Keystone logo

72 BA Programi u Politika 2024

Filteri

Filteri

  • BA
  • Društvene nauke
  • Političke nauke
  • Politika
Polja studija
  • Društvene nauke (72)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

    BA Programi u Politika

    Бацхелор оф Артс је додипломски степен који служи као прва фаза високог образовања за студенте који се баве уметношћу или наукама. Путем приближно четири године рада, студенти могу допунити фокусирану главу са избором либералних уметничких и хуманистичких курсева.

    Шта је БА у политици? Овај програм обично нуди курсеве који се односе на нације и владе света и њихове односе са својим људима, природним светом и једним другим. Социологија, историја, култура, економија и више фактора у овим курсевима, а студенти обично обучавају различите методе истраживања и теорије анализе. У овом додипломском програму, студенти могу прилагодити своје наставне програме и фокусирати се на одређене дисциплине и подручја од интереса, а неки програми могу омогућити унакрсну дисциплину за шири поглед.

    Са дипломом из области политике, студенти могу стечити вештине од виталног значаја у политичким ситуацијама и проблемима; ове вештине су такође корисне на другим местима у свом животу и каријери. Програм подстиче истраживање и критичку анализу, писане и ораторске вештине, сарадњу са вршњацима и примену ових техника у конструисању аргумената.

    Добијање дипломске дипломе може се разликовати у трошковима у зависности од природе програма и школарине школе. Други трошкови, као што су таксе за пријаву или виша школарина за студенте у иностранству, такође могу примијенити. Обратите се административној канцеларији да бисте пронашли конкретне информације о вашој ситуацији.

    Са дипломом из области политике, дипломци могу изабрати да се баве каријерама унутар владе или других организација у јавном или приватном сектору. Осим што директно постају владини званичници, појединци могу преузети улоге подршке као службеници за социјалне истраживање и раднике у државним службама, помагајући службеницима у доношењу одлука. Дипломци који се фокусирају на међународне односе могу постати службеници дипломатских служби, док они који су заинтересовани за истраживање и актуелне догађаје могу ићи у новинарство. У неким случајевима, дипломци умјесто тога примјењују се у добротворне сврхе или кампање о људским правима.

    Многе школе широм свијета посјећују програме за стицање дипломе из области политике; многи од њих такође садрже онлине опције за учење на даљину. За више информација потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.