Universities in

Детаљне информације о различитим локацијама студијских

Кликните на линкове испод да прочитате о студирању у разним земљама. Ве 'лл пружити вам општим чињеницама о земљама, и да вам кажем о локалним системима високог образовања, школарина, нагомилавање школске године, студијских могућности за стране студенте и још много тога. Такође ћете наћи неке корисне савете и практичне информације о здравственом осигурању, студентским визама и трошкова живота.

Глобални могућности за узимање Бацхелор 'с степен

Диплому степени су све више захтева за незахтевним пословима, као земаља широм света транзиције од индустријског заснован на знању засноване економије. Диплому степени су доступни у скоро свакој академској дисциплини замислити, укључујући многе који није постојао до недавно, као што су информационе технологије. Диплому степени су само полазна тачка за студенте који су заинтересовани за занимања која захтевају диплому магистра, као што су саветовање, или за студенте заинтересовани за наставак истраживачке професије. Са хиљадама колеџима и универзитетима да бирају из целог света, свако ће моћи да пронађе школе која је савршено одговара за своје основне студије.

Постоји много различитих типова факултетима, универзитетима и другим високошколским установама широм света.Иако су неке институције награда сва три традиционална нивоа високог образовања степени (диплому, мастер и докторске), неки фокус искључиво на диплому програма. Студенти би требало да бирају врсту школе која најбоље одговара њиховим потребама. Универзитети ће обично обезбедити студенту најшири спектар студијских опција, али факултети и друге установе могу понудити специјалистичке академске дисциплине или мање и персонализоване студијско окружење. Иако се детаљи разликују од земље до земље, врсте високошколских установа обично укључују:

 • Истраживачки универзитети да награда све нивое степени у широком спектру академских дисциплина
 • Пословне школе да се фокусирају на пословну вези степени, као што су финансије, рачуноводство и маркетинга
 • Институти који се фокусирају на степени у науци, технологији, инжењерству и математици
 • Уметност институти који се фокусирају на уметничким степени и професијама, као што су фотографија, сликарство и позориште
 • Образовање наставника школе или институти који се фокусирају на образовање степени за основне и средње нивое образовања

Студенти заинтересовани да зарадите диплому може да размотрите студирање у иностранству, нарочито ако су заинтересовани за веома специјалистичке академске дисциплине као што су неке врсте језика или регионалних студија. Студенти су све мобилнији за све нивое образовања након средњег образовања, са скоро четири милиона студената тренутно студира у иностранству сваке године. Према подацима Уједињених нација за просвету, науку и културу (УНЕСЦО) Институт за статистику (УИС) , осам земаља и има више студената који студирају у иностранству него код куће, укључујући и Бермуда, Лихтенштајну и Луксембургу. Више од четвртине студената који студирају у иностранству су из источне Азије и пацифичких земаља, а око 15 одсто долази из Северне Америке и Европе.Око 30 одсто страних студената студира у било САД или Великој Британији, затим следе Аустралија (8 одсто), Француска (7 одсто) и Немачкој (6 одсто).

Студенти ће можда желети да размотрите добијање диплому у иностранству из више разлога, укључујући:

 • Могућност да бирају из разних програма у некој академској дисциплини, тако да ученик може да пронађе најбоље одговара за своје интересе и стил учења.
 • Способност да уче нови језик и зарадите степена у вези земљи или земљама које говоре тај језик. На пример, једно од најбољих места да уче кинески и о Кини би то очигледно било у Кини!
 • Студирање у другој култури. Студенти који су заинтересовани за наставак каријере у иностранство или међународног пословања ће стећи драгоцено искуство од потапања у другој култури. Студенти који студирају у иностранству ће такође да међународне пријатеље и доживотно контакте.
 • Повећана језика, ако одредишна земља говори други језик из матерњем језику студента.

Студенти који планирају да студирају за дипломирао можда желети да размотрите следеће приликом одлучивања да ли да студира у установи у својој земљи или у иностранству:

 • Програм трошкови, укључујући и трошкове живота. Бесплатно или јефтино школарине могу се пренети на високим трошковима живота и путних трошкова. Међутим, многи програми стипендирања су доступни, обично у оба домовини студента и земљи у којој ученик ће бити студирања. Ови програми стипендирања често покривају живот и друге трошкове, поред наставе <./ Ли>
 • Језичке вештине потребне. Огромна већина диплому нивоу програма уче на матерњем језику земље у којој ученик ће бити студирања. Студенти већ није вешт у језику на коме ће можда морати да проведу додатну годину или више добија ту вештину. У случају најчешће говорном језику, као што су енглески, шпански или француски, студент може да вероватно уче матерњи језик и стекну знање у својој земљи, али ређи језици, као што су српски, биће најбоље проучавати у земљи дестинације. Чак и за језик који много говоре, многи студенти сматрају да су најбоље уче језик у укупном потапања окружења у земљи дестинације.
 • Врсте студија које нуди, као што су пуно радно време или скраћено радно време. Већина међународних студената, посебно студената права, очекује се да студирате пуно радно време, као што наставе своје образовање. Међутим, неки ученици који већ раде у земљи, као и страни држављани могу бити у стању да следе дипломирао на непуно радно време, јер они су пре свега у земљи да раде, а не да уче.
 • Утицај на чланове породице, за студенте са породицама. Чланови породице ће можда морати да добију језичке вештине и похађања школе и планове каријере може бити прекинут.

Узмите времена сада да проверите програме додипломског студија и универзитета из целог света. Ако знате шта тражите, кликните директно на тој земљи или на одређене програме. Ако сте још увек неопредељени, одвојите мало времена да прочитате о различитим програмима диплому на располагању широм света.

Pročitajte više Pročitajte manje