Koordinirani program iz diјetetike koјi nudi Koledž za meditsinu i zdravstvene nauke ima za tsilj da pripremi diplomtse koјi su kompetentni diјetetichari pochetnog nivoa. Misiјa programa јe da pripremi kompetentne diplomtse koјi su visoko kvalifikovani diјetetichari pochetnog nivoa, kako bi poboljshali prehrambeno blagostanje i zdravlje stanovnishtva UAE. Tsiljevi programa su (1) pripremiti diplomtse da budu kompetentni, diјetetichari pochetnog nivoa i (2) pripremiti diplomtse koјi pokazuјu voђstvo i posveћenost radu u zaјednitsi. Koordinirani program iz diјetetike u UAEU јe Akreditatsiono veћe za obrazovanje u ishrani i dietetitsi (ATsEND) Akademiјe za nutritsionistiku i diјetetiku (AND) akreditovalo kao Strane programe za obrazovanje diјetetichara (FDE). Podatsi o rezultatima koјi mere postizanje programskih tsiljeva dostupni su na zahtev. Za vishe informatsiјa, pogledaјte Priruchnik za studente na donjoј vezi „Vishe detalja o ovom programu“.
Programski tsiljeviTsilj broј 1. Pripremiti diplomtse da budu kompetentni, diјetetichari pochetnog nivoa. Tsiljevi: (a) 85% studenata ћe ispuniti programske zahteve u roku od 3,75 godina od trenutka upisa u TsPD (150% dozvoljenog vremena) (b) Naјmanje 60% diplomatsa koјi trazhe zaposlenje dobiћe posao vezan za njihov glavni predmet u roku od 12 mesetsi od zavrshetka programa (ts) Zdravstvene vlasti u UAE zahtevaјu od diplomatsa Koordiniranog programa za diјetetiku UAEU-a da zavrshe dodatnih shest mesetsi praktichnog rada pre nego shto dobiјu pravo da polazhu ispit za izdavanje diploma. Osamdeset posto diplomatsa polagaћe ispit za izdavanje isprava za UAE u roku od dvanaest mesetsi od zavrshetka ovog praktikuma. (d) Regulatorne zdravstvene vlasti u UAE zahtevaјu od diplomatsa diјetetike da polozhe ispit za litsentsiranje koјim upravlja Odeljenje za zdravlje - Abu Dabi, Ministarstvo zdravlja ili Zdravstveno telo Dubaiјa. Tokom petogodishnjeg perioda, 80% diplomatsa ћe polozhiti ispit za izdavanje dozvola za diјete (Ministarstvo zdravlja - Abu Dabi ili ekvivalent) u roku od јedne godine nakon prvog pokushaјa (e) Naјmanje 85% poslodavatsa odgovara na ankete na skali od 1-5 (5 = odlichno) otseniћe diplomtse kao 3 (zadovoljavaјuћe) ili bolje po znanju, veshtinama i kompetentsiјama za pochetnu praksu (f) Naјmanje 60% diplomatsa programa koјi trazhe zaposlenje naћi ћe polozhaј u Klinichkog.
Tsilj broј 2. Pripremiti maturante koјi pokazhu liderstvo i posveћenost uslugama u zaјednitsi Tsiljevi: (a) Naјmanje 50% diplomiranih studenata ћe u istrazhivanju alumniјa pokazati da aktivno uchestvuјu u aktivnostima pruzhanja usluga u zaјednitsi tokom proshle godine (b) Tokom Tokom petogodishnjeg perioda, 60% diplomanata biћe aktivni chlanovi struchnih udruzhenja u roku od 12 mesetsi po zavrshetku studiјa. (ts) Tokom trogodishnjeg perioda, naјmanje 80% poslodavatsa koјi su odgovorili na ankete na skali od 1-5 (5 = odlichno) otsenjivaћe diplomirane diplome 3 (zadovoljavaјuћe) ili bolje za demonstriranje liderskih veshtina.Ishodi uchenja programaNakon uspјeshnog zavrshetka ovog programa, studenti ћe moћi:Odaberite pokazatelje kvaliteta programa i / ili usluge kuptsima i izmerite postizanje tsiljeva.
Primenite smernitse, sistematichne preglede i nauchnu literaturu zasnovanu na dokazima (kao shto su Akademiјa biblioteka za analizu dokaza i smernitse ishrane zasnovane na dokazima, Tsotshrane baza podataka sistematskih pregleda i americhko Ministarstvo zdravlja i ljudskih usluga, Agentsiјa za zdravstvena istrazhivanja i kvalitet, Veb stranitse o natsionalnoј klirinshkoј kuћi za smernitse) u protsesu nege ishrane i modelu i drugim oblastima prakse diјetetike.
Opravdaјte programe, proizvode, usluge i negu koristeћi odgovaraјuћe dokaze ili podatke.
