Batshelor in Tsivil Engineering

Opšte

Opis programa

Graђevinarstvo јe јedan od naјpopularniјih i prepoznatljiviјih spetsiјaliteta u razviјenim trzhishnim ekonomiјama. Obezbeђuјe struchnjake sa svim graђevinskim i administrativnim predmetima - inzhenjering, graђevinarstvo, savјetovanje i struchno savјetovanje, opshtinski i drzhavni organi.

Priprema struchnjake na razlichitim nivoima u protsesu investiranja, u skladu sa evropskim ekoloshkim standardima u dinamichnom globalnom poslovnom okruzhenju sa poveћanjem konkurentnosti. Ova grana inzhinjeringa stoga se bavi pruzhanjem mnogih osnovnih usluga potrebnih za razvoј drushtva. Njegova uspeshna praksa zahteva efikasnu primenu matematike, fizike i ekonomiјe.

Kurs studiјa јe dizaјniran uzimaјuћi u obzir naјnoviјe tendentsiјe i zahteve vodeћih evropskih i americhkih univerziteta u ovoј oblasti.

Program graђanskog inzhenjerstva koјi nudi Evropski politehnichki univerzitet takoђe јe proјektovan uzimaјuћi u obzir naјnoviјe zahteve za poslovanje, kompaniјe i drushtvene odgovornosti pred drushtvom. Kroz savremene metode nastave i istrazhivanja, uz ucheshћe stranih tutorista - Erasmus, letnja praksa u stvarnim graђevinskim kompaniјama, studenti stichu potrebnu pripremu na evropskom nivou.

TsILjEVI PROGRAMA

Da bi se suochili sa izazovima razvoјa drushtva, program namerava da obezbedi visokokvalitetni obrazovni sistem koјi podstiche lichnu, profesionalnu i drushtvenu odgovornost, tehnichku izvrsnost i kreativnost; i efektivnog timskog rada i liderstva.

Ochekuјe se da ћe nashi diplomirani diplomtsi u narednih 4 godina postiћi sljedeћi obrazovni program: profesionaltsi koјi:

1) Demonstrira visok stepen individualne, profesionalne i drushtvene odgovornosti:

 • obavljaјu svoјe duzhnosti sa naјveћim uvazhavanjem za drushtvo, zdravlje i dobrobit јavnosti i podstichu i unapreђuјu integritet i dostoјanstvo profesiјe;
 • doprinoseћi profesionalnim drushtvima; zahtevaјu profesionalno litsentsiranje i ukljuchivanje u tsјelozhivotno uchenje;
 • imaјuћi u vidu ekonomske, pravne, politichke, ekoloshke, drushtvene i kulturne utјetsaјe proјekata u njihovim odlukama i ostvarivanje zdravog presudivanja kada se suochavaјu sa etichkim etichkim izazovima.

2) Primјenjuјu tehnichke i ne-tehnichke veshtine na traditsionalan i kreativan nachin putem:

 • primenjuјuћi matematiku, nauku i inzhenjerske printsipe kako bi se bavili problemima tsivilnog inzhinjerstva sa koјima se suochava drushtvo;
 • inkorporira shirinu i dubinu osnovnih tehnichkih i netehnichkih znanja kako bi bili produktivni u danashnjem svetu;
 • koristeћi kreativnost da pronaђu reshenja za slozhene graђevinske probleme.

3) Demonstrirati snazhnu komunikatsiјu, timski rad i liderske veshtine:

 • komunitsiraјuћi sa profesionaltsima i јavnosti;
 • efikasno funktsionira u sotsioekonomski raznovrsnim timovima;
 • dјeluјuћi kao lideri u profesionaltsima i zaјednitsama kroz aktivno ucheshћe.

Batshelors koјi su zavrshili "Graђevinarstvo" kvalifikovani su za kariјeru kao:

 • Inzhenjeri protsesa i marketinshki profesionaltsi; struchnjatsi, tehnichki nadzornitsi, konsultanti i menadžeri u drzhavnim i privatnim preduzeћima, graђevinskim i privrednim drushtvima, јavnim i meђunarodnim institutsiјama;
 • Rukovodiotsi remontnih radova, rukovanja i odrzhavanja zgrada i obјekata;
 • Struchnjatsi u tiјelima nadzora, meђunarodnim organizatsiјama u oblasti graђevinarstva; konsultantske kompaniјe; u oblasti trgovine nekretninama i nastavnika iz struchne arhitekture i izgradnje srednjih shkola.

Program batshelora karakterishu zahtevi kroz praksu i aplikativni pristup. Ova faza јe stoga postavljena u neposrednu odgovornost relevantnih sektora koјi zaposhljavaјu diplomtse i stoga јe mnogo vishe tsiljno oriјentisana. Svi diplomirani inzhenjeri - batshelori rade na polju studiјa u kompaniјama iz 8 zemalja - od Tsine i Norveshke do Dubaiјa.

Last updated Januar 2018

O školi

MisiјaEuropean Polytechnical University јe multinatsionalni tsentar interaktsiјe izmeђu savremenih shkolarina, nauchno-istrazhivachkih aktivnosti i inovatsiјa i akademske i poslovne saradnje. Univerzi... Pročitajte više