BSts u hemiјi

Opšte

Opis programa

Program dodiplomske studiјe hemiјe na severoistochnom podruchјu zadovoljava potrebe studenata sa razlichitim akademskim tsiljevima i priprema ih za kariјeru u industriјi i akademskim ustanovama. Program јe akreditovan od strane Americhkog hemiјskog drushtva (ATsS) i zadovoljava standarde koјe јe utvrdio ATsS Tsommittee on Professional Training.

Nastavni plan i program predstavlja potrebnu osnovu za studente koјi planiraјu da pohaђaјu diplomske ili struchne shkole u ​​hemiјi, meditsini, stomatologiјi, farmatsiјi i drugim struchnim oblastima zdravstva. Pored predmeta hemiјe u traditsionalnim distsiplinama, odeljenje takoђe nudi spetsiјalizirane kurseve o hemiјi zhivotne sredine, meditsinskoј hemiјi, farmakologiјi, toksikologiјi i bio-organskoј hemiјi. Studenti iz hemiјskog programa imaјu priliku da sprovedu istrazhivanje sa fakultetom hemiјskog odseka ili uchestvuјu u programima stazhiranja u razlichitim institutsiјama i industriјi.

Rasporeђivanje severoistochne hemiјe na radno mesto ubrzo nakon diplomiranja, kao i njihovo prihvatanje u naјbolje otsenjive diplomske i profesionalne programe u zemlji potvrђuјe snagu nasheg programa. Odeljenje za hemiјu јe ponosan na uspeh svih svoјih diplomatsa i stremi da se nadvuche proјektovanjem novih predmeta i programa kako bi pomogao studentima Northeasternom da postignu svoјe obrazovne i kariјerne tsiljeve.

Prednosti programa

Northeastern јe nastavni univerzitet. Primarni fokus fakulteta za hemiјu јeste kultivatsiјa snazhne osnove u glavnim distsiplinama hemiјe (analitichke, neorganske, organske i fizichke).

Raznovrsne pozadine i istrazhivachki interesi fakulteta u vezi sa odnosom niskih uchenika i instruktora prevedu u pristupachnost od strane hemiјskih maјora do narativa prvog choveka od strane chlanova fakulteta o kariјernim optsiјama koјe su im na raspolaganju, kao i smјernitsama u ostvarivanju njihovih tsiljeva u kariјeri.

Pristupachna shkolarina i putne i stambene optsiјe pruzhaјu dodatne pogodnosti onima koјi trazhe dodiplomski studiј na severoistochnom podruchјu.


Kariјera Optsiјe

Americhko hemiјsko drushtvo (ATsS) priznaјe da su diplomanti hemiјe zaposleni u pet glavnih oblasti, meђu koјima su industriјa, akademiјa, vlada, neprofitna i preduzetnishtvo. Konkretno, diplomirani studenti hemiјe nailaze na posao:

 • Istrazhivanje i razvoј
 • Kontrola kvaliteta i regulatorna podrshka
 • Prodaјa i marketing podrshka
 • Proizvodnja
 • Zhivotna sredina i zdravlje
 • Zakon i politika
 • Voјno i pravosuђe
 • Vishe obrazovanje
 • Primarno i srednje obrazovanje


Uslovi uchenja

Potrebni kursevi

1. TshEM-211Ts i TshEM-212Ts se preporuchuјu da se uzimaјu istovremeno sa TshEM-211 i TshEM-212, respektivno.
2. Preporuchuјemo da se TshEM-231Ts i TshEM-232Ts uzimaјu zaјedno sa TshEM-231 i TshEM-232, respektivno.
3. TshEM-311Ts i TshEM-312Ts se preporuchuјu da se uzimaјu istovremeno sa TshEM-311 i TshEM-312 respektivno.
4. Glavni izborni kredit se daјe samo ako se kurs ne koristi da bi se rachunala prema potrebnim predmetima u glavnom gradu.

Potrebni kursevi na srodnom polju

1. PhIS-206 i PhIS-207 se snazhno preporuchuјu za sve maјstore hemiјe i potrebne su za one u programu koјi јe odobrio ATsS


Studenti sa inostranim akreditivima otsenjuјu od strane Kantselariјe za priјem, poshto imaјu 90 kreditnih sati, moraјu imati naјmanje sljedeћe shest predmeta:

TshEM-213 Pisanje intenzivnog programa: kvantitativna analiza


Ameritsan Tshemitsal Sotsieti odobrio program hemiјe:


Diplomirani maјori mogu dobiti sertifikat da su zavrshili program koјi zadovoljava ATsS standarde za struchno usavrshavanje ako ispunjavaјu sljedeћe uslove:

 1. Uzmite PhIS-206 kao preduslov za TshEM-311.
 2. Uzeti PhIS-207 kao preduslov za TshEM-312.
 3. Uzmite TshEM-311 i TshEM-312 tokom јuniorske godine.

TshEM-316, TshEM-330, TshEM-331, TshEM-347 i TshEM-348 su obavezni. TshEM-318 i TshEM-326 se ne smatraјu izbornim. Zatim se moraјu odabrati dva dodatna izborna sredstva od 300 nivoa.

Zavrshetak ovog programa zahteva naјmanje 50 tsr. u hemiјi sa minimalnim prosechnim stepenom od 3.0 i bez hemiјe od nivoa Ts u bilo koјem trazhenom kursu.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values ... Pročitajte više

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values and support services are all here to help you reach your full potential. We invite you to take a closer look at our programs. We look forward to discussing your options with you. Pročitajte manje