Keystone logo

10 BA Programi u Studije profesionalne prakse Društvene nauke 2024

Filteri

Filteri

 • BA
 • Studije profesionalne prakse
 • Društvene nauke
Polja studija
 • Studije profesionalne prakse (10)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  BA Programi u Studije profesionalne prakse Društvene nauke

  Бацхелор оф Артс може бити одличан избор за студенте који желе да предају или раде у областима везаним за уметност, хуманистичке или друштвене науке. Степени у овој области углавном се фокусирају на либералне студије и пружају научницима неопходна вјештина критичног размишљања која се примјењују како за њихов занат, тако и за лични живот.

  Шта је БА у друштвеној науци? Ова диплома подучава студенте како анализирати друштво и односе који представљају социјално окружење. Области фокуса укључују социологију, историју, политику, економију, право, пословно управљање, психологију и криминологију. Професори ће често говорити ученицима да су "читали за овај степен", али часови попут финансија и економије укључују сложене калкулације, а курсеви социологије и психологије често укључују и неке лабораторијске радове.

  БА из друштвених наука предаје ученике како размишљати изван кутије, научно процијенити друштвене односе и социјална питања, и утјецати или учинити жељене промјене на појединачном или групном нивоу. Ове вештине често су неопходне за оне који траже каријеру у било којој врсти посла где је фокус на људском понашању, као што су социјални рад, настава и саветовање.

  Трошкови завршетка дипломе из друштвених наука варирају на различитим универзитетима. Курс обично траје четири године, али неки универзитети могу понудити убрзане програме. Урадите своје истраживање да видите коју опцију најбоље функционише за вас и ваш буџет.

  Док се често сматра мекшим степеном у поређењу са чистим наукама, БА у друштвеним наукама, међутим, ствара милионерске адвокате и судије, шестоцифрени извршне директорате, дипломате који путују по свету и службеници закона. Небо је граница за овај степен. Све се своди на посебну вештину ученика, на прилике са којима се сусреће и како се професионалци разликују од других радника на њиховој терену.

  Будући да је обично ограничено, ако постоји, лабораторијски рад повезан са овом степеном, обично се обавља онлине, али је такође доступан у поставкама у школама широм свијета. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.