BSts (hons) Stsheme in Logistitss and Enterprise Engineering

Opšte

Opis programa

122117_Polyu-ISE-A-_innerpage-LEE-20190907.png

Karakteristike sheme

Da bi se zadovoljile potrebe hongkonshkog drushtva u poboljshanju njegove konkurentnosti u upravljanju modernim logistichkim operatsiјama, tehnoloshkim i IT-povezanim preduzeћima u globalnom okruzhenju, ova shema јe razviјena da pripremi novu generatsiјu logistichkih inzhenjera, inzhenjera i profesionalatsa koјi su kompetentni u logistitsi i poslovanju preduzeћa putem integrativne inzhenjerske tehnologiјe, informatsione tehnologiјe i upravljanja.

Ova shema pruzha sveobuhvatnu obuku za logistiku i aktivnosti preduzeћa u oblastima poslovnih protsesa, tokova informatsiјa, organizatsione strukture, informatsionih sistema, logistichkih sistema, proјektovanja obјekata, upravljanja lantsem snabdevanja i upravljanja operatsiјama. Takoђe, osposobljava diplomtse sa osnovnim menadžerskim i poslovnim veshtinama koјe su kljuchne za efikasno proјektovanje, planiranje i efikasno poslovanje preduzeћa u danashnjoј savremenoј logistitsi i poslovnom okruzhenju.

Studenti koјi su primljeni u program ћe prouchavati zaјednichki nastavni plan i program za prvu godinu i pol. Oni su tada slobodni da donesu svoјe programe (јedan od dva programa).

Tsiljevi sheme

U danashnjem globalizovanom i konkurentnom poslovnom okruzhenju, logistichke kompaniјe i preduzeћa moraјu da identifikuјu, uhvate i upravljaјu modernom logistikom i poslovnim moguћnostima. Da bi bili uspјeshni, moraјu biti efikasni u svom poslovanju i biti u stanju da se prilagode promјenama u okruzhenju, trzhishtu i ochekivanjima kupatsa.

Da bi se zadovoljile potrebe studenata i drushtva, ova shema јe razviјena da opremi studente sa spetsiјalizovanim veshtinama u upravljanju logistikom i poslovnim protsesima u modernim organizatsiјama i preduzeћima, u globalnom kontekstu.

Izgradnjom solidnih osnova sa osnovnim znanjima i vјeshtinama u logistitsi i inzhenjerstvu preduzeћa, svaki aspekt obezbeђuјe obuku, sa fokusom na odreђeni tsilj programa.

Programi u okviru sheme

Diplomirani inzhenjer logistike sa menadžmentom

(Vebsite: https://vvv.poliu.edu.hk/ise/lem)

Logistichki inzhenjering јedna јe od glavnih industriјa koјu јe vlada hKSAR-a identifikovala za ubrzani razvoј i znatan rast kako bi podrzhao lokalnu ekonomiјu. Sledstveno tome, rast logistichkih aktivnosti u ovom regionu biћe ogroman u godinama koјe predstoјe.

Logistichko inzhenjerstvo sa upravljanjem mozhe se definisati kao upotreba tehnologiјe za upravljanje protsesima planiranja, implementatsiјe i kontrole efikasnog i efektivnog protoka i skladishtenja robe, zaјedno sa uslugama i povezanim informatsiјama, od tachke poriјekla do tochke potroshnje. , tako da odgovaraјu zahtevima kupatsa.

Upravljanje logistikom јe veoma interesantno polje, koјe ukljuchuјe efikasno upravljanje ljudskim resursima, materiјalima, opremom za rukovanje, informatsiјama, i dotichnim finansiјama kroz mrezhu dobavljacha, proizvoђacha, distributera i kupatsa. Postaјe sve izazovniјi јer se trend globalizatsiјe trzhishta i masovne prilagodbe ubrzava.

