Keystone logo
Народна република Кина

Studija Diplomirani u Народна република Кина 2024

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  325
 • Udeo komunalnih usluga

  17
 • Internet pretplata

  11
 • Lokalni prevoz

  26

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  6
 • Pinta lokalnog piva

  0.9

Zahtevi za vizu

 • Ks1 Visa - izdaje se onima koji idu u Kinu da studiraju više od 6 meseci.
 • Ks2 Visa - izdaje se onima koji idu u Kinu da studiraju na period kraći od 6 meseci.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza (Ks1 Visa; Ks2 Visa)

Cena i valuta

Naknada za prijavu studentske vize varira u zavisnosti od vaše nacionalnosti, broja potrebnih unosa, zemlje u kojoj se prijavljujete i želite li ekspresnu uslugu. Naknade mogu biti oko 30 do 150 dolara.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svaki strani student koji namerava da studira u Kini moraće da dobije kinesku studentsku vizu (Ks viza). Ova viza se odobrava onim studentima koji su već primljeni na prijem od strane priznatog obrazovnog instituta u Kini.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Kineska ambasada ili konzulat ili u kineskoj diplomatskoj misiji

Obrazac zahteva za vizu možete da podnesete u kineskoj ambasadi ili konzulatu ili u kineskoj diplomatskoj misiji u vašoj zemlji. U slučaju da ne možete lično doći na podnošenje, možete ga poslati preko turističke agencije ili vizne agencije za podnošenje u vaše ime. Imajte na umu da prijave poslate poštom ne prihvata većina kineskih ambasada ili konzulata.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Obrazac za vizu možete preuzeti ovde: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Pažljivo i tačno popunite obrazac za prijavu za vizu na računaru. Uzmite ispis popunjenog prijavnog obrasca i potpišite ga. Imajte na umu da je štampanje iz obrasca za prijavu od suštinskog značaja jer ručno pisani obrasci nisu prihvatljivi. Imajte na umu da promena ili korekcija nije dozvoljena na štampanom obrascu.

U kineskoj ambasadi ili konzulatu treba dostaviti sledeću dokumentaciju:

 1. Originalni pasoš sa najmanje šest meseci preostale važenja i praznim stranicama za vizu, kao i fotokopiju stranice sa podacima pasoša i stranice sa fotografijom ako je odvojena.
 2. Jedan popunjeni obrazac za prijavu za vizu sa nedavno snimljenom fotografijom pasoša u boji (gole glave, puno lice) na svetlijoj pozadini.
 3. Dokaz o zakonskom boravku ili statusu boravka (primenljivo na one koji ne podnose zahtev za vizu u svojoj zemlji državljanstva)
 4. Original i fotokopija prihvatnog pisma koje izdaje škola ili drugi subjekti u Kini.
 5. Original i fotokopija zahteva za" vizu za studiranje u Kini" (obrazac JV201 ili obrazac JV202).

Nakon dolaska: Vlasnici viza Ks1 moraju se registrovati u lokalnom Birou za javnu bezbednost (PSB) u roku od 30 dana od dolaska u Kinu i podneti zahtev za privremenu dozvolu boravka u Kini od lokalnog PSB-a. Vlasnici Ks2 ostaju u Kini u roku trajanja kako je naznačeno na vizi i nije neophodno da podnose zahtev za dozvolu privremenog boravka.

Kada treba da se prijavite?

Prijavite se za studentsku vizu najmanje nekoliko nedelja pre planiranog datuma putovanja kako biste omogućili dovoljno vremena da se postupak prijave završi na vreme da biste se pridružili kursu. Redovno vreme obrade je 4 radna dana. Ako želite da prikupite vizu ranije, ekspresna usluga i usluga žurbe dostupni su uz doplatu.

Ks1 viza se obično izdaje za višestruke prijave sa valjanošću do 5 godina. Ks2 viza se obično izdaje za jedan unos sa valjanošću do 6 meseci.

Vreme obrade

4 Days

Mogućnosti za rad

Stranim studentima je dozvoljeno da rade honorarni rad u Kini. Univerzitet treba da izda pismo o saglasnosti; jedinica/kompanija za zapošljavanje treba da izda sertifikat; policijska stanica će tada označiti na vašoj vizi sa" skraćenim radnim vremenom; Studija sa skraćenim radnim vremenom".

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Evo nekoliko važnih stvari koje ne biste trebali raditi kada se prijavljujete za studentsku vizu u Kinu:

 • Ne pokušavajte da podnesete obrazac za prijavu za studentsku vizu slanjem putem posta jer neće biti prihvaćen.
 • Ne predstavljajte lažne dokumente za studentsku vizu.
 • Nemojte skrivati ili lažno predstavljati činjenice u svom zahtevu za vizu.