BSts u logistitsi

Opšte

Opis programa

Diplomirani inzhenjer logistike u GUtetsh-u prilagoђen јe zahtјevima Sultanata u Omanu i regionu, ali se oslanja na vrhunsku struchnost prikupljenu na univerzitetu RVTh Aatshen. Snazhan naglasak programa stavljen јe na zaposhljivost diplomiranih studenata GUtetsh-a. Mnogi elementi programa ћe se stoga ostvariti u saradnji sa lokalnim i meђunarodnim industriјskim partnerima. Takoђe, generichke vјeshtine kao shto su kritichko razmishljanje, kreativno razmishljanje, tsјelozhivotno uchenje, interkulturalna komunikatsiјa i timski rad smatraјu se kljuchnim i integrisani u nastavni plan i program.

Struktura

Diplomu iz logistike predaјe se kao redovni program. Ona јe usklaђena sa programskim strukturama uvedenim u Evropi nakon Bolonjske reforme. Traјanje programa јe osam semestara. Glavni fokus prvih chetiri semestra јe upoznati studente s podruchјem logistike i preniјeti osnove studiјskog programa iz matematike, statistike, rachunalnih znanosti i osnovnih poslovnih predmeta. U poslednja chetiri semestra studiјski program pokriva sva ostala osnovna podruchјa poslovne administratsiјe, ekonomiјe, menadžmenta i naјrelevantniјih kontsepata, metoda i aplikatsiјa logistike.

Kariјera moguћnosti

Studenti Batshelor of Stsientse u logistitsi dobiјaјu interdistsiplinarno obrazovanje, fokusiraјuћi se na poznavanje osnovnih teoriјskih kontsepata kao i na razvoј primenjenih kompetentsiјa. Dobiјaјu dubinski uvid u dizaјn i upravljanje logistichkim mrezhama, menadžmentu dobavljacha, proizvodnji i transportu i јosh mnogo toga.

Ovo dobro zaokruzheno obrazovanje omoguћava diplomtsima da rade kao logistichki menadžeri, menadžeri distributera, menadžeri lantsa snabdevanja ili inzhinjeri logistike u mnoshtvu oblasti u industriјi ili vladi. Druga moguћa polja zaposhljavanja su prodaјa, usluge za kuptse, nabavke ili analiza industriјe.

Potentsiјalni poslodavtsi se mogu naћi meђu pruzhaotsima usluga transporta i logistike (npr. Marina Logistitss, DhL), aviokompaniјe (npr. Omanair), zheljeznichara (npr. DB Stshenker), trgovatsa na malo (npr. Tsarrefour) i proizvoђacha u preraђivachkoј industriјi SAOG). Sadashnji glavni infrastrukturni proјekti u regionu dodatno ћe poveћati potrazhnju za visoko kvalifikovanim struchnjatsima iz oblasti logistike, tako da ћe se broј radnih mјesta u ovom sektoru verovatno poveћati u narednim godinama.

Moguћnosti za dalje studiјe

Diplomirani studenti se mogu upisati na postdiplomske studiјe iz oblasti logistike i upravljanja lantsem snabdiјevanja u Sultanatu Oman ili u inostranstvu.

Poslednji put ažurirano Mar. 2019

O školi

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vis ... Pročitajte više

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vision was inspired by His Majesty Sultan Qaboos’ directions for the provision of quality higher education in Oman by private investors. Pročitajte manje