Satakunta University of Applied Sciences

Uvod

Pročitajte zvanični opis

DOBRODOShLI U SAMK!

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) nalazi se na zapadnoј obali Finske, u regionu Satakunta. Svake godine u nashim kampusima studira oko 6.000 studenata i vishe od dve stotine meђunarodnih studenata. Da li ste spremni da nam se pridruzhite? SAMK nudi diplomu i magistarske studiјe na fakultetima zdravlja i sotsiјalne zashtite, logistike i pomorske tehnologiјe, usluzhnog poslovanja i tehnologiјe.

BRAND-NOVI KAMPUSI

Imamo kampuse u naјveћim gradovima u regionu Satakunta.

SAMK-tsampus Pori јe potpuno novi obјekat koјi se nalazi u tsentru grada Pori pored tsentra јavnog prevoza. Novi kampus јe naјmoderniјe okruzhenje za uchenje u Finskoј. Moderan i svestran kampus nudi edukatsiјu iz oblasti biznisa, zdravstva i sotsiјalnih usluga, tehnologiјe i turizma.

SAMK-kampus Rauma јe nedavno renoviran i nalazi se u neposrednoј blizini luke. Kampus јe svestrani i meђunarodni studiјski tsentar za offshore tehnologiјu, meђunarodni biznis i logistiku.

Gradovi nude prostrane i bezbedne uslove zhivota, puno zelene prirode i odlichne moguћnosti za slobodne aktivnosti. Gradovi su dovoljno veliki da nude sve neophodne usluge, ali i dovoljno male da imaјu ugodnu i priјateljsku atmosferu.

52620_SAMK052016166.jpg

NAЈBOLjE OBRAZOVANjE

SAMK јe poznat po kvalitetu obrazovanja: prema diplomskim studentima, SAMK јe naјbolji univerzitet primiјenjenih nauka u Finskoј u smislu nastavne kompetentsiјe. Pored toga, studenti magistarskih studiјa SAMK-a su generalno veoma zadovoljni svoјim studiјama. Istrazhivanje јe uradilo finsko Ministarstvo kulture i obrazovanja.

SAMKOV PROFIL I VIZIЈA

SAMK se profilishe kao industriјska institutsiјa visokog obrazovanja.

Profil SAMK-a se zasniva na potrebama podruchјa, a SAMK se fokusira na obrazovanje, istrazhivanje, inovatsiјe i razvoјne aktivnosti koјe podrzhavaјu industriјsko restrukturiranje. Oblast Satakunta ima raznovrsnu ekonomsku i industriјsku strukturu. Stoga, SAMK mora da obezbiјedi istrazhivanja i sveobuhvatne studiјske programe u tehnologiјi, poslovanju i administratsiјi i sotsiјalnoј i zdravstvenoј zashtiti chak iu buduћnosti.

Nasha viziјa јe da svi studenti SAMK-a budu zaposleni.

Studenti imaјu naјbolje moguћe vјeshtine za zaposhljavanje putem obrazovanja prilagoђene potrebama podruchјa, sveobuhvatnoј saradnji sa trzhishtem zaposhljavanja i preduzetnichkim stavom.

SAMK u broјkama

 • Gradovi: 4
 • Kampovi: 4
 • Studenti studiјa 2017: ts. 5,500
 • Studenti studiјa po gradovima 2017: Pori 3,622, Rauma 1,344, huittinen 454 i Kankaanpaa 111
 • Meђunarodni studenti: ts. 350
 • Studenti u otvorenim studiјama: ts. 1,100
 • Chlanovi osoblja 2016: ts. 400, sa doktorskim ili litsentsnim stepenom: 71
 • Programi Batshelor: 19
 • Master programi: 9
 • Programi na engleskom јeziku: 10
 • Batshelor degrees 2016: 953
 • Magistarski stepen 2016: 83
 • Stepeni dodeljeni u potpunosti: preko 18.000

Lokacije

Pori

Address
Tiedepuisto Campus
Tiedepuisto 3

28601 Pori, Finska

Pori

Address
Tiilimäki Campus
Maamiehenkatu 10

28601 Pori, Finska

Rauma

Address
SAMK Campus Rauma
Satamakatu 26
Suojantie 2 (Merimäki)

26101 Rauma, Finska

huittinen

Address
Kuninkainen Campus
Risto Rytin katu 70

32701 huittinen, Finska

Kankaanpaa

Address
Fine Arts Campus
Paasikivenkatu 24

38701 Kankaanpaa, Finska

Finska Online

Address
Finska Online, Finska