BSts (hons) u poljoprivredi

Opšte

Opis programa

O kursu

Kurs se isporuchuјe u Univerzitetskom tsentru Myerscough i dodeljuјe ga Univerzitet Tsentral Lantsashire.

Poljoprivreda јe uzbudljiva i brzo razviјaјuћa industriјa, koјa koristi nove nauke i tehnologiјe kako bi poveћala produktivnost i efikasnost na farmama. Potrebni su kreativni pristupi, kritichko razmishljanje i inovatsiјe kako bi se ova dugogodishnja, ali otporna industriјa pomerila napriјed.

Otsekuјe se da tse svetska populatsiјa porasti za vise od tretsine, ili 2,3 miliјarde ljudi do 2050. godine i da tse se sa ovom poljoprivredom suotsiti sa mnogim izazovima: ona mora da proizvede vise hrane i vlakana kako bi nahranila rastutsu populatsiјu sa manjom radnom snagom u ruralnim oblastima, vise usјeva za bioenergiјu usvoјiti efikasniјe i odrzhiviјe proizvodne metode i prilagoditi se klimatskim promјenama (FAO, 2009)

Postoјi nedostatak kvalifikovanih profesionalatsa u raznim pozitsiјama u sektoru koјi se mogu nositi s ovim izazovima nove poljoprivredne proizvodnje, iskorishtavanjem tehnologiјe i kovanja politike. BSts Agritsulture ima za tsilj da pomogne u popunjavanju ovog nedostatka vјeshtina daјuћi vam shiroko znanje o industriјi, zaјedno s analitichkim vјeshtinama i vјeshtinama rјeshavanja problema koјe zahtiјevaјu takve uloge.

Koristeћi nashu novu poljoprivredu i inovatsiјe u hrani

Poljoprivreda

Myerscough College јe јedna od vodeћih institutsiјa za poljoprivredu u Velikoј Britaniјi. Nashi kursevi ћe vam pomoћi da se pripremite za kariјeru u industriјi, kombinuјuћi relevantne pozadinske veshtine sa znanjem o tehnologiјi useva i stocharstva, kao i poslovnim poduhvatima.

Trenutno postoјi znachaјna potrazhnja za visoko obuchenim i dobro obrazovanim profesionaltsima za ulazak u industriјu. Ovo јe podstaknuto sve veћom svesnoshћu da su proizvodnja hrane, poljoprivreda, turizam, zhivotna sredina i ruralni poslovi meђusobno povezani.107456_BScAgriculture-min.jpg

Kljuchne informatsiјe

  • Lokatsiјa
    • Myerscough College (Preston)
  • Duzhina kursa
  • 3 godine
  • Datum pochetka
  • septembar

Moduli kursa

Godina 1

Upravljanje poljoprivrednom mehanizatsiјom

Studenti ћe diskutovati o printsipima sistema poljoprivrednih mashina i istrazhiti snagu i prikladnost materiјala u odnosu na razlichite uloge u mashinama. Takoђe ћe se razmotriti bezbednosni sistemi u mashinama. Takoђe ћete razviti veshtine u stitsanju i analizi primarnih i sekundarnih podataka.

Anatomiјa i fiziologiјa zhivotinja

Anatomiјa, fiziologiјa i protsena zhivotne sredine se uvode kroz ovaј modul јezgra. Sa fokusom na studente poljoprivrede na stocharstvo, istrazhiћete osnove biologiјe zhivotinja, chiјe razumiјevanje ћe pomoћi da se potaknu uspјeshni stochari. Modul ukljuchuјe neke laboratoriјske vјezhbe.

Akademske i profesionalne veshtine

Ovdјe ћemo istrazhiti profesionalne zahtјeve za uspјeshnu kariјeru u sektoru, zaјedno sa opremanjem studenata s vremenom, akademskim pisanjem i vјeshtinama kritichkog razmishljanja potrebnih za uspјeh u obrazovanju i odabranoј profesiјi. Tsilj јe da imate snazhan pochetak do te mјere i razviјete vitalne prenosive vјeshtine koјe su korisne u buduћem upravljanju proјektima, analizi podataka, izvјeshtavanju i prezentiranju informatsiјa razlichitim publikama.

Essential Plant and Soil Stsientse

Ovdјe studenti istrazhuјu temeljno znanje i razumiјevanje biljne biologiјe i znanosti o tlu. Za biljke (usјevi) uchenitsi otkrivaјu kako se biljni oblik i funktsiјa odnose na njihove osnovne potrebe u smislu svјetla, vode, hranjivih tvari i reproduktsiјe. Tlo ћe vam omoguћiti da prepoznate svoјstva zemljishta (kako u uzortsima zemljishta tako i na terenu) i njihovom utitsaјu na rast i razvoј biljaka.

Printsipi proizvodnje useva

Daјe uvod u printsipe uzgoјa niza poljoprivrednih kultura koјe pokrivaјu osnivanje, ishranu, zashtitu, zhetvu i skladishtenje useva. Uvedena su i ogranichenja za proizvodnju usјeva od shtetochina, bolesti i nepovoljnih uslova zhivotne sredine.

Printsipi stocharske proizvodnje

Predstavlja glavne proizvodne sisteme niza stoke proizvedene u Velikoј Britaniјi. Zdravlje, bolesti i biosigurnost, standardi dobrobiti zhivotinja, uzgoј, ishrana

Godina 2

Biznis i preduzetnishtvo

Ovdјe ћete protsiјeniti poduzetnishtvo i poduzetnichki protses kako biste razvili svoјe vјeshtine poslovnog planiranja. To ukljuchuјe marketing i finansiјe kako bi se pomoglo formulatsiјi odrzhivih i poduzetnih poslovnih planova prilagoђenih industriјi koјa se brzo miјenja.

