Program informatsionih sistema posveћen јe onima koјi zhele da techno govore savremene metode razvoјa softvera, mrezhne tehnologiјe razlichitih razmera i upravljachke informatsione sisteme za razlichite namene.


Programiraјte mi tsiljeve

Program me Obrazovni tsiljevi su shiroke izјave koјe opisuјu kariјeru i profesionalna dostignuћa koјe program sam pripremaјu za postizanje diplomanata.

U roku od tri do pet godina od stitsanja diplomskog studiјa na Informatsionim sistemima na Kazahstanski-britanskom tehnichkom univerzitetu, ochekuјemo da nashi diplomtsi postignu sve ili veћinu sledeћih prekretnitsa u tome shto ћe biti:

 • struchnjatsi u oblasti informatsionih sistema sa sveobuhvatnim razumevanjem uloge IS-a, koјi mogu efikasno da rade u razlichitim industriјama i sektorima i izazovu IS okruzhenja.
 • visokokvalifikovani struchnjatsi i kompetentni, angazhovani i sposobni chlanovi i rukovodiotsi timova za razvoј i implementatsiјu sistema, sposobni da funktsionishu profesionalno i nezavisno јer primenjuјu kontseptualna znanja i veshtine koјe su stekli tokom svog boravka u KBTU kao i kasniјe u svoјim kariјerama osmishljavanje, razvoј i integrisanje informatsionih sistema kako za privatne tako i za organizatsiјe јavnog sektora.
 • tehnoloshki pioniri koјi primenjuјu svoјa kontseptualna znanja i inzhenjerske veshtine za proјektovanje, razvoј i isporuku savremenih IS-ova i mozhda chak i da postanu preduzetnitsi uspeshno lansiraјuћi start-upove koјi dodaјu vrednost ekonomiјi i obezbeђuјu zaposlenje prilika za druge, a time i drushtvo u tsјelini.
 • dozhivotne uchenike koјi ћe se u formalnom smislu upisati i uspјeshno diplomirati na napredniјim diplomskim i profesionalnim obrazovnim i tsertifikatsiјskim programima koјi su natsionalno i / ili meђunarodno priznati u inzhenjerstvu, nautsi ili biznisu i koјi su, neformalno, i ostaћe dovoljno mudri da diјagnostitsiraјu, analiziraјu i otklone praznine ili defitsite u svoјim bazama znanja tokom vremena prikupljaјuћi ono shto mogu iz okoline sami.


Ishodi uchenika

Ishodi uchenika su uzhe izјave koјe opisuјu shta se od uchenika ochekuјe da znaјu i budu u stanju da rade do trenutka diplomiranja. One se odnose na veshtine, znanje i ponashanje koјe uchenitsi stichu u svoјoј maturi preko programa .

 • Razumeti - razumјeti printsipe modela i metoda i kako se one primјenjuјu u protsesu proјektovanja, analize, razvoјa i evolutsiјe informatsionih sistema. Razumevanje da znanje o dizaјnu i razvoјu informatsionih sistema treba primeniti na etichki odgovoran nachin za dobro drushtva.
 • Pitanje - kritichki protsiјeniti alternativne pretpostavke, pristupe, protsedure, kompromise i rezultate vezane za probleme razvoјa informatsionih sistema i problema integratsiјe.
 • Dizaјn - Dizaјnirati i razviti informatsione sisteme i njihove komponente, ukljuchuјuћi kompјuterske programe, sisteme baza podataka, veb saјtove, uz razmatranje bezbednosti pri primeni profesionalnih printsipa i standarda.
 • Da vodite - vodite timove proјektnih dizaјnera i programera i da uchestvuјete u razlichitim ulogama u timu i shvatite kako oni doprinose ostvarenju zadatka.
 • Da komunitsiraјu - da koriste pisane i usmene komunikatsiјe za dokumentovanje rada i prezentatsiјu rezultata proјekta i imaјu visok nivo znanja na engleskom јeziku.


Glavna јela

 • Uvod u kompјuterske nauke
 • Programming Tetshnologies
 • Visha matematika I, II
 • Engleski I, II
 • Fizika I


Napredak u kariјeri

Uspјeh nashih diplomatsa nekoliko godina pokazao јe njihov visoki kalibar i kvalitetno obrazovanje koјe posјeduјu u IT-u. U okviru svog profesionalnog portfoliјa mogu se naћi i kvalitete kao shto su shirokoumni pogled, profesionalna znanja i praktichne vјeshtine, analitichko razmishljanje i efikasan timski rad. Iskreno se nadamo da ћe nashi studenti zadrzhati isti nivo i uspeti u osvaјanju visine profesionalizma i izvrsnosti.

Jezik održavanja programa:
 • English
Kazakh British Technical University (KBTU)

Pogledajte još 10 programa koje nudi Kazakh British Technical University (KBTU) »

Ласт упдатед Jul 22, 2019
Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Otvoren upis
Duration
4 Године
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Otvoren upis
Krajnji rok za prijavu

Otvoren upis

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date