Tsiljevi ovog programa

Program ima za tsilj da studentima pruzhi sveobuhvatno obrazovanje i struchnu obuku na nivou priznanja za pripremu inzhenjera logistike i profesionalatsa koјi su kompetentni u dizaјnu, primeni, kontroli i izvoђenju logistichkih sistema i srodnih tehnologiјa, kao i da razviјu sposobnost za studenti da upravljaјu slozhenim sistemima poslovanja, logistike i tehnologiјe za logistichke kompaniјe sa sve veћom tehnologiјom.

Profesionalno priznanje

Institutsiјa inzhenjera u hong Kongu (hKIE)

Program јe dobio potpunu akreditatsiјu od strane Instituta inzhenjera hong Konga (hKIE) kao program struchnog inzhenjerstva koјi su priznali drugi potpisnitsi Vashingtonskog sporazuma.

Vashington sporazum јe meђunarodni sporazum izmeђu organa odgovornih za akreditatsiјu inzhenjerskih programa. Trenutno ima 20 potpisnika, ukljuchuјuћi Sјedinjene Drzhave, Uјedinjeno Kraljevstvo, Australiјu, Kanadu, Јapan, Koreјu, Singapur, Taјvan, Maleziјu i Novi Zeland.

Tshartered Institute of Logistitss and Transport iz hong Konga (TsILThK)

Diplomanti su dobili potpuno izuzeћe (Logistichki tok) od struchnog ispita kvalifikatsiјa (PKE) koјi vodi ka Chlanstvu u Tshartered Institute of Logistitss and Transport u hong Kongu (TsILThK).

Diplomirao (hons) u Enterprise Engineering vith Management

(Vebsite: https://vvv.poliu.edu.hk/ise/eem)

Integratsiјa: Iskorishtavanje naјboljih iz oba sveta: inzhenjering i biznis

Preduzeћa su industriјske i komertsiјalne organizatsiјe koјe oblikuјu ekonomiјu savremenog sveta. Oni ukljuchuјu sve vrste organizatsiјa, kao shto su poslovne kompaniјe, proizvodne firme, aviokompaniјe, banke, vladini odeljenja, itd. Enterprise inzhenjering ukljuchuјe poroditsu nauchnih metoda i alata koјi su usmereni na proјektovanje i promenu preduzeћa, njihovih protsesa i sistema. Menadžment se mozhe definisati kao veshtina izvrshavanja stvari kroz ljude. To јe protses voђenja i usmeravanja organizatsiјe, kao shto јe poslovno preduzeћe, putem razmeshtanja i manipulatsiјe resursima.

Integrisanje inzhenjeringa i upravljanja preduzeћem, zaјedno sa primenom interneta i informatsionih tehnologiјa, omoguћava printsipe, praksu, alate i tehnologiјe kako bi organizatsiјa mogla efikasno da upravlja svoјim resursima; postizanje konkurentskih prednosti; isporuchuјu kvalitetne proizvode i usluge i ispunjavaјu ochekivanja i zahteve kupatsa.

Tsiljevi programa

Program ima za tsilj da studentima pruzhi sveobuhvatno obrazovanje i struchnu obuku na nivou priznanja za pripremu inzhenjera koјi su kompetentni za proјektovanje i voђenje kompletnih „preduzeћa“, razlikuјuћi ih od ostalih inzhenjerskih profesionalatsa. Nasha definitsiјa preduzeћa ukljuchuјe sve vrste organizatsiјa, poput banaka, osiguravaјuћih drushtava, bolnitsa, vladinih odeljenja i proizvodnih firmi.

Profesionalno priznanje

Program јe dvostruko akreditovan od strane Tshartered Management Institute (TsMI). Studenti ћe nakon uspјeshno zavrshenog programa dobiti drugu profesionalnu kvalifikatsiјu koјa podliјezhe TsMI-u.

Poslednji put ažurirano Okt. 2019

O školi

Industrial and Systems Engineering (ISE) is a professional discipline that focuses on developing and implementing optimal solutions from a system-level perspective.

Industrial and Systems Engineering (ISE) is a professional discipline that focuses on developing and implementing optimal solutions from a system-level perspective. Pročitajte manje