Keystone logo

28 Osnovne studije Programi u Šumarstvo 2024

Filteri

Filteri

 • Osnovne studije
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Nauka o životu
 • Poljoprivredne nauke
 • Šumarstvo
Polja studija
 • Nauka o životu (28)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

  Osnovne studije Programi u Šumarstvo

  Постдипломске студије обично се настављају након завршетка средње школе или завршетка ГЕД-а. Студенти могу развити своје знање у различитим областима и за три до пет година зарадити степен који може довести до испуњења каријере.

  Шта је дипломирани инжењер шума? Овај програм је намењен онима који желе дубље разумијевање о заштити шума и биљака. Иако се сваки програм разликује у свом специфичном наставном програму, ученици обично сазнају о животињском и биљном животу, управљању шумама и планирању, очувању и екологији. Заједнички предмети могу укључивати зоологију, геологију, науку о тлу, ентомологију и екосистеме. Осим предавања и дискусија у учионици, студенти често стекну искуство кроз лабораторијски рад, излете на терену и стажирање.

  Пошто су шуме сложени екосистеми, студенти који зарађују овом дипломом могу добити аналитичке вјештине како би одговорили на питања. Они такође могу развити истраживачке вјештине, а они који проучавају менаџмент могу побољшати лидерске и комуникацијске способности које су корисне за унапређивање каријере.

  Када одлучују која школа ће похађати, ученици треба да учествују не само на школаринама, већ и на програмским накнадама и трошковима живота. Они који имају буџет можда желе да изаберу школу која је близу или да разматра онлине часове. Неке институције могу такође понудити зајмове, стипендије или друге врсте финансијске помоћи за помоћ у финансирању.

  Постоје различити послодавци који траже вјештине које дипломате из шумских наука нуде. Каријере се могу наћи код владиних агенција, академских институција, приватних предузећа, консултантских фирми и непрофитних организација. Професионални наслови могу укључивати ботаничара, биолога, истраживача, ентомолога, еколога или професора. Други послови могу бити шумски менаџер, конзерватор, шумски економиста, специјалиста за биосигурност, процена дрвета, аналитичар политике, процесор дрвета, руководилац земљишта, консултант за заштиту животне средине и планер шума.

  Наша онлине база података има низ опција за програме шумарских наука у државним и међународним школама. Можете брзо да потражите свој програм испод и директно контактирате пријемни уред школе по вашем избору тако што ћете попунити образац олова.