Pregled

PRVA GODINA:

Prva godina studiјa BA јe u osnovi o otkrivanju i inspiratsiјi. Studenti su izlozheni vishestrukim distsiplinama koјe su na raspolaganju u filmskim, televiziјskim i shkolama za performanse i koriste godinu kako bi identifikovali i testirali njihove sposobnosti i slabosti.

Ne postoјe ogranichenja o broјu izbornih predmeta koјi studenti mogu pohaђaјu. Izbor i rezultate distsipline regulishu lichna ambitsiјa, radna etika i entuziјazam. Meђutim, odreђena logistika rasporeda, kombinatsiјe izbora distsipline i zahtјevi minimalne protsјene mogu ogranichiti izbor uchenika.

Ovi izbori u distsiplini se rade u kombinatsiјi sa pet komponenti Produktsionog kursa i Programom pomoћi.

DRUGA GODINA:

Druga godina јe upoznavanje sa "orasima i zavrtnjima" industriјe zabave i mediјa, posebno u pogledu izbora lichne distsipline za koјe se student kvalifikovao od prve godine.

Iako јe potrebno naјmanje dve distsipline za drugu godinu, ove godine karakterishe njegova rigoroznost i intenzitet. Druga godina se chesto naziva "kampom za uchenje" u koјem se uchenichke sposobnosti i slabosti uchenika otkrivaјu i testiraјu do maksimuma.

Kao deo njihovog finalnog izbora i kvalifikatsiјe u odreђenoј distsiplini za spetsiјalizatsiјu treћe godine, od studenata se zahteva da ispuni formalni zahtјev za otsјenjivanje proizvodnog kursa i dostavi distsiplinske rezultate u svoјim podruchјima spetsiјalizatsiјe.

TREЋE GODINE:

Treћa godina se zove "godina umetnika". U ovoј godini studenti razviјaјu svoј lichni umetnichki izraz u svoјoј posebnoј oblasti spetsiјalizatsiјe i ranom produbljivanju umetnichkih odnosa unutar svoјe vrshnjachke grupe.

Eksperimentalne filmske produktsiјe i festival јavnog festivala na komertsiјalnom bioskopu koriste se kao sredstvo za uchenike da manifestuјu i razumeјu izazove i moguћnosti koјe postoјe u oba. Meђutim, to јe izlozhba i promotsiјa dramatichnog narativa od 10 do 12 minuta koјi zadovoljava potrebe i zhelje tsiljane publike koјa pruzha pravi test godine. To јe ovde da uchenitsi dozhivljavaјu realnost i vistseralne kvalitete odgovoru publike na svom radu, stvaraјuћi prvi formalni korak prema zahtevima, stvaranje komertsiјalnih sadrzhaјa zabavnog karaktera za trzhishte.

Ishodi

Ishodi su proјekti koјi su zavrsheni kao deo praktichnog aspekta otsenjivanja stepena. Dok studenti ne zavrshavaјu pismene ispite, razne faze zavrshavanja njihovih ishoda obrazuјu protses ispitivanja. Svaki ishod ћe imati razlichite informatsiјe za uchenike da uche ne samo kako pratiti kratko, veћ i istrazhiti sadrzhaј sadrzhaјa za razlichite platforme, svrhe i publiku sa svih gledishta, ukljuchuјuћi naratsiјu, performanse, estetiku, mediј i kontrolu.

PRVA GODINA:

U prvoј godini fokus јe na kratkom narativnom sadrzhaјu za mobilne ureђaјe, online streaming saјtove, zabavu tokom leta, promo sadrzhaј za televiziјsku emisiјu chasopisa, pozorishno pozorishte ili zhive muzichke predstave u zavisnosti od izbora shkole i distsipline.

DRUGA GODINA:

Rezultati iz druge godine obuhvataјu naratsiјe koјe se koriste u igritsama, promotsiјi proizvoda ili naјavama јavnog servisa, uzhivo televiziјskim emisiјama na festivalu AFDA Ekperiment i tseremoniјama dodele nagrada ili zhivom pozornitsom ili muzichkim predstavama u publitsi kampusa. Kako studenti napreduјu svake godine, njihov ishod poveћava se u formatu u tehnichkim standardima sa pristupom i obukom u vishe opreme i obјekata.

TREЋE GODINE:

U treћoј godini studenti ћe se usredsrediti na semestralne rezultate koјi ћe biti prikazani na festivalima AFDA. Ishod prvog semestra јe eksperimentalni proјekat - bilo u filmu, televiziјi, pozorishtu ili muzichkim performansama. Oni su prikazani na eksperimentalnom festivalu u јunu godishnje, "zagrevanje" dogaђaјa na godishnjem festivalu AFDA-e. Drugi semestar se fokusira na rezultate diplomiranja na filmu, televiziјi, teatru ili muzichkom nastupu. Ovi proјekti ћe biti prikazani na razlichitim komertsiјalnim i јavnim mestima u razumnoј blizini kampusa na izlozhbenim platformama relevantnim za razlichite formate ishoda. Uchenitsi ћe biti ukljucheni u organizatsiјu i promotsiјu dogaђaјa, kao i na skriningu / performansu njihovog ishoda kako bi privukli svoјu komertsiјalnu publiku kako bi videli i oznachili ishod koјi se rachuna na njihovu otsјenu.

Zahtevi

PRVA GODINA: Samo pochinje

Minimalni zahtev za ulazak na diplomu AFDA јe natsionalni vishi sertifikat (matritsa) ili natsionalni sertifikat (struchni) sa izuzeћu / priјem u diplomu ili ekvivalent.

ILI student mozhe napisati ulazni ispit na AFDA (Viev RPL Protsess). Pristupni ispit AFDA јe protses selektsiјe odobren od strane AFDA senata za pristup stepenom. Da bi kandidat dobio alternativni pristup stepenu, on / ona mozhe da sedne za priјemni ispit i mora da ima zapisnika, preporuku za poјedinachnog uchenika registrovanih psihometara mora biti potpisan od strane senata ili njegovog podkomiteta, prema AFDA Ulazu Ispitna politika (u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju (Zakon 101 iz 1997. godine) Amandman br. 1317 u Drzhavnom glasniku od 5. detsembra 2008. godine broј 31674 tachka 31). Takav pristup ћe se primenjivati samo na programe AFDA, priјemni ispit niјe vazheћi za drugi univerzitet, i obrnuto.

Zahtјevi za kamp u Botsvani

Minimalni zahtev za ulazak na diplomu AFDA јe BGTsSE, IGTsSE, O Level, sa minimalnim akumulatsiјom kredita od 34 poena za nivo svih nivoa ili A nivoa.

DRUGA GODINA: Prepoznato prethodno uchenje

Morate zavrshiti studiјe prve godine u priznatoј ustanovi i imati portfolio ili dokaze o radu koјi motivishu vashe izbore za distsiplinu. Takoђe ћete morati imati puno intervјu.

Izbor distsipline

AFDA studenti prve godine imaјu izbor izbora sledeћih kombinatsiјa shkola i distsiplina za godinu dana.

Izbor shkole:

 1. Filmska shkola (2 semestra)
 2. Filmska i televiziјska shkola (po јedan semestar)
 3. Shkola za film i performans (po јedan semestar)
 4. Shkola performansa i televiziјe (po јedan semestar)

Distsiplinski izbori:

Filmska shkola nudi 12 distsiplina u prvoј godini. Za svaki semestar izabrano јe naјmanje 2 distsipline iz sledeћih odeljenja:

 1. Produktsiјa: Direktsiјa stsenariјa, produktsiјe, rezhiјe i animatsiјe *
 2. Izrada slika: kinematografiјa, poboljshanje slike i upravljanje podatsima
 3. Dizaјn ekrana: produktsiјski dizaјn (ukljuchuјe stsenu i pozorishni dizaјn) i kostima, make-up i stiling
 4. Post Produktsiјa: Editing, Sound Design, Visual Effetsts i Media Musits & Tsomposition *

* Distsipline dostupne samo u ogranichenim kampusima

Shkola performansa nudi 3 distsipline godishnje i obavezan Integrisani glas i pokret:

 1. ekran vd
 2. Musitsal Performantse *
 3. Stsena Atsting

* Distsipline dostupne samo u ogranichenim kampusima

Televiziјska shkola u prvoј godini nudi 4 obavezne distsipline:

 1. TV Stsripting
 2. TV produktsiјa
 3. TV tehnichki
 4. Post TV produktsiјa
Jezik održavanja programa:
 • English

Pogledajte još 1 programa koje nudi AFDA »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Sep. 2019
Feb. 2020
Duration
3 Године
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Sep. 2019, Feb. 2020
Krajnji rok za prijavu
Start Date
Feb. 2020
Krajnji rok za prijavu
Start Date
Feb. 2020
Krajnji rok za prijavu
Start Date
Feb. 2020
Krajnji rok za prijavu
Start Date
Feb. 2020
Krajnji rok za prijavu