalistika i Masovne komunikacije (9)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

9 Osnovne studije Programi u Međunarodno novinarstvo 2024

  Osnovne studije Programi u Međunarodno novinarstvo

  Бацхелор'с дегрее је популаран додипломски програм који узимају студенти који желе каријеру у свом подручју студирања. Овај степен се може добити на колеџима и универзитетима у свим подручјима свијета, чак и на мрежи, а обично је потребно око четири године да се заврши.

  Шта је дипломирани студент у међународном новинарству? У овом програму ученици полажу часове фокусиране на међународне вести и теме, и оне који се дешавају у својој земљи иу другим земљама. Сваки наставни план се разликује у зависности од школе, али многи од њих комбинују вештине и теорију новинарства са медијском технологијом. Студенти могу да сазнају како стране вести и дописници раде и како сами откривају приче. Неке од класа могу укључивати трансмедиа приповедање прича, међународно извјештавање, медије и разноликост и извјештавање о друштвеним медијима. Стажирање може бити део програма.

  Једна од погодности коју ученици често добијају упућивањем овог степена је учење како ефикасно комуницирати у различитим медијима. Они такође могу научити истраживачке и организационе вјештине које могу довести до више каријерних опција након дипломирања.

  Студенти који су забринути за трошкове похађања школе треба да контактирају образовне институције појединачно. Школарина и друге накнаде могу се драстично разликовати у зависности од конкретне школе и локације. Стипендије, зајмови, грантови и друге врсте финансијске помоћи могу бити доступни како би програм био приступачнији.

  Студенти који стекну диплому међународног новинарства могу имати низ каријера који су на располагању за одабир. Неки од потенцијалних титула су новинари, писац вести, писац функција, ТВ вести, радио сидро или репортер, уредник ТВ пријемника, интернет новинар и директор социјалних медија. Ове позиције могу се наћи у часописима, телевизијским станицама, владиним агенцијама, новинама, интернетским компанијама и радио станицама широм свијета.

  Програми међународног новинарства доступни су на интернету, у међународним школама и на локалном нивоу. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.