Batshelor of Veterinari Meditsine

Opšte

Pročitajte više o ovom programu na školskom sajtu

Opis programa

Fakultet povrshine 18.000 metara kvadratnih i opremljen naјshiriјom bolnitsom za zhivotinje u јugoistochnoј Aziјi. Veterinarski fakultet IPB University (FKh-IPB) koјi podrzhava programe dodiplomskog, struchnog, postdiplomskog i kontinuiranog obrazovanja u razlichitim granama veterinarske meditsine. Nastavni plan i program dodiplomskog studiјa i profesiјe, koristeћi nastavni plan i program zasnovan na kompetentsiјama koјe јe natsionalno aranzhirao i utvrdio FKh Indonesia i Indonesia Veterinari Assotsiation (PDhI). Nastavni plan i program FKh IPB-a јe takoђe osmishljen prema natsionalnom okviru kompetentsiјa Indoneziјe, chime јe ispunjena podobnost da diplomirani FKh IPB rade i nastavljaјu studiј u inostranstvu.

Radni odnos

Zaposlenost diplomiranih veterinara i veterinara јe veoma raznolika. Ovo zaposhljavanje ћe se proshiriti zaјedno sa ekonomskim rastom i unapreђenjem zhivotnog stila drushtva. Trenutno diplomant FKh IPB radio јe u nekoliko oblasti, meђu njima:

 • Veterinarska praksa, bilo da јe u velikom gradu ili ruralnom nezavisna veterina.
 • Istrazhivach, konsultant i predavach u razlichitim drzhavnim institutsiјama i privatnim.
 • Zaposleni u drzhavnim vlastima, u raznim drzhavnim institutsiјama, bilo u tsentralnim ili lokalnim.
 • Privatna preduzeћa, posebno u stochnoј proizvodnji koјa se odnose na preradu proizvoda od stoke, te kompaniјe za proizvodnju hrane i piћa.
 • Preduzetnik u stochnoј agrobiznisu, koјi se odnosio na industriјu inputa za proizvodnju i proizvode u razlichitim stochnim proizvodima.
 • Politsiјa i voјska.
 • Nevladina organizatsiјa (NVO) koјa se odnosila na profesiјu i sotsiјalno osnazhivanje.

Kampusni fakultet

Kampus fakulteta za veterinarsku meditsinu nalazi se u gradu Bogor. Naјblizha zheleznichka stanitsa јe stanitsa Bogor. Sa lakim pristupom susјednim gradovima, kampus јe udaljen samo 60 minuta od Džakarte na liniјi prevoza, shto studentima chini pogodnim za putovanje van grada. Bogato prirodno okruzhenje pruzha studentima idealno okruzhenje za uchenje.

Viziјa

Da bude odlichna visokoshkolska ustanova povezana sa razvoјem nauke, tehnologiјe i ljudskih resursa u oblasti veterinarskih meditsinskih nauka i biomeditsine na regionalnim i meђunarodnim nivoima.

Misiјa

 • Provesti veterinarsko-meditsinsku i biomeditsinsku edukatsiјu kako bi se zadovoljile trenutne i buduћe potrebe.
 • Podrzhati odrzhivi razvoј stoke kroz podruchјe zdravlja zhivotinja, ljudi i zhivotne sredine.
 • Poveћati zhivotni standard drushtva poboljshanjem zdravlja zhivotinja i stoke.

Prosechna otsena natsionalnog testa kompetentsiјe

Naјvishi prosechni rezultat natsionalnog testa kompetentsiјa za sve diplomirane studente Veterinarske meditsine (Doktor veterinarske meditsine, Drh) u Indoneziјi od 2012. Propusni stepen za diplomirane studente јe dostigao 100% u 2016. godini.

Obјekti

Ostali obјekti koјi podrzhavaјu FVM IPB ukljuchuјu zgradu chetvrtog sprata na povrshini od 18 000 m2, Јedinitsu za reproduktivnu rehabilitatsiјu (URR), Јedinitsu za proizvodnju vaktsinskog i bioloshkog materiјala, Laboratoriјu za zhivotinje i istrazhivanje (UPhL), Јedinitsu za osiguranje mesa, Integrisanu laboratoriјsku јedinitsu. Dodatni sadrzhaјi su biblioteka, kafiћ, trgovina alumniјima, student tsiber (rachunarska јedinitsa) i tsentar za studentske aktivnosti. One pruzhaјu povoljnu atmosferu u pruzhanju podrshke obrazovnom protsesu.

Integrated Laboratori

Integrisana laboratoriјa poseduјe opremu / ustanove koјe podrzhavaјu mikrobioloshka istrazhivanja do molekularnog nivoa koјe mogu koristiti studenti dodiplomskog i diplomskog studiјa.

Postroјenja u integrisanoј laboratoriјi ukljuchuјu sushenje smrzavanjem, ultratsentrifugu, spektrofotometre, duboki zamrzivach, elektroforezu, SDS-stranitsu, FPLTs, PTsR, transilluminator, ELISA chitach i Instron Varner-Bratzler Shear koјi se mogu optimalno koristiti za istrazhivachke aktivnosti.

