German University of Technology in Oman

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Istoriјa nemachkog Tehnoloshkog univerziteta (GUtetsh) mozhe se pratiti od 2003. godine kada јe vizionar Omanis razmishljao o uspostavljanju visokokvalitetnog univerziteta tehnologiјe u Omanu. Ova viziјa јe inspirisana uputstvima Njegovog Velichanstva Sultana Kaboosa za pruzhanje kvalitetnog visokog obrazovanja u Omanu od strane privatnih investitora.

RVTh univerzitetu Aatshen u Njemachkoј pristupilo se s namјerom da Oman donese izvrsnost u obrazovanju. Nakon nekoliko godina razgovora i pregovora, osnivachi su bili spremni da pochnu plan aktsiјe za osnivanje univerziteta. U avgustu 2006. godine, Oman Edutsational Servitses LLTs (OES), drushtvo sa ogranichenom odgovornoshћu prema zakonima Sultanata Oman, osnovano јe da bi osnovalo univerzitet na formalnoј osnovi. OES јe takoђe pravno litse odgovorno za pokretanje obrazovanja vezano za buduћe proјekte.

Sporazum o saradnji izmeђu RVTh univerziteta Aatshen i OES potpisan јe u detsembru 2006. godine, chime јe otvoren put za osnivanje privatnog univerziteta u Sultanatu Oman. Ovo јe uchvrstilo temelje za sve shto јe osnivach zamislio: visokokvalitetni univerzitet tehnologiјe u Omanu. Konkretno, sporazum јe postavio okvir za saradnju izmeђu OES-a i univerziteta RVTh Aatshen u smislu akademskog kurikuluma, osiguranja kvaliteta i struchnosti, i uspostavljanja tehnoloshkog univerziteta. Svi GUtetsh programi razviјeni su u saradnji sa GUtetsh-om sa Univerzitetom RVTh Aatshen u Nemachkoј.

Viziјa

German University of Technology in Oman (GUtetsh) nastoјi da postane vodeћi tehnoloshki univerzitet u Omanu i shirem regionu, definishuћi tako naјvishe standarde u obrazovanju, istrazhivanju i inovatsiјama.

Misiјa

GUtetsh pruzha studentima obrazovanje koјe јe potrebno da postanu visoko kvalifikovani i drushtveno odgovorni diplomtsi, rukovoђeni nemachkom izvrsnoshћu u nautsi i tehnologiјi sa chvrstim utemeljenjem u kulturi i nasleђu Omana. Univerzitet podstiche kreativno i kritichko razmishljanje kako bi unapredio istrazhivanje i razvoј i, s tim, ima za tsilj da sluzhi drushtvu u tsјelini.

Vrednosti

GUtetsh јe posveћen etichkim printsipima u svim svoјim poduhvatima. Narochito, Univerzitet pozdravlja studente i zaposlene iz oba pola, sve etnichke, geografske, kulturne i verske pripadnosti. Univerzitet podstiche udruzhivanje u miru i tolerantsiјi i pozdravlja dalju interkulturalnu razmenu izmeђu Omana i Nemachke.

Lokacije

Mushkat

Address
Mushkat, Mustsat Governorate, Oman

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija