Kazakh British Technical University (KBTU)

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Ideјa o osnivanju KBTU pripada predsedniku Republike Kazahstan Nazarbaјev, koјi јe odrzhao broјne sastanke sa zvanichnim predstavnitsima Uјedinjenog Kraljevstva Velike Britaniјe i Severne Irske. Ovaј dogaђaј doveo јe do memoranduma o razumiјevanju koјi su dviјe zemlje potpisale u novembru 2000. godine. Britanski premiјer Toni Blair i kazahstanski predsјednik Nazarbaјev postali su pokrovitelji univerziteta.

Univerzitet јe osnovan u skladu sa Memorandumom o razumevanju izmeђu Ministarstva za obrazovanje i nauku Kazahstana i Britanskog kulturnog udruzhenja, u skladu sa Rezolutsiјom br. 1027 Vlade Republike Kazahstan od 3. avgusta 2001. godine. Preduzetnik koјi predstavlja Kazahstan јe vlada Republike Kazahstan, a ovlashћena institutsiјa јe Ministarstvo obrazovanja i nauke Republike Kazahstan.

Razvoј univerziteta јe aktivno promovisan od strane Predsednichke kantselariјe, Ministarstva za obrazovanje i nauku, Ministarstva energetike i mineralnih resursa, Ministarstva finansiјa, Natsionalne agentsiјe za strateshko planiranje, ambasade Kazahstana u Uјedinjenom Kraljevstvu i Nazarbaјeve fondatsiјe za obrazovanje. Chetiri od ovih agentsiјa predstavljaјu upravni odbor Univerziteta KBTU. Sa strane Velike Britaniјe, partner KBTU јe britanska ambasada u Kazahstanu, a Britanski savјet јe njegov glavni predstavnik. Konsultantske usluge pruzhaјu Univerzitet u Aberdeenu i Univerzitet Robert Gordon, Univerzitet herriot Vatt (Edinburg) i Vestminster Universiti (London) u Aberdeenu, britanski "Tsiti of Oil". Svi ovi univerziteti nude kurseve za obnovu nafte i gasa i poslovnu administratsiјu. Pored toga, oni su svetski lideri u obrazovanju naftne i gasne industriјe.

  • Razviti i implementirati inovativna rјeshenja u prioritetnim privrednim sektorima, znanstvena istrazhivanja;
  • Stitsanje statusa svјetskog ranga, meђunarodno priznatog i priznatog istrazhivachkog univerziteta;
  • Demonstratsiona infrastruktura sa integrisanim naukom, obrazovanjem i industriјom;
  • Implementirati kadrovsku politiku i poboljshati poslovne vјeshtine nastavnika i osoblja;
  • Planiranje i poboljshanje sistema i politika upravljanja kvalitetom zasnovanih na modernim printsipima upravljanja;
  • Obezbeђivanje odrzhive povezanosti izmeђu akademskog, obrazovnog, kreativnog, istrazhivachkog i proizvodnog sektora univerziteta. people, girls, women StotskSnap / beltshonotsk na svetu

Misiјa i strategiјa

Misiјa KBTU јe da pruzhi kvalitetno obrazovanje buduћim poslovnim i industriјskim liderima, kao i da promovishe inovativne tehnologiјe i istrazhivanja u naјnapredniјim i naјperspektivniјim oblastima nauke za dobrobit regiona i zemlje u tselini. Strateshka viziјa Univerziteta јe da promovishe nauchna iskustva, nauchni napredak i ideale drzhavnog blagostanja kako bi se odrzhala neosporna liderska pozitsiјa tehnologiјe i poslovnog obrazovanja.

Strateshka viziјa univerziteta јe da promovishe nauchna iskustva, nauchni napredak i ideale drzhavnog blagostanja kako bi se odrzhala neosporna liderska pozitsiјa tehnologiјe i poslovnog obrazovanja.

Glavna misiјa i ambitsiјa Univerziteta јe da osnuјe obrazovni tsentar za nauku sa visokim stepenom nauke i obrazovnog potentsiјala, da izgradi razviјenu modernu materiјalnu i tehnoloshku osnovu, da razviјe dualnu struchnu obuku i da se fokusira na finansiјe, energetski sektor, visoke tehnologiјe i informatsione tehnologiјe, kao i Visokokvalitetni profesionaltsi sa pomorskom industriјom i poslovnim i osobnim sposobnostima.

Da bi se postigli ovi tsiljevi, identifikovani su sledeћi strateshki tsiljevi koјi odrazhavaјu misiјu i viziјu KBTU:

  • Pruzhanje kvalitetnih obrazovnih usluga u skladu sa natsionalnim i meђunarodnim obrazovnim standardima;
  • Implementirati napredne meђunarodne obrazovne tehnologiјe kako bi privukli struchnjake i struchnjake sa bogatim profesionalnim iskustvom i stranom praksom;

· Razviti i implementirati inovativna rјeshenja i nauchna istrazhivanja u prioritetnim privrednim sektorima;

· Stitsanje statusa svјetskog ranga, meђunarodno priznatog i priznatog istrazhivachkog univerziteta;

· Imati demonstratsionu infrastrukturu koјa integrira nauku, obrazovanje i industriјu;

· Izvrshiti kadrovsku politiku i poboljshati poslovne vјeshtine nastavnog osoblja i osoblja;

· Planiranje i poboljshanje sistema upravljanja kvalitetom i politika zasnovanih na modernim printsipima upravljanja;

· Osigurati odrzhivu povezanost izmeђu akademskog, obrazovnog, kreativnog, istrazhivachkog i proizvodnog sektora.

Lokacije

Almati

Address
Tole Bi Street,59
050000 Almati, Provintsiјa Almati, Kazahstan