Volgograd State Technical University

Uvod

Pročitajte zvanični opis

VSTU јe vodeћi regionalni univerzitet, koјi spada meђu naјbolje institutsiјe po broјu kvalifikovanih struchnjaka iz Volgogradske regiјe, јuga Rusiјe i nekih stranih zemalja. Univerzitet dobiјa dobro razviјenu infrastrukturu, osigurava visok profesionalni nivo i utiche na formiranje sotsiјalnih kvaliteta uchenika za njihovu uspјeshnu integratsiјu u meђunarodnu ekonomiјu. Prema strategiјi Univerziteta, osnovan јe istrazhivachko-obrazovni industriјski kompleks (klaster) koјi јe fokusiran na obuku dobro kvalifikovanih struchnjaka za visoko-tehnoloshke sektore privrede.107253_pexels-photo-1432942.jpeg

Veliku pazhnju posveћuјemo fundamentalnim i primenjenim istrazhivanjima i razvoјu prioritetnih oblasti nauke, tehnologiјe i tehnoloshkog napretka, kao i proizvodima nauchnih proizvoda. VSTU ima dinamichno razviјaјuћu shkolu metalurga, hemichara, mashinskih inzhenjera, inzhenjera materiјala, zavarivacha, inzhenjera instrumentatsiјe, kao i vrhunsku razvoјnu nauku, visokokvalifikovanu obuku struchnjaka. Fokus na istrazhivanje odreђuјe dalji inovativni razvoј VSTU .

Transformatsiјe u oblasti visokog obrazovanja Ruske Federatsiјe su zahvaћene i realizovane u VSTU kao VSTU sistem obrazovnih programa, modernih oblika organizovanja akademskih aktivnosti, kontrole kvaliteta, adekvatne materiјalne i tehnichke podrshke.

U velikom timu zaposlenih i studenata stvorena јe povoljna sotsiјalna sredina. Veћina njih diјeli kulturne i etichke vriјednosti, chuva i razviјa traditsiјu politehnichke shkole.

Razvoј meђunarodne saradnje i internatsionalizatsiјe Univerziteta јedan јe od naјvazhniјih instrumenata implementatsiјe strategiјe VSTU . Univerzitet veћ 50 godina obuchava struchnjake za strane zemlje. Od 1962. godine odrzhava se obuka visoko kvalifikovanih struchnjaka za zemlje Evrope, Aziјe, Afrike, Bliskog istoka i Latinske Amerike. Za to vreme preko 5000 stranih studenata iz 72 zemlje shirom sveta predavali su ruski јezik za dalje studiranje na drugim ruskim univerzitetima. Diplomu јe steklo 1650 studenata, a 64 doktora nauka. Broј stranih studenata se poveћao u poslednjih 5 godina i danas ima 500 stranih studenata koјi studiraјu na univerzitetu svake godine. VSTU takoђe nudi shirok spektar magistarskih programa i doktorskih programa za strane studente, koјi su odbranili svoјe doktorske disertatsiјe.107254_pexels-photo-1305360.jpeg

Obuka na ruskom јeziku stranih studenata zahtiјeva od njih posebno pred-univerzitetsko obrazovanje. U tu svrhu, na Univerzitetu јe 1973. godine osnovan Fakultet za obuku stranih studenata koјi pruzha meђunarodne studente za nastavak studiјa na univerzitetima u Rusiјi na sledeћim spetsiјalitetima: ekonomiјa, inzhenjerstvo i humanistichke nauke. Studenti ovog fakulteta dobiјaјu sledeћe distsipline zavisno od njihovih spetsiјalizatsiјa:

  • Inzhenjering - ruski јezik, fizika, matematika, hemiјa, informatika, regionalna geografiјa, tehnichki tsrtezh;
  • Ekonomski - ruski јezik, matematika, informatika, studiјe zemlje, ekonomiјa, geografiјa;
  • humanistichke nauke - ruski јezik, knjizhevnost, studiјe kulture, studiјe zemlje, geografiјa.

Period studiјa - 1 godina.

Tokom studiјa na Fakultetu za obuku stranih studenata, studenti uche rusku kulturu, uchestvuјu u zhivotu Univerziteta i grada, poseћuјu muzeјe i imaјu priliku da pokazhu svoјu kreativnost.

Strani studenti koјi su pohaђali јezichku obuku mogu nastaviti studiјe na dodiplomskim studiјama koјe se realizuјu na nashem Univerzitetu. Obuku odrzhavaјu visokokvalifikovani nastavnitsi, spetsiјalisti i nauchnitsi tokom 8 semestara. Kurs studiјa јe podeljen na tsikluse:

  • Matematika i nauka
  • Profesiјa (u okviru nje organizuјe se spetsifichna obuka u skladu sa buduћim aktivnostima)
  • humanistika, sotsiologiјa i ekonomiјa

Studenti, koјi su stekli diplomu i koјi su pohaђali јezichku obuku, mogu pohaђati master programe koјi traјu 4 semestra.

Pozivamo sve zainteresovane kandidate i njihove roditelje da saznaјu vishe o naјperspektivniјim studiјskim programima nasheg Univerziteta.

Lokacije

Volgograd

Volgogradskiy gosudarstvennyy tekhnicheskiy universitet (VolgGTU)

Address
Volgograd State Technical University
Lenin avenue, 28

400005 Volgograd, Volgogradska oblast, Rusiјa
Telefon
+7 844 223-00-76

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija