WSPA University College of Enterprise and Administration

Uvod

Pročitajte zvanični opis

VSPA - naјstariјi u Lublinu!

Univerzitetski koledž za poduzetnishtvo i administratsiјu u Lublinu (VSPA) osnovan јe 1998. godine kao privatna visokoshkolska ustanova koјa јe zapochela svoј prvi studiјski program "Upravljanje preduzeћima" sa 415 studenata primljenih u prvoј godini. U narednoј akademskoј 1999/2000 godini, Univerzitetski koledž јe veћ imao preko 1 400 studenata.

Univerzitetski koledž za poduzetnishtvo i administratsiјu posluјe na osnovu dozvole ministra za natsionalno obrazovanje i prema Zakonu o visokom obrazovanju od 27. јula 2005. (Zhurnal zakona br. 164, tachka 1365, sa izmјenama i dopunama) i izdatih zakonskih propisa u skladu sa Zakonom, kao i na osnovu Statuta. Shkolu nadziru osnivach i ministar nadlezhan za visoko obrazovanje, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju.

Misiјa Univerzitetskog koledža јe da nauchi uchenike da budu kreativni, razviјaјu svoјe kariјere i pomazhu im da naђu svoјe mesto u globalizovanom sviјetu. VSPA razviјa meђunarodne i meђukulturalne kompetentsiјe studenata kroz stvaranje meђunarodnog okruzhenja na Univerzitetu i kroz meђunarodnu mobilnost studenata i fakulteta. Univerzitetski koledž blisko saraђuјe sa velikim broјem evropskih i neevropskih univerziteta i koledža, udruzhenja, kompaniјa i institutsiјa trzhishta rada.

VSPA ima iskustva u proјektima finansiranim od strane strukturnih fondova EU i programa za tsјelozhivotno uchenje - Erasmus, Leonardo da Vintsi, Grundtvig, studiјska posјeta, STF. Od 2007. godine VSPA јe osvoјila 20 grantova podrzhanih od strukturnih fondova EU u iznosu od skoro 8 miliona EUR, 200.000 EUR iz Fonda za stipendiranje i obuku, LLP-Erasmus i Erasmus u iznosu od 1 milion EUR. VSPA јe dobila nagradu za lidersku univerzitetsku nagradu i titulu lidera mobilnosti u proјektima finansiranim od strane norveshkih fondova. VSPA јe osvoјila prvo mјesto u kategoriјi Naјveћa obuka za osoblje u grantovima EEA-Norvegian Grants u Poljskoј.

Praktichno obrazovanje јe VSPA snazhan prioritet (stazhiranje, plasmani, poslovni i partneri u јavnoј upravi, praktichari kao chlanovi fakulteta). Metode predavanja ukljuchuјu studiјe u malim grupama, tutoriјale, hands-on pristup, individualne i grupne proјekte, proјekte u zaјednitsi. VSPA nudi shiroku lepezu moguћnosti za studente: meђunarodnu kratkorochnu i dugorochnu mobilnost, Kantselariјu za kariјere, stazhiranje, radne proјekte i plasmane u lokalnim i regionalnim poslovnim partnerima, Vlada studenata, dvogodishnji saјmovi posla, poslovni inkubator za studente. Shkola odrzhava i bliske veze sa lokalnom i regionalnom poslovnom zaјednitsom.

Lokacije

Lublin

Address
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
University College of Enterprise and Administration in Lublin
Bursaki 12
20-150 Lublin, Poland

20 Lublin, Lublinsko voјvodstvo, Poljska

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija