Istoriјski razvoј

The Pedagoshki fakultet, Shto јe Patsesetter u pogledu kvaliteta svog akademskog osoblja, infrastrukture, obrazovanja nastavnika nastavnog plana i programa, i njegove distsiplinovane uchenike, bio јe јedan od tri pionirskih fakulteta (Kultura, obrazovanje, i nauke) kada јe osnovan Univerzitet u 1976.

Fakultet јe porastao krupnim koratsima od pochetnih dva odeljenja (nastavnika obrazovanja i vaspitanja i menadžment), devet (9) Katedre danas: odraslih i osnovno obrazovanje, umetnost Obrazovanje, savetnik obrazovanje, Obrazovni menadžment, Obrazovna tehnologiјa, promotsiјu zdravlja i zhivotne sredine Zdravstvo Obrazovanje, Ljudski Kinetika obrazovanja, nauke obrazovanja i drushtvene nauke Obrazovanje.

Fakultet ima i Institut za obrazovanje i tachniјe dva druga јedinitse: Tsentar za usluge tehnichke podrshke za gluve, kao i obrazovne tehnologiјe tsentar. Fakultet јe svedok ogroman rast u odnosu na upis uchenika, regrutovanje osoblja, diversifikatsiјe programa i opshte izlaz. Fakultet јe napravio ogroman utitsaј u oblasti nastave, uchenja, istrazhivanja i usluga u zaјednitsi.

Viziјa i Tsiljevi fakulteta

Glavni tsiljevi Fakulteta za obrazovanje su:

  • Da proizvede profesionalno dobro kvalifikovanih svrshenih nastavnika u drushtvenim naukama, drushtvenih nauka, Prirodno-matematichki kao iu Engineering Edutsation.
  • Da obezbedi u sluzhbi moguћnosti za zaposlene u obrazovnim ustanovama, Ministarstva prosvete i srodnih oblasti u tsilju gore-dating svoјe veshtine i kompetentsiјe.
  • Da sprovedu istrazhivanja u razlichitim obrazovnim problemima i pitanjima, chime јe pomogao u reshavanju spetsifichnih, obrazovnim i slichnim problemima u Nigeriјi, kao i doprinos znanja u oblasti obrazovanja teoriјama i praksama.
  • Da trenira posebne spetsiјaliste u nekim oblastima obrazovanja, pored opshtih tsiljeva nastavnika obuke u uchionitsi.
  • Da znachaјno doprinese kroz nastavu i istrazhivanje u suzbiјanju nepismenosti u Nigeriјi.
  • Da sluzhi naјvishe neposrednu okolinu putem Sokovi kurseva, programa struchnog usavrshavanja, kratkorochni programi i povremeni programi.

Fakultet јe ostvario ove tsiljeve, narochito u poslednjih 31 godina. Oni su na primer u proizvodnji nastavnika kvaliteta u svim oblastima shkolskih distsiplina, obrazovni utitsaј na nashu neposrednog okruzhenja, i istrazhivachkih napora koјe su usmerene ka reshavanju potrebe nigeriјske drushtva. Na primer, Institut za obrazovanje јe u velikoј meri bio u pruzhanju struchnog usavrshavanja za nastavnike, Edukatsioni tehnologiјe Tsentar јe sluzhio Univerzitet marljivo u oblasti pokrivenosti i evidentiranja akademskih i drushtvenih zbivanja, a Tsentar za usluge tehnichke podrshke za gluvi јe obezbedila povoljne podrshku za uspeshno uchenje gluvih. Osim toga, Fakultet јe obezbedio sezonske trenere i sudiјe za razvoј sportskog "u okviru drzhave i natsiјe.

Odraslih i osnovno obrazovanje

Odeljenje za obrazovanje nastavnika, uspostavljena od samog pochetka Univerziteta u Ilorin u 1976., јe bio podeljen na dva dela 1980. godine. To јe dovelo do poјave Odeljenja za shkolstvo fondatsiјa i Odeljenja za studiјe Nastavni plan i program i obrazovne tehnologiјe. Dalje prestrukturiranje ova dva odeljenja doveo do roђenja Odeljenja za umјetnost i drushtvene nauke Obrazovanje u јanuaru 2005. godine. Batshelor of Edutsation stepena u studiјama Osnovno obrazovanje јe zamishljen, razviјen, predlozhen i obraђeni za odobrenje tadashnjeg Odeljenja za shkolstvo fondatsiјa.

Edukativni tsentar Tehnologiјa

Informatsiјa o obrazovnom Tetshnologi Tsenter (ETTs) na Univerzitetu u Ilorin obezbeђuјe podstitsaјno okruzhenje za evaluatsiјu i integratsiјu obrazovnih tehnologiјa za poboljshanje uchenja, uchenje, istrazhivanje i rad u јavnom interesu. osoblje Tsentra pruzhaјu pomoћ fakultetima i studentima u pregledu postoјeћih shtampanje nastavnih materiјala, razvoј novih nastavnih materiјala, kao i razvoј online, video ili audio izvora. Tsentar takoђe pruzha podrshku Univerziteta u dometu drushtvenih dogaђaјa.

Odeljenje za nauku obrazovanja

Kada јe osnovan Fakultet za obrazovanje kao јedan od pionirskih fakulteta u Univerzitetskom koledžu, llorin 1975., bilo јe Odeljenje za obrazovanje. U to vreme, Odeljenje za obrazovanje nudi studiјske programe u umetnosti, nauke, voђenja i savetovanja i obrazovnog menadžmenta. Do pochetka 1978/79 shkolske godine, Odeljenje za obrazovanje јe proshirio u populatsiјi uchenika i njen stepen ponudama da opravda podelu postoјeћih studiјskih programa u tri razlichita odeljenja.

Odeljenje za upravljanje obrazovanjem

Odeljenje јe bio јedan od temelja odeljenja sa koјima јe Univerzitet zapocheo rad 1976. godine. Pochelo јe sa 4 temelja akademskog osoblja i 200 studenata. Takoђe јe pocheo nudeћi kurs 3- godine na samo prvog stepena nivoa. Njen obim akademskih programa јe proshiren da obuhvati 4 i 3 godine prvi stepen programa. Master programi, postdiplomske studiјe u obrazovnom upravljanju (PGDEM) i doktorske studiјe.

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 5 programa koje nudi University of Ilorin »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Mar. 2020
Duration
Tražite informacije
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Mar. 2020
Krajnji rok za prijavu

Mar. 2020

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date