Keystone logo

Osnovne studije Programi u Nauka o hrani u Швајцарска за 2024

Filteri

Filteri

  • Osnovne studije
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Швајцарска
  • Zdravstvena zaštita
  • Ishrana
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (0)
    • Nazad na glavnu kategoriju
    Lokacije
    Pronađite više lokacija
    Tip stepena
    Trajanje
    Studija tempo
    Jezik
    Jezik
    Format studije

    Nijedan program ne ispunjava vaše kriterijume pretrage. Molimo vas da oplemenite svoje filtere.

    Clear filters

    Osnovne studije Programi u Nauka o hrani

    Šta je nauka o hrani?
    Nauka o hrani proučava hranu i kako se ona odnosi na životnu sredinu, društvo i ekonomiju. Uključuje proučavanje proizvodnje hrane, prerade, sigurnosti i ishrane. Nauka o hrani takođe obuhvata proučavanje bolesti i kontaminacije hranom.

    Šta mogu da uradim sa diplomom iz nauke o hrani?
    Diploma iz nauke o hrani može dovesti do karijere u prehrambenoj industriji, radeći u oblastima kao što su proizvodnja hrane, prerada, sigurnost i ishrana. Diplomirani studenti nauke o hrani takođe mogu raditi u oblasti istraživanja bolesti koje se prenose hranom i kontaminacije. Postoje mogućnosti za one koji imaju pozadinu u nauci o hrani da rade u vladinim agencijama ili privatnim kompanijama koje su uključene u regulaciju prehrambene industrije. Diplomci nauke o hrani mogu nastaviti karijeru u akademskoj zajednici, nastavu i sprovođenje istraživanja na univerzitetima i fakultetima.

    Zašto studirati nauku o hrani?
    Nauka o hrani važna je iz nekoliko razloga. Pomaže nam da shvatimo kako hrana utiče na naše zdravlje i životnu sredinu, što može pomoći u poboljšanju metoda proizvodnje i prerade hrane, osiguravajući da hrana koju jedemo bude sigurna i hranljiva. Proučavajući nauku o hrani, takođe možemo saznati više o tome kako sprečiti i kontrolisati bolesti koje se prenose hranom. Konačno, nauka o hrani pomaže nam da razumemo složene ekonomske i socijalne faktore koji utiču na proizvodnju i potrošnju hrane.

    Food Science stepeni
    Food Science stepeni se nude na dodiplomskim i diplomskim nivoima. Dodiplomski programi obično traju četiri godine i pokrivaju teme kao što su hemija hrane, mikrobiologija i ishrana. Diplomski programi obično traju dve godine i uključuju kurseve u naprednim temama nauke o hrani koje obuhvataju fiziku hrane i inženjerstvo.

    Швајцарска (немачки: Сцхвеиз, француски: Суиссе, италијански: Швајцарска, Романсцх:. Свизра Швајцарска има неке од университес светског гласа као што ЕТХ у Цириху, ЕПФЛ у Лозани, у Женеви ИХЕИД, Универзитет у Лозани или Универзитет Сент Галена. Имајте на уму, то 'с много боље да говоре локални језик, па ако можете да ' т говоре ни француски, немачки или италијански, боље ићи на курс језика прво.

    Нежења 'с Дегрее се даје студентима који испуњавају потребне услове наведене у колеџ или универзитет су похађа. Захтеви укључују три до седам година фокусирања, обично означени као главни или концентрације.