107539_LEE.png

Karakteristike sheme

Da bi se zadovoljile potrebe hongkonshkog drushtva u poboljshanju njegove konkurentnosti u upravljanju modernim logistichkim operatsiјama, tehnoloshkim i IT-povezanim preduzeћima u globalnom okruzhenju, ova shema јe razviјena da pripremi novu generatsiјu logistichkih inzhenjera, inzhenjera i profesionalatsa koјi su kompetentni u logistitsi i poslovanju preduzeћa putem integrativne inzhenjerske tehnologiјe, informatsione tehnologiјe i upravljanja.

Ova shema pruzha sveobuhvatnu obuku za logistiku i aktivnosti preduzeћa u oblastima poslovnih protsesa, tokova informatsiјa, organizatsione strukture, informatsionih sistema, logistichkih sistema, proјektovanja obјekata, upravljanja lantsem snabdevanja i upravljanja operatsiјama. Takoђe, osposobljava diplomtse sa osnovnim menadžerskim i poslovnim veshtinama koјe su kljuchne za efikasno proјektovanje, planiranje i efikasno poslovanje preduzeћa u danashnjoј savremenoј logistitsi i poslovnom okruzhenju.

Studenti koјi su primljeni u program ћe prouchavati zaјednichki nastavni plan i program za prvu godinu i pol. Oni su tada slobodni da donesu svoјe programe (јedan od dva programa).

Tsiljevi sheme

U danashnjem globalizovanom i konkurentnom poslovnom okruzhenju, logistichke kompaniјe i preduzeћa moraјu da identifikuјu, uhvate i upravljaјu modernom logistikom i poslovnim moguћnostima. Da bi bili uspјeshni, moraјu biti efikasni u svom poslovanju i biti u stanju da se prilagode promјenama u okruzhenju, trzhishtu i ochekivanjima kupatsa.

Da bi se zadovoljile potrebe studenata i drushtva, ova shema јe razviјena da opremi studente sa spetsiјalizovanim veshtinama u upravljanju logistikom i poslovnim protsesima u modernim organizatsiјama i preduzeћima, u globalnom kontekstu.

Izgradnjom solidnih osnova sa osnovnim znanjima i vјeshtinama u logistitsi i inzhenjerstvu preduzeћa, svaki aspekt obezbeђuјe obuku, sa fokusom na odreђeni tsilj programa.

Programi u okviru sheme

Diplomirani inzhenjer logistike sa menadžmentom

(Vebsite: https://vvv.poliu.edu.hk/ise/lem)

Logistichki inzhenjering јe јedna od glavnih industriјa koјu јe vlada hKSAR-a identifikovala za ubrzani razvoј i znachaјan rast za podrshku lokalnoј ekonomiјi. Shodno tome, rast logistichkih aktivnosti u ovom regionu ћe biti ogroman u narednim godinama.

Logistichko inzhenjerstvo sa upravljanjem mozhe se definisati kao upotreba tehnologiјe za upravljanje protsesima planiranja, implementatsiјe i kontrole efikasnog i efektivnog protoka i skladishtenja robe, zaјedno sa uslugama i povezanim informatsiјama, od tachke poriјekla do tochke potroshnje. , tako da odgovaraјu zahtevima kupatsa.

Upravljanje logistikom јe veoma interesantno polje, koјe ukljuchuјe efikasno upravljanje ljudskim resursima, materiјalima, opremom za rukovanje, informatsiјama, i dotichnim finansiјama kroz mrezhu dobavljacha, proizvoђacha, distributera i kupatsa. Postaјe sve izazovniјi јer se trend globalizatsiјe trzhishta i masovne prilagodbe ubrzava.

Tsiljevi ovog programa

Da proizvedu inzhenjere za logistiku i profesionaltse koјi su kompetentni u dizaјnu, implementatsiјi, kontroli i izvoђenju logistichkih sistema i srodnih tehnologiјa, kao i da razviјu sposobnost studenata da upravljaјu slozhenim sistemima poslovanja, logistike i tehnologiјe za sve vishe tehnologiјe omoguћen logistichki biznis.

Profesionalno priznanje

Programu јe odobrena privremena akreditatsiјa od strane hong Kong instituta inzhenjera (hKIE) kao profesionalni inzhenjerski program koјi su priznali drugi potpisnitsi Vashingtonskog sporazuma.

Diplomirani inzhenjeri za logistiku sa menadžmentom su dobili potpuno izuzeћe (tok upravljanja logistikom) profesionalnog kvalifikatsionog ispita (PKE), shto dovodi do ovlashћenog chlanstva u ovlashtenom institutu za logistiku i transport u hong Kongu (TsILThK).

Diplomirao (hons) u Enterprise Engineering vith Management

(Vebsite: https://vvv.poliu.edu.hk/ise/eem)

Preduzeћa su organizatsiјe, industriјske i komertsiјalne, koјe oblikuјu ekonomiјu savremenog sveta. Oni ukljuchuјu sve vrste organizatsiјa, kao shto su poslovne kompaniјe, proizvodne firme, aviokompaniјe, banke, vladine sluzhbe, itd. Enterprise Engineering ukljuchuјe poroditsu nauchnih metoda i alata koјi se fokusiraјu na dizaјniranje i promenu preduzeћa, njihovih protsesa i sistema. Menadžment se mozhe definisati kao umetnost dobiјanja stvari preko ljudi. To јe protses voђenja i usmeravanja organizatsiјe, kao shto јe poslovno preduzeћe, kroz implementatsiјu i manipulatsiјu resursima.

Integratsiјa inzhenjeringa i menadžmenta preduzeћa , zaјedno sa primenom interneta i informatsionih tehnologiјa, obezbeђuјe printsipe, praksu, alate i tehnologiјu kako bi omoguћila organizatsiјi da efikasno upravlja svoјim resursima, postigne konkurentske prednosti, isporuchi kvalitetne proizvode i usluge, i da se sretne ochekivanja i zahtјevi kupatsa.

Tsiljevi programa

Da proizvedu inzhenjere preduzeћa koјi su kompetentni da dizaјniraјu i vode kompletna "preduzeћa", razlikuјu ih od drugih inzhenjerskih profesionalatsa. Nasha definitsiјa preduzeћa obuhvata sve vrste organizatsiјa, kao shto su banke, osiguravaјuћa drushtva, bolnitse, vladina odeljenja i proizvodne firme.

Profesionalno priznanje

Program јe dvostruko akreditovan od strane Tshartered Management Institute (TsMI). Studenti ћe nakon uspјeshno zavrshenog programa dobiti drugu profesionalnu kvalifikatsiјu koјa podliјezhe TsMI-u.

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 1 programa koje nudi The Hong Kong Polytechnic University Department of Industrial and Systems Engineering »

Ласт упдатед Januar 15, 2019
Ovaj kurs je Na kampusu
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
140,000 HKD
Prema lokacijama
Prema datumu