Keystone logo

BSc Programi u Nauka o hrani u Индија за 2024

Filteri

Filteri

  • BSc
  • Zdravstvena zaštita
Polja studija
    Društvene nauke (0)Građevinarstvo (0)Inženjerske studije (0)Jezici (0)Moda (0)Nauka o Životnoj sredini (0)Nauka o životu (0)Obrazovanje (0)Prirodne nauke (0)Program opštih studija (0)
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Nijedan program ne ispunjava vaše kriterijume pretrage. Molimo vas da oplemenite svoje filtere.

Clear filters

BSc Programi u Nauka o hrani

Šta je nauka o hrani?
Nauka o hrani proučava hranu i kako se ona odnosi na životnu sredinu, društvo i ekonomiju. Uključuje proučavanje proizvodnje hrane, prerade, sigurnosti i ishrane. Nauka o hrani takođe obuhvata proučavanje bolesti i kontaminacije hranom.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz nauke o hrani?
Diploma iz nauke o hrani može dovesti do karijere u prehrambenoj industriji, radeći u oblastima kao što su proizvodnja hrane, prerada, sigurnost i ishrana. Diplomirani studenti nauke o hrani takođe mogu raditi u oblasti istraživanja bolesti koje se prenose hranom i kontaminacije. Postoje mogućnosti za one koji imaju pozadinu u nauci o hrani da rade u vladinim agencijama ili privatnim kompanijama koje su uključene u regulaciju prehrambene industrije. Diplomci nauke o hrani mogu nastaviti karijeru u akademskoj zajednici, nastavu i sprovođenje istraživanja na univerzitetima i fakultetima.

Zašto studirati nauku o hrani?
Nauka o hrani važna je iz nekoliko razloga. Pomaže nam da shvatimo kako hrana utiče na naše zdravlje i životnu sredinu, što može pomoći u poboljšanju metoda proizvodnje i prerade hrane, osiguravajući da hrana koju jedemo bude sigurna i hranljiva. Proučavajući nauku o hrani, takođe možemo saznati više o tome kako sprečiti i kontrolisati bolesti koje se prenose hranom. Konačno, nauka o hrani pomaže nam da razumemo složene ekonomske i socijalne faktore koji utiču na proizvodnju i potrošnju hrane.

Food Science stepeni
Food Science stepeni se nude na dodiplomskim i diplomskim nivoima. Dodiplomski programi obično traju četiri godine i pokrivaju teme kao što su hemija hrane, mikrobiologija i ishrana. Diplomski programi obično traju dve godine i uključuju kurseve u naprednim temama nauke o hrani koje obuhvataju fiziku hrane i inženjerstvo.

Пронађено у јужном делу Азије, Република Индија је друга најмногољуднија земља на свету са око 1,27 милијарди људи. Индија има четири врсте универзитета; Централни универзитети, државни универзитети, Универзитет се сматра и приватних универзитета се састоји у преко 550 институција.

Академске институције широм света пружају дипломирани или Бацхелор оф Сциенце. Ова популарна диплому је од помоћи у припреми ученика за радно место или за напредне студијских програма. Просечна дипл траје од три до пет година да се заврши.