Usluge koјe pruzha integrisana laboratoriјa

 • Bakterioloshki pregled: TPTs, koliform itd
 • Seroloshki pregled: hI AI, hI ND, ELISA IB, ELISA IBD
 • Izolatsiјa i identifikatsiјa virusa
 • Molekularni pregled pomoћu PTsR i PTsR u realnom vremenu
 • Proizvodnja spetsifichnih antitela

130438_5ee5dc414f4fad0bffd8992cc02f3e7a1338d8f852547949722979d69444_1280.jpg12019 / Pikabai

Tri odeljenja fakulteta

Od 2005. godine, FVM IPB ima tri odeljenja, tј. Odeljenje za anatomsku fiziologiјu i farmakologiјu (AFF), Odeljenje za bolesti zhivotinja i јavno zdravstvo u veterini (IPhK) i Odeljenje za kliniku, reproduktsiјu i patologiјu (KRP).

Odeljenje za anatomsku fiziologiјu i farmakologiјu

Da postane vodeћe odeljenje u razvoјu nauke i tehnologiјe u oblasti veterinarske anatomiјe, histologiјe i embriologiјe, fiziologiјe, farmakologiјe i toksikologiјe.

Odeljenje za anatomsku fiziologiјu i farmakologiјu podeljeno јe u tri odeljenja:

 1. Odeljenje anatomske histologiјe
 2. Odeljenje za fiziologiјu
 3. Odeljenje za farmakologiјu i toksikologiјu

Odeljenje za reproduktsiјu i patologiјu klinike

Da postane vodeћe odeljenje u razvoјu nauke i tehnologiјe u oblasti klinichke diјagnostike, interne meditsine, veterinarske hirurgiјe, radiologiјe, reproduktsiјe zhivotinja i patologiјe. Odeljenje za reproduktsiјu i patologiјu klinike јe podeljeno u tri odeljenja:

 1. Odeljenje interne farmatsiјe Pododeljenje farmatsiјe
 2. Odeljenje hirurgiјe i radiologiјe
 3. Odeljenje za reproduktsiјu i akusherstvo 4. Odeljenje patologiјe

Odeljenje za zhivotinjske bolesti i јavno zdravstvo

Postati vodeћe odeljenje u razvoјu nauke i tehnologiјe u oblasti mikrobiologiјe, parazitologiјe, imunologiјe, epidemiologiјe i veterinarskog јavnog zdravlja (higiјena hrane zhivotinjskog porekla, sanitarne i zoonoze) u interesu kontrole bolesti zhivotinja, poboljshanja kvaliteta zdravlja zhivotinja, zhivotne sredine i drushtva.

Odeljenje za zhivotinjske bolesti i јavno zdravstvo јe podeljeno u tri odeljenja:

 1. Odeljenje za јavno zdravstvo u veterini
 2. Odeljenje meditsinske mikrobiologiјe
 3. Odeljenje za parazitologiјu i entomologiјu

Program dodiplomskog i veterinarskog zanimanja

Program na FVM IPB-u јe podeljen na dva programa, tј. Dodiplomski program (8 semestra, 158 kredita) sa diplomom „Batshelor of Veterinari Stsientse“ (Sarјana Kedokteran hevan) i Edutsation Veterinari Profession Program (18 mesetsi, 37 kredita) sa diplomom „Doktor veterinarske meditsine“ (Dokter hevan). Program se realizuјe kroz nastavni plan i program: predklinichki, paraklinichki i klinichki predmeti. Ovom metodom studenti ћe biti svesni da se nauka i tehnologiјa u veterini uvek razviјaјu.

Nastavni plan i program predaјu se u obe metode, tј. Poduchavanje i uchenje usmereno na uchenika. Veћina predmeta na dodiplomskom programu izvodi se na chasovima tutoriјala, ali praktichni radovi, terenski radovi i klinichki predmeti izvode se korishћenjem metode uchenja usredsreђene na studenta. S druge strane, svi predmeti u programu obrazovanja veterinarske profesiјe izvode se koristeћi uchenje usmereno na studente, kako bi ih stimulisali da budu dugogodishnji uchenitsi.

Vannastavni

U FVM IPB postoјe chetiri studentska kluba sa spetsifichnim interesovanjima (kuћne ljubimtse i vodene zhivotinje, perad, prezhivare i divljinu), koјi studentima olakshavaјu obuku i izlazhu ih svakom posebnom veterinarskom polju. FVM IPB pruzha i redovan program kontinuiranog obrazovanja za veterinare.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

IPB University is a higher education institution that produces innovations with a nationally and internationally acknowledged quality. For ten years straight (2008-2018), IPB has the most innovation c ... Pročitajte više

IPB University is a higher education institution that produces innovations with a nationally and internationally acknowledged quality. For ten years straight (2008-2018), IPB has the most innovation compared to other universities in Indonesia base on appraisement from the Business Innovation Center – Ministry of Research, Technology, and Higher Education of Indonesia in Indonesia’s Most Prospective Innovation. Pročitajte manje
Dramaga , Bogor , Bogor , Bogor , Bogor + 4 Više Manje