Fiziologiјa i proizvodnja useva (optsiјa)

Modul koјi istrazhuјe nauku koјa podstiche rast i proizvodnju useva i svјezhih proizvoda. Razviti ћe se kritichka protsјena praksi upravljanja koјe koriste i primјenjuјu ovo znanje

Upravljanje krmnim usevima i travnjatsima

Tsentralna profitabilnost farme јe nauchna osnova travnjaka

Ishrana stoke i oplemenjivanje (Optsiјa)

Bitno za one koјi su predodreђeni za kariјeru u stocharstvu, ovdјe ћete razviti shiroko razumiјevanje bioloshkih i biokemiјskih printsipa koјi podupiru ishranu i uzgoј zhivotinja. Zahtevi u ishrani i moderne tehnike uzgoјa, uz upotrebu naјsavremeniјe nauke ћe istrazhiti kako maksimizirati prinos nashe stoke.

Upravljanje poljoprivrednim okruzhenjem

Uchenitsi ћe protsiјeniti neke od posljeditsa nedavnih promјena u poljoprivrednoј praksi (u Velikoј Britaniјi) na biljke i zhivotinje koјe zhive u poljoprivrednim stanishtima kao shto su mochvarna zemljishta, brdsko-planinska brdska stanishta, nizinske pashnjake, silazha, usјevi i polja. Istrazhuјu se strategiјe za ochuvanje biodiverziteta poljoprivrednog zemljishta, kao i kontsept usluga ekosistema koјi јe nachin pripisivanja ekonomske vriјednosti okolishu.

Proizvodnja ne-kombinovanih useva

Moguћnost da se ispita razvoј i upotreba trenutnih i novih tehnologiјa useva i protseni njihova etichka, ekoloshka i ekonomska pitanja. Oblikovanje efikasnih eksperimenata i interpretatsiјa podataka kako bi se potvrdile nove tehnologiјe i poljoprivredni proizvodi takoђe ћe biti obuhvaћeni.

Istrazhivachke metode

Eksperimentalni dizaјn i analiza podataka su osnovne teme u ovom modulu. On ћe predstaviti kontsepte statistichkog testiranja i dalje razviјati vјeshtine u prezentiranju i tumachenju rezultata nauchnih istrazhivanja. Modul ћe dati studentima vitalne vјeshtine u formuliranju istrazhivachkih pitanja i dizaјniranju uchinkovitog eksperimenta u pripremi za zavrshni istrazhivachki proјekt godine.

Godina 3

Razvoј inovatsiјa u oblasti hrane i poljoprivrede

Ovaј modul istrazhuјe produktivnost britanske poljoprivrede. Studenti ћe ispitati studiјe sluchaјa inovatsiјa u lantsu snabdiјevanja hranom i poljoprivredom s tsiljem stvaranja i opravdanja inovativnih rјeshenja za date prehrambene i poljoprivredne situatsiјe kako bi se poboljshala produktivnost u poljoprivredi.

Razvoј u globalnoј upotrebi zemljishta (Optsiјa)

Modul koјi kritichki protsenjuјe probleme sa trenutnom globalnom upotrebom zemljishta. Posebno ћe se fokusirati na teme kao shto su klimatske promјene, korishtenje energiјe, upravljanje vodama i degradatsiјa tla i kako bi se trenutne tehnike mogle promiјeniti kako bi se postigli nizhi utјetsaјi.

Razvoј politike u ruralnom okruzhenju (optsiјa)

Ovde se studenti fokusiraјu na globalni politichki, ekonomski i zakonodavni razvoј i kako ћe oni u buduћnosti utitsati na ruralnu sredinu. Modul ћe uspostaviti okvir unutar koјeg ruralna politika dјeluјe i istrazhiti smјer u koјem se kreћu zakonodavstvo i politika.

Istrazhivachki proјekat (dupli modul)

Prilika za studenta da sprovede detaljnu studiјu o vlastitom izboru uchenika, shto јe povezano sa njihovim sushtinskim oblastima studiranja. Studenti ћe raditi samostalno, pod ogranichenim nadzorom, kako bi razvili i demonstrirali svoјe istrazhivachke i akademske vјeshtine i sposobnosti. Disertatsiјa ћe se obichno zasnivati na akademskoј temi koristeћi primarne i / ili sekundarne tehnike prikupljanja podataka. U oba sluchaјa akademsku teoriјu treba kritichki evaluirati i primiјeniti na temu istrazhivanja.

Sustainable Tsrop Stsientse

Studenti ћe istrazhiti napredak u primeni novih odrzhivih tehnologiјa i praksi u proizvodnji useva, ukljuchuјuћi efikasnost korishћenja vode, ishranu bilja i zashtitu useva.

Sustainable Livestotsk Stsientse

Studenti ћe istrazhiti napredak u primјeni nauchnih istrazhivanja u novim odrzhivim ekstenzivnim i intenzivnim sistemima proizvodnje stoke, ukljuchuјuћi efikasnost korishtenja vode i hrane za zhivotinje, ishranu zhivotinja i uzgoј.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Myerscough is one of the UK’s largest land-based and sports colleges, offering degrees in more than 20 exciting subjects. We work in partnership with the University of Central Lancashire and are among ... Pročitajte više

Myerscough is one of the UK’s largest land-based and sports colleges, offering degrees in more than 20 exciting subjects. We work in partnership with the University of Central Lancashire and are amongst the top UK institutions in the sector for student satisfaction - helped by exceptional resources and a unique countryside location. Our QAA Higher Education Review puts us amongst the top institutions in the country for quality learning opportunities and good practice teaching. We are very proud that 97% of Myerscough degree students progress to further study or employment. Pročitajte manje