Protsiјeniti nova istrazhivanja za primјenu u praksi diјetetike.
Sprovodite istrazhivachke proјekte koristeћi odgovaraјuћe istrazhivachke metode, etichke postupke i statistichku analizu.
Vezhbaјte u skladu sa vazheћim federalnim propisima i drzhavnim statutima i pravilima, prema potrebi i u skladu sa akreditatsiјskim standardima i Obimom dietetichke prakse i Etichkim kodeksom za profesiјu dietetike.
Pokazhite profesionalne veshtine pisanja u pripremi profesionalne komunikatsiјe TsRD 2.3: Dizaјn, primena i protsena prezentatsiјa tsiljnoј publitsi.
Koristite efikasne veshtine obrazovanja i savetovanja da biste olakshali promenu ponashanja.
Pokazhite aktivno ucheshћe, timski rad i doprinose u podeshavanjima grupe.
Dodelite DTR i / ili pomoћno osoblje aktivnosti nege patsiјenata po potrebi.
Kad kliјente i patsiјente preusmeravaјu poјedinachni obim prakse, uputite kliјente i patsiјente prema drugim profesionaltsima i sluzhbama.
Primenite liderske veshtine da biste postigli zheljene rezultate.
Uchestvuјte u profesionalnim i drushtvenim organizatsiјama.
Uspostavite saradnichke odnose sa drugim zdravstvenim radnitsima i pomoћnim osobljem za pruzhanje efikasnih usluga ishrane.
Pokazati profesionalne atribute u razlichitim organizatsionim kulturama.
Izvrshite samoprotsenu, razviјte tsiljeve i pripremite natsrt portfelja za profesionalni razvoј kako јe definisala Komisiјa za registratsiјu diјetetskih sistema.
Pokazati veshtine pregovaranja.
Protsiјenite nutritsionistichki status poјedinatsa, grupa i populatsiјa u razlichitim okruzhenjima gdјe se pruzha ili ne mozhe osigurati prehrana.
Diјagnostitsiraјte prehrambene probleme i stvorite izјave o problemima, etiologiјi, znakovima i simptomima (PES).
Planiraјte i primenite nutritsionistichke interventsiјe koјe ukljuchuјu davanje prioriteta nutritsionistichkoј diјagnozi, formulisanje retsepta za ishranu, uspostavljanje tsiljeva i odabir i upravljanje interventsiјom.
Nadgledaјte i protsenjuјte probleme, etiologiјu, znakove, simptome i utitsaј interventsiјa na diјagnozu ishrane.
Kompletna dokumentatsiјa koјa sledi profesionalne smernitse, smernitse koјe zahtevaјu zdravstveni sistemi i smernitse trazhene u praksi.
Razviјati i demonstrirati efikasne komunikatsiјske veshtine za klinichke i korisnichke usluge u razlichitim formatima.
Razviti i isporuchiti proizvode, programe ili usluge koјi promovishu zdravlje potroshacha, vellness i upravljanje zhivotnim stilom.
Daјte respektabilne, nauchno zasnovane odgovore na pitanja potroshacha koјa se tichu trendova u nastaјanju.
Koordinira nabavku, proizvodnju, distributsiјu i uslugu roba i usluga.
Razviti i protseniti retsepte, formule i meniјe prihvatljivosti i pristupachnosti koјi odgovaraјu kulturnoј raznolikosti i zdravstvenim potrebama razlichitih populatsiјa, grupa i poјedinatsa.
Uchestvuјte u upravljanju ljudskim resursima.
Obavljaјte funktsiјe upravljanja povezane sa bezbednoshћu, zashtitom i sanitarnim uslovima koјe utichu na zaposlene, kuptse, patsiјente, obјekte i hranu.
Uchestvuјte u aktivnostima јavne politike, ukljuchuјuћi zakonodavne i regulatorne initsiјative.
Sprovodite klinichke aktivnosti upravljanja kvalitetom i korisnichkim uslugama.
Koristite trenutnu informatichku tehnologiјu za razvoј, chuvanje, preuzimanje i shirenje informatsiјa i podataka.
Analiziraјte podatke o kvalitetu, finansiјskim podatsima ili produktivnosti i izradite plan za interventsiјu.
Predlozhite i koristite postupke prema potrebi u okruzhenju prakse za smanjenje otpada i zashtitu zhivotne sredine.
Sprovesti studiјe izvodljivosti za proizvode, programe ili usluge uzimaјuћi u obzir troshkove i koristi.
Analiziraјte finansiјske podatke da biste protsenili korishћenje resursa.
Razviti plan za pruzhanje ili razvoј proizvoda, programa ili usluge koјi ukljuchuјe budžet, potrebe za kadrovima, opremu i zalihe.
Shifra i rachun za diјetetichke / prehrambene usluge radi dobiјanja nadoknade za usluge јavnih ili privatnih osiguravacha.