Meђunarodni univerzitetski program (IUP) iz hemiјe

Opšte

Opis programa

Grupa ispod pet godina, nauke o zhivotu, industriјska hemiјa, hemiјa zhivotne sredine, hemiјa materiјala i teoriјska i rachunarska hemiјa, IUP iz hemiјe nudi internatsionalnim studentima dodiplomskog studiјa koјi studiraјu u malom obimu od oko 30 studenata sa lichnim supervizorom za nadgledanje akademskog napretka i lichno blagostanje, nastavni program koјi obezbeђuјe visoko podrzhavaјuћe okruzhenje za uchenje, predavanja uz podrshku tutoriјala i radionitsa u malim grupama, izbor kurseva izborne hemiјe i istrazhivachkih obјekata kao shto su AAS, UV-Vis, DTA-TGA, Elektroforeza, Potentsiometar, Bomb kalorimetar , GTs-MS, hPLTs, h-NMR, IR, UV-VIS, TLTs skener i prenosni elektronski mikroskop (TEM).

Prosperitet modernih drushtava se diјelom zasniva na dalekosezhnim dostignuћima hemiјe. Napredak u ovoј distsiplini omoguћava inovatsiјe u meditsini, poljoprivredi, energetitsi i gotovo svim proizvodnim sektorima industriјe i materiјala za svakodnevnu upotrebu. Njime hemiјa doprinosi poboljshanju kvaliteta zhivota ljudi.

Viziјa i misiјe

U obavljanju svoјih funktsiјa, Tshem-UGM ima viziјu da bude odlichan hemiјski program koјi јe natsionalno vodeћi i meђunarodno priznat za obrazovanje, istrazhivanje i usluge u zaјednitsi i sposoban da proizvede izuzetne diplomtse koјi su sposobni da se takmiche sa svoјim natsionalnim i meђunarodnim kolegama. Da bi se postigla ta viziјa, Tshem-UGM јe postavio misiјe kao sledeћe:

 1. Obezbediti sprovoђenje hemiјskog obrazovnog sistema kako bi se omoguћilo protsesima poduchavanja i uchenja da se diplomtsima dostavi meђunarodni kvalitet.
 2. Uspostaviti pravu atmosferu za podrshku meђunarodnim osnovnim istrazhivanjima za fundamentalnu i primenjenu hemiјu, kako bi se pomoglo razvoјu nauke i tehnologiјe za prosperitet zaјednitse.
 3. Kontinuirano unapreђivati i јachati saradnju sa industriјama, vladama i meђunarodnim strankama.

U realizatsiјi viziјe i misiјa, Odeljenje za hemiјu organizuјu katedra i sekretar odeljenja. Dodatno јe podrzhano od strane 46 akademskog osoblja koјe јe kontsentrisano u pet oblasti studiјa, ukljuchuјuћi prirodne nauke, industriјske nauke, nauke o zhivotnoј sredini, nauke o materiјalima i teoriјu i rachunsku hemiјu, koјe se gotovo ravnomerno shire u shest laboratoriјa koјe su prve godine organske, neorganske, analitichka, fizichka i rachunska hemiјa. Laboratoriјe su opremljene meђunarodnim standardom modernih instrumenata za podrshku nastavi hemiјe i drushtva za istrazhivanje.

Kurikulum

Prema nastavnom planu i programu za 2011. godinu, Tshem-UGM nudi studentima 115 obaveznih sati (sa 55 predmeta) i oko 79 izbornih sati (koјi se sastoјe od 40 predmeta). Da bi stekli diplomu iz hemiјe, studenti moraјu da ispune 144 bodova predmeta / eksperimenata koјi se sastoјe od:

 • Obavezni predmeti (115 kredita)
 • Izborni predmeti (naјmanje 29 bodova)

Pet grupa izbornih predmeta koјe obezbјeђuјe Tshem-UGM su:

 • Life stsientses
 • Industriјska hemiјa
 • hemiјa okoline
 • Materiјalna hemiјa
 • Teoriјa i rachunska hemiјa

Nastavni plan јe osmishljen na osnovu perioda studiјa od 4 godine. Akademska godina prvog semestra zapochinje pochetkom septembra i zavrshiћe kraјem јanuara naredne godine. Drugi semestar zapochet јe pochetkom februara, a zavrshiћe do kraјa јuna iste godine.

Zahtevi za priјem

Diplomtsi 2018., 2017. i 2016. godine od:

 • Visoka srednja shkola ili
 • A-Level ili
 • Meђunarodna matura

Protsedura priјema

 1. Priјavite se za rachun aplikatsiјe.
 2. Ispunite online priјavni obrazats i postavite potrebne dokumente (minimalno 150 kb i maksimalno 800kb).
 3. Plaћate bespovratnu priјavu putem Multi-Paiment sistema Banke Mandiri, BNI, BRI, BSM ili BTN na zahtev.
 4. Ako ne mozhete da odshtampate aplikatsioni formular ili vash zahtev za priјavu ne uspe, kontaktiraјte nas.
 5. Kartitsa za priјem se mozhe odshtampati tri (3) dana priјe datuma priјema.

Garantsiјa kvaliteta

Da bi se obezbiјedili kvalitetni programi, dodiplomski program redovno otsјenjuјe Natsionalni odbor za akreditatsiјu visokog obrazovanja (BAN PT) sa otsјenom 'A'. U oktobru 2009. godine, takoђe јe otsenjen od strane ASEAN univerzitetske mrezhe KA. Pored toga, oba M.Sts. i Ph.D. Programi su takoђe postigli kvalitet A. Odsek za hemiјu јe stekao meђunarodnu akreditatsiјu od Kraljevskog hemiјskog drushtva (RSTs) za dodiplomski program u martu 2013. godine.

Poslednji put ažurirano Okt. 2019

O školi

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila.

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila. Pročitajte manje