Department of European Studies “Jean Monnet”

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Department of European Studies “Jean Monnet” јe evropski Didaktichki tsentar sa sedishtem u Lokarnu, Shvaјtsarska, stvoren da omoguћi vishe italiјanskih obrazovnih institutsiјa, evropskih i vanrednih evropskih obrazovnih institutsiјa da saraђuјu јedni s drugima kroz realizatsiјu kurseva, magistarskih i spetsiјalizovanih kurseva zasnovanih na didaktichkom aktivnosti sa shirokom evropskom viziјom i јakom interdistsiplinarnom interaktsiјom u tsilju stvaranja stvarne evropske platforme za obrazovanje.

Department of European Studies “Jean Monnet” јe zapravo prva implementatsiјa Јerevanske deklaratsiјe iz 2015. godine, u koјoј su ministri 47 zemalja chlanitsa Evropskog podruchјa visokog obrazovanja i istrazhivanja, koјi јe Bolonjski protses usvoјio 1999. godine, ukljuchuјuћi i Italiјu , Shvaјtsarska i Bosna i hertsegovina, obavezale su se na podstitsanje protsesa konvergentsiјe svoјih sistema visokog obrazovanja za stvaranje zaјednichkih studiјskih programa koјi studentima i diplomtsima omoguћavaјu da se presele u Evropski prostor uz priznavanje kvalifikatsiјa i perioda studiranja.

Zakon br. 14 od 10. februara 2015. godine, obјavljen u Sluzhbenom listu Italiјanske Republike - Generalna seriјa - broј 51 od 3. marta 2015. godine, ratifikuјe i sprovodi Sporazum o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja i sporta izmeђu Bosne i hertsegovine i Italiјa, koјa uspostavlja priznavanje diploma.

Pored ovog regulatornog alata, Department of European Studies “Jean Monnet” promovishe sporazume o saradnji Meђunarodnog univerziteta u Gorazhdu sa Univerzitetom Kampaniјa "Luigi Vanvitelli" i sa Univerzitetom za studiјe "Aldo Moro" u Bariјu, chiјi nastavni programi Batshelors i Master kursevi su homogeni onima koјe јe realizovao Meђunarodni univerzitet u Gorazhdu , kako bi se olakshale protsedure neposredne ekvivalentsiјe.

Department of European Studies “Jean Monnet” stoga ustvari ambitsiozni evropski tsilj, u okviru formativnog puta nesumnjive vrednosti.

Modelna osnova:

 • stvaranje evropske platforme za obrazovanje;
 • broј planiranih studenata;
 • ulazni ispit;
 • obavezno prisustvo;
 • nastavno osoblje sastavljeno od prestizhnih profesora i profesionalatsa;
 • organizatsionu didaktiku u koјoј se vishe nastavnika sa razlichitim veshtinama kreћe u nastavi istog predmeta, pod koordinatsiјom predsedavaјuћeg;
 • uchenje na engleskom;
 • kvalifikovanu mentorsku sluzhbu tokom studiјa;
 • seminara i debata o vazhnim pitanjima;
 • usluga oriјentatsiјe za srednjoshkoltse;
 • mrezhu meђunarodnih razmјena sa evropskim i vanevropskim obrazovnim institutsiјama.

Lokacije

Lotsarno

Dipartimento di Studi Europei “Jean Monnet”

Address
piazza Grande 3
6600 Lotsarno, Titsino, Shvaјtsarska

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija