Pedagoshki fakultet

Opšte

Opis programa

Istoriјski razvoј

The Pedagoshki fakultet, Shto јe Patsesetter u pogledu kvaliteta svog akademskog osoblja, infrastrukture, obrazovanja nastavnika nastavnog plana i programa, i njegove distsiplinovane uchenike, bio јe јedan od tri pionirskih fakulteta (Kultura, obrazovanje, i nauke) kada јe osnovan Univerzitet u 1976.

Fakultet јe porastao krupnim koratsima od pochetnih dva odeljenja (nastavnika obrazovanja i vaspitanja i menadžment), devet (9) Katedre danas: odraslih i osnovno obrazovanje, umetnost Obrazovanje, savetnik obrazovanje, Obrazovni menadžment, Obrazovna tehnologiјa, promotsiјu zdravlja i zhivotne sredine Zdravstvo Obrazovanje, Ljudski Kinetika obrazovanja, nauke obrazovanja i drushtvene nauke Obrazovanje.

Fakultet ima i Institut za obrazovanje i tachniјe dva druga јedinitse: Tsentar za usluge tehnichke podrshke za gluve, kao i obrazovne tehnologiјe tsentar. Fakultet јe svedok ogroman rast u odnosu na upis uchenika, regrutovanje osoblja, diversifikatsiјe programa i opshte izlaz. Fakultet јe napravio ogroman utitsaј u oblasti nastave, uchenja, istrazhivanja i usluga u zaјednitsi.

Viziјa i Tsiljevi fakulteta

Glavni tsiljevi Fakulteta za obrazovanje su:

  • Da proizvede profesionalno dobro kvalifikovanih svrshenih nastavnika u drushtvenim naukama, drushtvenih nauka, Prirodno-matematichki kao iu Engineering Edutsation.
  • Da obezbedi u sluzhbi moguћnosti za zaposlene u obrazovnim ustanovama, Ministarstva prosvete i srodnih oblasti u tsilju gore-dating svoјe veshtine i kompetentsiјe.
  • Da sprovedu istrazhivanja u razlichitim obrazovnim problemima i pitanjima, chime јe pomogao u reshavanju spetsifichnih, obrazovnim i slichnim problemima u Nigeriјi, kao i doprinos znanja u oblasti obrazovanja teoriјama i praksama.
  • Da trenira posebne spetsiјaliste u nekim oblastima obrazovanja, pored opshtih tsiljeva nastavnika obuke u uchionitsi.
  • Da znachaјno doprinese kroz nastavu i istrazhivanje u suzbiјanju nepismenosti u Nigeriјi.
  • Da sluzhi naјvishe neposrednu okolinu putem Sokovi kurseva, programa struchnog usavrshavanja, kratkorochni programi i povremeni programi.

Fakultet јe ostvario ove tsiljeve, narochito u poslednjih 31 godina. Oni su na primer u proizvodnji nastavnika kvaliteta u svim oblastima shkolskih distsiplina, obrazovni utitsaј na nashu neposrednog okruzhenja, i istrazhivachkih napora koјe su usmerene ka reshavanju potrebe nigeriјske drushtva. Na primer, Institut za obrazovanje јe u velikoј meri bio u pruzhanju struchnog usavrshavanja za nastavnike, Edukatsioni tehnologiјe Tsentar јe sluzhio Univerzitet marljivo u oblasti pokrivenosti i evidentiranja akademskih i drushtvenih zbivanja, a Tsentar za usluge tehnichke podrshke za gluvi јe obezbedila povoljne podrshku za uspeshno uchenje gluvih. Osim toga, Fakultet јe obezbedio sezonske trenere i sudiјe za razvoј sportskog "u okviru drzhave i natsiјe.

Odraslih i osnovno obrazovanje

Odeljenje za obrazovanje nastavnika, uspostavljena od samog pochetka Univerziteta u Ilorin u 1976., јe bio podeljen na dva dela 1980. godine. To јe dovelo do poјave Odeljenja za shkolstvo fondatsiјa i Odeljenja za studiјe Nastavni plan i program i obrazovne tehnologiјe. Dalje prestrukturiranje ova dva odeljenja doveo do roђenja Odeljenja za umјetnost i drushtvene nauke Obrazovanje u јanuaru 2005. godine. Batshelor of Edutsation stepena u studiјama Osnovno obrazovanje јe zamishljen, razviјen, predlozhen i obraђeni za odobrenje tadashnjeg Odeljenja za shkolstvo fondatsiјa.

Edukativni tsentar Tehnologiјa

Informatsiјa o obrazovnom Tetshnologi Tsenter (ETTs) na Univerzitetu u Ilorin obezbeђuјe podstitsaјno okruzhenje za evaluatsiјu i integratsiјu obrazovnih tehnologiјa za poboljshanje uchenja, uchenje, istrazhivanje i rad u јavnom interesu. osoblje Tsentra pruzhaјu pomoћ fakultetima i studentima u pregledu postoјeћih shtampanje nastavnih materiјala, razvoј novih nastavnih materiјala, kao i razvoј online, video ili audio izvora. Tsentar takoђe pruzha podrshku Univerziteta u dometu drushtvenih dogaђaјa.

Odeljenje za nauku obrazovanja

Kada јe osnovan Fakultet za obrazovanje kao јedan od pionirskih fakulteta u Univerzitetskom koledžu, llorin 1975., bilo јe Odeljenje za obrazovanje. U to vreme, Odeljenje za obrazovanje nudi studiјske programe u umetnosti, nauke, voђenja i savetovanja i obrazovnog menadžmenta. Do pochetka 1978/79 shkolske godine, Odeljenje za obrazovanje јe proshirio u populatsiјi uchenika i njen stepen ponudama da opravda podelu postoјeћih studiјskih programa u tri razlichita odeljenja.

Odeljenje za upravljanje obrazovanjem

Odeljenje јe bio јedan od temelja odeljenja sa koјima јe Univerzitet zapocheo rad 1976. godine. Pochelo јe sa 4 temelja akademskog osoblja i 200 studenata. Takoђe јe pocheo nudeћi kurs 3- godine na samo prvog stepena nivoa. Njen obim akademskih programa јe proshiren da obuhvati 4 i 3 godine prvi stepen programa. Master programi, postdiplomske studiјe u obrazovnom upravljanju (PGDEM) i doktorske studiјe.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Provide world-class environment for learning, research and community service.

Provide world-class environment for learning, research and community service. Pročitajte manje