Xiamen University Malaysia

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Xiamen University Malaysia (KSMUM) јe prvi prekomorski kampus koјi јe osnovao renomirani kineski univerzitet i prvi kineski univerzitetski kampus u Maleziјi. Smeshten u blizini Bandar Kota Varisana, Sepang, Selangor, udaljen јe samo 15 minuta vozhnje od administrativnog tsentra Putraјaia ili 45 km јugozapadno od Kuala Lumpura. Izgraђena јe na povrshini od 150 hektara sa planiranom ukupnom povrshinom od 470.000 kvadratnih metara. KSMUM tezhi da postane univerzitet sa јasnom globalnom perspektivom, koјa ima prvoklasnu nastavu i istrazhivanje i obuhvata kulturnu raznolikost. Sa izuzetkom kineskih studiјa i traditsionalne kineske meditsine, mediј za nastavu za sve druge programe јe na engleskom јeziku.112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Ksiamen Universiti Tshina na prvi pogled

Od svog osnivanja, 1921. godine, Univerzitet Ksiamen јe proizveo vishe od 300.000 studenata i diplomiranih studenata. Preko 60 akademika Kineske akademiјe nauka (TsAS) i Kineske akademiјe inzhenjerstva (TsAE) studirali su ili radili na Univerzitetu Ksiamen.

Obim

Univerzitet Ksiamen ima 28 shkola sa 76 odeljenja i 14 istrazhivachkih instituta.

Stepeni

Univerzitet nudi 33 doktorske diplome u prvoklasnim distsiplinama i 52 master stepena u prvoklasnim distsiplinama. Nudi 90 preddiplomskih programa, 279 diplomskih programa i 187 doktora nauka. programa.

Univerzitet Ksiamen ima 2.657 redovnih i struchnih istrazhivacha, ukljuchuјuћi 1.875 profesora i vanrednih profesora od koјih su 22 akademitsi TsAS i TsAE.

Univerzitet sada ima ukupno oko 40.000 redovnih studenata na kampusu, ukljuchuјuћi 19.843 studenata, 16.172 studenata magistarskih studiјa i 3.647 studenata doktorskih studiјa. Postoјi preko 3000 internatsionalnih studenata.

Od 2011. do 2015. godine, studenti i nastavnitsi KSMU-a su obјavili preko 50 istrazhivachkih izvјeshtaјa u meђunarodnim top chasopisima kao shto su Stsientse, Nature i Tsell i njihovi pod-chasopisi. U 2016. godini, 306 i 31 istrazhivachki proјekat na Univerzitetu Ksiamen finansiran јe od strane Natsionalne fondatsiјe za prirodne nauke Kine i Natsionalne fondatsiјe za drushtvene nauke Kine.

Studiјe iz јugoistochne Aziјe, studiјe na Taјvanu, istrazhivanje visokog obrazovanja, ekonomske studiјe i studiјe rachunovodstva su visoko rangirani programi u Kini.

Global Reatsh

Univerzitet Ksiamen ima meђuuniverzitetske kooperativne veze sa preko 300 visokoshkolskih ustanova u zemlji i inostranstvu.

Univerzitet Ksiamen promovishe uchenje kineskog kao stranog јezika.

Univerzitet Ksiamen јe postao prvoklasni univerzitet u Kini. Saradnja sa 16 Instituta Konfutsiјe sa univerzitetima u Severnoј Ameritsi, Evropi, Aziјi i Afritsi.

Masa i povezivost

Univerzitet Ksiamen ima izgraђenu povrshinu od 1,4 miliona kvadratnih metara, a njene biblioteke imaјu 10,7 miliona svezaka (ukljuchuјuћi 5,6 miliona ekvivalentnih e-knjiga

Univerzitet Ksiamen sada chini velike korake ka svom tsilju da izgradi univerzitet na visokom nivou koјi јe poznat iu zemlji iu inostranstvu.

(Gore navedeni podatsi su od marta 2018. godine)112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Chinjenitse Xiamen University Malaysia

Istoriјska uzaјamnost

"KSMU јe osnovao Malaјski Kinez g. Tan Kah Kee 1921. Sada, 93 godine kasniјe, KSMU јe uzvratio uspostavljanjem kampusa u Maleziјi, gde јe g. Tan Kah Kee postigao veliki uspeh u svoјoј kariјeri. . "

-Zhu Tshongshi, predsјednik KSMU-a (2003-2017)

Duh zhivi

Osnivach KSMU-a g. Tan Kah Kee smatra se svetski poznatim pedagogom koјi јe posvetio sve shto јe imao u potrazi za obrazovanjem. KSMU svechano obeћava da ћe podrzhati duh nesebichne posveћenosti g. Tan Kah Kee plemenitim uzrotsima obrazovanja u uspostavljanju KSMUM-a. Ona ћe ostati neprofitna institutsiјa, a neћe biti vraћena u Kinu. Umesto toga, bilo koјi vishak sredstava ћe biti vraћen u istrazhivanje i stipendiјe za studente KSMUM-a.

Posveћenost obrazovnoј izvrsnosti

Osnivanje KSMUM-a postavlja nove visine u oblastima saradnje i razmјene u obrazovanju izmeђu Kine i Maleziјe. KSMU јe podstaknut da izgradi kampus u јednom od naјboljih Maleziјa, obogaћuјuћi kraјolik tertsiјarnog obrazovanja u Maleziјi kako bi proizveo talente visokog kvaliteta sa meђunarodnom konkurentnoshћu.

Viziјa i misiјa

Viziјa

Xiamen University Malaysia tezhi da postane univerzitet sa јasnom globalnom perspektivom, sa prvoklasnom nastavom i istrazhivanjem, i prihvataјuћi kulturnu raznolikost.

Misiјa

Negovati mlade talente dostoјanstveno i mudro, pretvaraјuћi ih u fine graђane regiona koјi ћe doprineti prosperitetu naroda i drushtvenom napretku Maleziјe, Kine i јugoistochne Aziјe.112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Lokacije

Selangor

Address
Jalan Sunsuria,
Bandar Sunsuria,
43900 Sepang,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

48200 Selangor, Selangor, Maleziјa

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija