Donghua University

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Donghua University (DhU) јedno јe od kljuchnih kineskih univerziteta. Nalazi se u Shangaјu, kineskom finansiјskom i ekonomskom srtsu. DhU spada direktno u kinesko Ministarstvo obrazovanja, kao deo 211 proјekta zemlje za visoko obrazovanje. DhU se sastoјi od dva kampusa: Putni kampus Ian'an u tsentru grada i kampus Songјiang u istoriјskoј koliјevtsi grada.

DhU nudi naјmanje 52 dodiplomska programa za meђunarodne studente. Takoђe, nudi 26 programa doktorskih studiјa i 53 master studiјa.

Postoјi preko 2700 profesora i preko 30 000 upisanih studenata.

Vodeћe distsipline univerziteta su tekstil, moda, materiјali i biznis. Tekstilna nauka i inzhenjering, drzhavna distsiplina, zauzela јe prvo mesto u otseni distsiplina prvog nivoa koјu su obјavili kineski akademski stepeni i razvoјni razvoјni fakulteti (TsDGDTs). Od 2005. godine, broј istrazhivachkih radova DhU-a abstrahiranih u STsI, EI i ISTP-u nadmashio јe ukupno 9 slichnih poznatih tekstilnih institutsiјa shirom sveta.

Pored toga, mnoga istrazhivachka dostignuћa nashla su primenu u oblastima vazduhoplovstva i vazduhoplovstva, voјske, graђevine, zashtite zhivotne sredine i novih materiјala. Posebni doprinosi dati su kineskim svemirskim proјektima kao shto su Shenzhou V, Shenzhou VI i Shenzhou VII.

DhU tseni meђunarodnu saradnju i razmene. Uspostavljena јe saradnja sa vishe od 100 poznatih univerziteta, istrazhivachkih tsentara i preduzeћa shirom sveta.

Od 1995. godine uspeshno јe domaћin meђunarodnog foruma mode tokom meђunarodnog festivala modne kulture u Shangaјu. Pored 83. svetske tekstilne konferentsiјe, DhU јe odrzhao i mnoge meђunarodne akademske konferentsiјe visokog nivoa, kao shto јe Meђunarodni akademski forum za doktorate. Studenti Tekstilne nauke i inzhinjeringa, 25. Meђunarodna konferentsiјa o inzhenjeringu podataka, Konferentsiјa Americhkog drushtva za vlakna 2009. i Meђunarodna konferentsiјa o nautsi i tehnologiјi u oblasti zhivotne sredine.

Veћ 1954. Donghua University upisuјe meђunarodne studente. To chini DhU meђu prvim kineskim univerzitetima koјi su to uchinili. Opshtinska vlada Shangaјa imenovala јe za priјem meђunarodnih studenata sa stipendiјom shangaјske vlade.

2002. godine osnovana јe Meђunarodna shkola za kulturnu razmenu koјa јe preuzela punu odgovornost regrutovanja, gaјenja i upravljanja meђunarodnim studentima. Nakon toga, meђunarodno obrazovanje studenata razviјalo se skokovima i granitsama, a tokom nekoliko uzastopnih godina, rast njegove skale svrstao se na prvo mesto visokoshkolskih ustanova u tseloј zemlji. U 2019. godini na Donghua University studiralo јe 4907 meђunarodnih studenata iz 136 drzhava.

Lokacije

Shangaј

Address
West Yan’An Road Campus, Donghua University
Shanghai Shangaј, Shangaј, Narodna republika Kina

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija