Keystone logo
Аустралија

Studija Diplomirani u Аустралија 2024

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  769
 • Udeo komunalnih usluga

  67
 • Internet pretplata

  53
 • Lokalni prevoz

  103

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  13
 • Pinta lokalnog piva

  6

Zahtevi za vizu

Za sve studijske programe moraćete da se prijavite za studentsku vizu podklase 500.

Visa posebne kategorije (podklasa 444) namenjena je državljanima Novog Zelanda koji žele da studiraju u Australiji.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

AUD 560

Trenutne naknade za podnošenje zahteva za studentsku vizu podešene su na 560 AUD (~ 400€). Cena je uvek ista bez obzira na dužinu studija. Imajte na umu da ova cena može da varira u zavisnosti od lokacije na kojoj se prijavljujete za studentsku vizu (Australija ili na kopnu).

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svako ko se upisuje kao međunarodni student na kurs koji traje četiri meseca ili više u Australiji trebaće studentska viza. Da biste se prijavili za australijsku studentsku vizu, morate imati bezuslovnu ponudu mesta na univerzitetu, prihvatiti to mesto u pisanoj formi i platiti potreban depozit za školarinu. Program koji odaberete mora biti između 12 i 52 nedelje da biste ispunili uslove za studentsku vizu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Online sistem

Ova viza podklase 500 mora se primeniti za korišćenje mrežnog sistema.

Sajt:https://www.homeaffairs.gov.au/

Kako napraviti aplikaciju?

Pre nego što podnesete zahtev za vizu, moraćete da dobijete potvrdu o upisu (COE) ili pismo ponude koje potvrđuje da ste primljeni na kurs registrovan u Registru institucija kurseva Commonvealtha (CRICOS).

Kada popunjavate obrazac za prijavu za vizu na mreži, moraćete da dostavite dokaze da se sretnete:

 1. Finansijski zahtevi - iznos koji treba da dokaže da imate za troškove života (odvojeno od školarine i putovanja) je postavljen na AU $19,830 (~ US $15,170) za godinu dana. Alternativno, možete pokazati dokaze da su vaš supružnik ili roditelji spremni da vas podrže i da zarađuju najmanje 60,000 USD (~ 45,850 USD) godišnje.
 2. Zahtev za poznavanje engleskog jezika - Ako niste iz zemlje koja govori engleski jezik (a niste završili najmanje pet godina studija u zemlji koja govori engleski jezik), moraćete da dokažete da možete govoriti engleski na potrebnom nivou sa IELTS, TOEFL iBT, Pearson test engleskog jezika (PTE) Academic ili Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Zdravstveni zahtevi - Od nekih studenata se može tražiti da obave medicinski i/ili radiološki pregled kako bi pokazali da su dobrog zdravlja (ovo se odnosi, na primer, na one koji nameravaju da treniraju kao lekar, stomatolog ili medicinska sestra). Osim onih iz Belgije ili Norveške, svi studenti su dužni da kupe Overseas Student Health Cover (OSHC).
 4. Zahtevi za karaktere - Zahtevi za australijske studentske vize propisuju da za ulazak u Australiju morate biti dobrog karaktera. Ovo uključuje proveru krivične evidencije.

Tipično, studenti moraju da podnesu sledeće:

 • Popunjen australijski obrazac za prijavu za studentsku vizu (157A)
 • Plaćena naknada za prijavu za vizu - trenutno 550 USD (~ 420 USD u većini slučajeva
 • Kopija pasoša biodata stranice (neki studenti mogu biti zatraženo da fizički daju svoj pasoš)
 • Potvrda o upisu ili pismo ponude
 • Dokazi o dovoljnim sredstvima
 • Dokazi o pokriću zdravstvenog osiguranja
 • Rezultati ispitivanja znanja engleskog jezika
 • Rezultati provere krivične evidencije
 • Četiri nedavne fotografije veličine pasoša

Nakon što ste sastavili i skenirali prateću dokumentaciju, moraćete da otvorite nalog i prijavite se sa mrežnim sistemom aplikacija „ImmiAccount“: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Kada treba da se prijavite?

Zahtev za australijsku studentsku vizu možete podneti tek nakon što dobijete potvrdu o upisu (CoE) od izabranog univerziteta.

Većina zahteva za vizu traje četiri nedelje. Trajanje studentske vize zavisi od programa koji odaberete. Ako studirate u Australiji na kursu duži od 10 meseci i završite na kraju australijske akademske godine (obično sredinom decembra), vaša viza će obično važiti do 15. marta sledeće godine. Ako je vaš kurs duži od 10 meseci i završi u januaru do oktobru, viza će obično važiti dva meseca nakon završetka kursa.

Studentsku vizu možete obnoviti onoliko puta koliko želite, sve dok ste upisani na kurs koji je odobrio CRICOS.

Možete ući u Australiju na studentsku vizu do 90 dana pre početka kursa. U roku od sedam dana od dolaska, morate da obavestite svog provajdera o vašoj adresi stanovnika, a takođe ih obavestite u roku od sedam dana ako promenite adresu.

Vreme obrade

4 Weeks

Mogućnosti za rad

Dok ste na studentskoj vizi, tokom termina možete raditi do 40 sati po dve nedelje i puno radno vreme tokom praznika. Rad koji je formalni, registrovani deo vašeg kursa nije uključen u limit. Ako studirate magistra istraživanjem ili doktoratom. nemate ograničenja rada.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za studentsku vizu može biti odbijen, između ostalog, ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente ili ako ne ispunjavate potrebne finansijske, karakterne ili zdravstvene zahteve.